Het nadeel van boeken die pas in het najaar uitkomen is dat ik nauwelijks tijd heb om ze te behandelen op OMF. Content op de blog staat in november en december voornamelijk in het teken van de feestdagen en daar past dan nooit zoveel meer tussen. Dat is ook de reden dat ik vandaag pas dit fantastische recept uit het nieuwste boek van Denise Kortlever deel. Verleden jaar bracht zij Oh baby! uit, een absolute musthave voor iedere zwangere vrouw die moeite heeft met het eten van lekkere dingen. Uit Denise haar boek maakte ik vegetarische filet américain, een echte hit.

Oh baby!

Veel vrouwen vinden het lastig te bepalen wat ze nou nog wel en niet mogen eten wanneer ze zwanger zijn. De adviezen lopen nogal uit een en dingen die heel lekker gevonden worden mogen ineens niet meer. Zo mistte ik tijdens mijn zwangerschap bijvoorbeeld echt rood vlees, écht lekkere sushi en toch ook wel filet américain. Dat was dan ook de reden dat ik dit recept besloot te maken uit Oh baby! 

Oh baby! staat vol met fijne gerechten die je veilig tijdens de zwangerschap kunt eten. Van snelle maaltijdsalades die goed zijn voor jezelf en je baby tot zalige recepten om tegemoet te komen aan zwangerschapscravings. In Oh baby! geen lijstjes met wat je allemaal niet mag, maar juist heel veel verrukkelijke inspiratie om die negen maanden door te komen. Verfrissend en hierdoor het perfecte kraamcadeau als je het mij vraagt.

Denise heeft ook voor dit boek weer alle fotografie zelf gedaan en zoals we van haar gewend zijn, zijn het stuk voor stuk weer pareltjes geworden.

Oh baby! is voor €14,99 te koop bij onder andere Bol.com.

Let op: Ben je zwanger? Dan kun je dit recept natuurlijk prima eten. Eet je bewust vegetarisch, let er dan wel op dat de Worcestersaus die je gebruikt geen ansjovis bevat!

Vegetarische filet americain

Vegetarische filet americain

Vegetarische filet américain uit Oh baby!
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
1bakje (6-8 boterhammen) bakje (6-8 boterhammen)
Ingrediënten:
  • 300 gr cannelinibonen - afgespoeld
  • 1 el mayonaise
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 sjalotje - fijngehakt
  • 1 tl kappertjes - fijngehakt
Bereidingswijze:
  1. Pureer de bonen in de keukenmachine tot een grove puree.
  2. Voeg alle overige ingrediënten toe en breng de filet américain stevig op smaak met peper en zout.

Overgebleven filet américain kun je zeker afgesloten 3 dagen in de koelkast bewaren.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Mariska

    Dit recept komt voor mij echt op het goede moment! Ben nu 38 weken zwanger en kan niet meer wachten totdat ik filet americain en dat soort dingen weer mag eten. Hoewel dit natuurlijk niet de real deal is ga het zeker uitproberen!

    Beantwoorden
  2. Lotte

    Lijkt me heerlijk! Alleen een kleine side note:worcestersaus is niet vegetarisch! Er zit ansjovis in. Er bestaan wel speciale varianten zonder. Dus vega is de spread helaas niet:(

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.