Onlangs gaf ik samen met Sofie van Lekker & Simpel bij Unilever in Rotterdam een kookworkshop. Samen met een aantal van haar en een aantal van mijn lezers kookten we met de producten van Becel met het achterliggende idee om te laten zien hoe leuk en lekker plantaardig koken kan zijn. Omdat ik altijd wel in ben voor een uitdaging bedacht ik een recept waarvoor je normaal gesproken al-tijd vlees gebruikt. We maakten uiteindelijk een vegan club sandwich. Best wel een beetje spannend want ik had geen idee of dit recept in de smaak zou gaan vallen aangezien ik hem zelf nog nooit had gemaakt, maar uiteindelijk was die ‘nervositeit’ nergens voor nodig want iedereen heeft gesmuld van de sandwiches. Op Instagram deelde ik onderstaande foto en ik kreeg ZO vaak de vraag of ik het recept ook op OMF wilde delen dat ik daar eigenlijk niet omheen kon. Dus bij deze!

Vegan Clubsandwich

Vegan Club Sandwich
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
8personen personen
Ingrediënten:
  • Geroosterde groenten:
  • 1 courgette in plakjes
  • 2 aubergines in plakken
  • 2 winterpenen in plakken
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 15 gr verse tijm
  • 15 gr verse rozemarijn
  • zwarte peper
  • plantaardige olie
  • 2 el ahornsiroop
  • Zoetzure komkommer:
  • 1 komkommer in plakjes geschaafd
  • 1 el kristalsuiker
  • 50 ml natuurazijn
  • Kruidencrème:
  • 200 gr margarine wij gebruikten Becel Original
  • 15 gr verse bieslook fijngesneden
  • 10 gr verse peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • zwarte peper
  • En verder:
  • 1 heel donker brood gesneden
  • 50 gr margarine
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat (of meervoud) met bakpapier. Verdeel hier de plakjes groenten overheen en besprenkel ze lichtjes met olie en zwarte peper.
  2. Smeer de plakjes groenten vervolgens in met ahornsiroop en verdeel de takjes verse tijm en rozemarijn over de groenten. Rooster de groenten in het midden van de oven in 25 - 30 minuten zacht.
  3. Los voor de zoetzure komkommer de kristalsuiker in de azijn op door het in een steelpannetje lichtjes te verwarmen.
  4. Schenk de zoetzure azijn over de plakjes komkommer en laat dit intrekken. Schep alles af en toe even om.
  5. Roer de margarine wat losser met een lepel en voeg hier de verse bieslook, peterselie, het fijngehakte teentje knoflook en zwarte peper naar smaak aan toe. Roer alles goed door en laat de crème op het aanrecht staan tot de groenten uit de oven komen.
  6. Smeer alle sneetjes brood aan weerszijden lichtjes in met een beetje margarine. Rooster de sneetjes vervolgens in een droge koekenpan aan beide kanten knapperig.
  7. Smeer alle geroosterde sneetjes brood aan één kant in met de kruidencrème.
  8. Verdeel over één derde van de sneetjes brood de zoetzure komkommer samen met de rode paprika en over weer een ander derde van de sneetjes de rest van de geroosterde groenten.
  9. Stapel beide belegde sneetjes brood op elkaar en dek de sandwiches af met de sneetjes brood die niet belegd zijn.
  10. Serveer deze vegan club sandwiches meteen.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.