Tijdens mijn zoektocht naar vegetarische/vegan recepten stuitte ik op de blog Lazy Cat Kitchen waar ik een recept tegen kwam voor vegan spaghetti bolognese. Wat een goed idee! Spaghetti bolognese is iets dat we niet heel vaak eten hier in huis omdat we het vaak wat te gewoontjes vinden. Onzin eigenlijk want als je de saus écht lekker maakt (er staat een heerlijk recept in mijn Reishonger kookboek!) dan is het een pastagerecht waar je ultiem van kunt genieten. Omdat ik graag een nieuw pastagerecht wilde proberen besloot ik aan de slag te gaan met deze ‘vegan bolognese’. Het resultaat was echt súper! Goed, het is niet helemaal een perfect alternatief voor echte bolognese als je het mij vraagt, de originele saus is toch echt iets smeuïger en intenser van smaak, maar ergens in de verte snapte ik echt wel waar deze vegan spaghetti bolognese heen ging. Daarnaast vind ik het gerecht ook gewoon heel lekker, of het nou moet doorgaan voor bolognese of niet. Als basis voor de saus worden linzen gebruikt en dit zorgt ervoor dat het een vrij vullend gerecht is. Ik zou er zelf dan ook niet zo gauw nog vlees aan toevoegen. Mocht je dit wel van plan zijn, gebruik dan een kleinere hoeveelheid linzen.

Vegan spaghetti bolognese

Vegan spaghetti bolognese

Vegan spaghetti bolognese
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4 personen personen
Ingrediënten:
  • 1 hoeveelheid spaghetti naar wens
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 winterpeen in kleine blokjes
  • 8 trostomaten in blokjes
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 150 gr zongedroogde tomaten op oliebasis
  • 150 gr linzen gekookt
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 handvol verse basilicum
  • snuf nootmuskaat
  • 1 el balsamico-azijn
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Fruit ondertussen in een diepe pan de knoflook en de ui aan. Voeg hier de winterpeen aan toe en bak deze mee tot hij zacht begint te worden.
  3. Doe de tomaten, tomatenblokjes en zongedroogde tomaten in de pan. Schep het geheel goed om en voeg de linzen, kruiden en specerijen aan het gerecht toe.
  4. Kook de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten en voeg balsamico-azijn, peper en zout naar smaak toe.
  5. Laat de spaghetti uitlekken en voeg deze aan de vegan bolognesesaus toe. Schep het geheel goed om en serveer de pasta direct.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Laura

    Deze wil ik morgen gaan maken! Ik heb nog nooit linzen gebruikt/gekocht. Zijn deze al voorgekookt? Mag ik vragen welke jij hebt gebruikt?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.