Vegan spaghetti bolognese

Tijdens mijn zoektocht naar vegetarische/vegan recepten stuitte ik op de blog Lazy Cat Kitchen waar ik een recept tegen kwam voor vegan spaghetti bolognese. Wat een goed idee! Spaghetti bolognese is iets dat we niet heel vaak eten hier in huis omdat we het vaak wat te gewoontjes vinden. Onzin eigenlijk want als je de saus écht lekker maakt (er staat een heerlijk recept in mijn Reishonger kookboek!) dan is het een pastagerecht waar je ultiem van kunt genieten. Omdat ik graag een nieuw pastagerecht wilde proberen besloot ik aan de slag te gaan met deze ‘vegan bolognese’. Het resultaat was echt súper! Goed, het is niet helemaal een perfect alternatief voor echte bolognese als je het mij vraagt, de originele saus is toch echt iets smeuïger en intenser van smaak, maar ergens in de verte snapte ik echt wel waar deze vegan spaghetti bolognese heen ging. Daarnaast vind ik het gerecht ook gewoon heel lekker, of het nou moet doorgaan voor bolognese of niet. Als basis voor de saus worden linzen gebruikt en dit zorgt ervoor dat het een vrij vullend gerecht is. Ik zou er zelf dan ook niet zo gauw nog vlees aan toevoegen. Mocht je dit wel van plan zijn, gebruik dan een kleinere hoeveelheid linzen.

Vegan spaghetti bolognese

Vegan spaghetti bolognese

3.20 van 5 stemmen

Vegan spaghetti bolognese

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 hoeveelheid spaghetti naar wens
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 winterpeen in kleine blokjes
  • 8 trostomaten in blokjes
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 150 gr zongedroogde tomaten op oliebasis
  • 150 gr linzen gekookt
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 handvol verse basilicum
  • snuf nootmuskaat
  • 1 el balsamico-azijn
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Fruit ondertussen in een diepe pan de knoflook en de ui aan. Voeg hier de winterpeen aan toe en bak deze mee tot hij zacht begint te worden.
  • Doe de tomaten, tomatenblokjes en zongedroogde tomaten in de pan. Schep het geheel goed om en voeg de linzen, kruiden en specerijen aan het gerecht toe.
  • Kook de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten en voeg balsamico-azijn, peper en zout naar smaak toe.
  • Laat de spaghetti uitlekken en voeg deze aan de vegan bolognesesaus toe. Schep het geheel goed om en serveer de pasta direct.

Join the Conversation

  1. Laura says:

    Deze wil ik morgen gaan maken! Ik heb nog nooit linzen gebruikt/gekocht. Zijn deze al voorgekookt? Mag ik vragen welke jij hebt gebruikt?

    1. Sabine Author says:

      Ik gebruik altijd linzen uit blik of uit zak (van HAK), die hebben niet zo lang nodig en zijn inderdaad vaak al voorgekookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close