Alweer een poos geleden deelde Viv in haar eetoverzicht een tzatzikibowl. Klonk heerlijk en toen ik later op Instagram de vraag kreeg of het recept nog gedeeld ging worden besloot ik zelf ook maar eens aan de slag te gaan met zo’n bowl. Ik kleedde hem een tikkeltje meer aan, maakte heerlijk zelfgemaakte tzatziki en mikte vervolgens alles bij elkaar in een kom. Wat voelt het toch heerlijk comfortabel hè, van die maaltijden die je bij wijze van spreken in je kloffie op de bankt kunt eten.

Voor dit soort bowls ben ik fan van de zakken quinoa van Zonnatura. Dit is niet gesponsord overigens, die zakken zijn gewoon echt ideaal. Ze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar en voor deze bowl gebruikte ik de Zonnatura Quinoa tomaat – olijf. Wij eten niet zo heel vaak quinoa dus ik vind het altijd zonde om een hele zak ongekookte quinoa in huis te moeten halen om vervolgens met 3/4 zak over te blijven als ik er dan eens iets mee heb gemaakt. Die zakken van Zonnatura zijn klaar voor gebruik en kun je zo hops vanuit de zak in de kom scheppen, er komt geen pan aan te pas en van dat gemak houd ik! Mocht je denken joo, ik vind zo’n zak veel te duur en ik heb nog quinoa (of couscous, bulgur of linzen – ik noem maar wat) in huis dan kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken hè. Het is maar een tip ;-)


Klik hier als je de video niet kunt zien

Tzatziki bowl

Tzatziki bowl

Tzatziki bowl
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de bowl:
  • 250 gr quinoa - bijv. van Zonnatura
  • 300 gr kipfilet - in blokjes
  • 1 el Gyroskruiden
  • 1/2 komkommer - in plakjes
  • 1 rode ui - in halve ringen
  • 75 gr Feta
  • 1 handje olijven
  • 2 tomaten - in partjes
  • 1/2 bosje verse munt - fijngehakt
  • extra vergine olijfolie
  • Voor de tzatziki:
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer - grof geraspt
  • 1 el verse munt - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep dit onderin een kom.
  2. Kruid de kipfilet met de gyroskruiden en bak de kipblokjes in een koekenpan gaar.
  3. Verdeel de kipgyros, rode ui, tomaat, feta, plakjes komkommer en de olijven over de quinoa in de kom.
  4. Schep alle ingrediënten voor de tzatziki door elkaar. Zorg ervoor dat je de geraspte komkommer goed hebt uitgeknepen zodat het meeste vocht is verdwenen.
  5. Schep de tzatziki in de kom en garneer het gerecht met fijngehakte munt en sprenkel er extra vergine olijfolie overheen.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Lara

    Oh dit lijkt mij een heerlijk nazomer gerecht! Ik zou hem vegan maken en met couscous maar hij gaat zeker op het lijstje voor deze week!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.