Er gaat geen barbecue aan ons voorbij zonder dat er een salade op tafel staat. Of dit nu een pastasalade is of Caprese, er moet iets fris bij. Salades die van huis uit regelmatig op tafel staan zijn aardappelsalades, rundvleessalades en huzarensalades. Heerlijk vind ik ze, zo’n grote lepel van een salade op je bord… Jum. Die klassieke salades kun je ook prima zelf maken en vandaag trap ik af met de eerste: huzarensalade. Huzarensalade is oorspronkelijk een salade die gemaakt wordt van aardappel en rundvlees, maar omdat ik deze salade in de zomermaanden graag iets frisser heb, heb ik hamblokjes gebruikt in mijn recept. Sowieso maak ik de salade trouwens net een beetje anders dan hoe je hem in de winkel koopt. Traditioneel gezien wordt de mayonaise namelijk ook apart van de salade geserveerd, maar ik vind het veel lekkerder om deze er al door te roeren. Hoe dan ook, het resultaat vond ik geweldig. Zoals ik al zei ben ik gek op dit soort salades en ik had er dan ook geen problemen mee om een flinke bak huzarensalade als lunch weg te werken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Huzarensalade

Huzarensalade
Recept printen
Stemmen: 4
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
4personen (bijgerecht) personen (bijgerecht)
Ingrediënten:
  • 400 gr aardappelen
  • 2 eieren
  • 4 augurken
  • 1 sjalot
  • 200 gr hamblokjes
  • 100 gr doperwtjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Was de aardappels grondig en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 15 - 20 minuten gaar.
  3. Kook ondertussen ook de eieren in 9 minuten gaar. Schep de eieren uit de pan, laat ze schrikken onder de koude kraan en kook vervolgens de doperwtjes in het overgebleven water in 5 minuten gaar.
  4. Snijd de augurk en sjalot fijn en doe deze samen met de hamblokjes in een kom.
  5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met behulp van een aardappelstamper.
  6. Schep de mayonaise en dijonmosterd bij de fijngestampte aardappelen in de pan en roer dit goed door.
  7. Snijd een van de eieren in stukken en de ander in plakjes, deze laatste gebruik je ter decoratie van de salade. Je kunt het tweede ei echter ook door de salade scheppen.
  8. Voeg alle ingrediënten aan de aardappels toe en breng de huzarensalade op smaak met peper en zout.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.