Zelfgemaakte friet uit de Airfryer
Zelfgemaakte friet uit de Airfryer
Zelfgemaakte friet uit de Airfryer
Zelfgemaakte friet uit de Airfryer
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingredi├źnten
  • 500gr iets kruimige aardappelen
  • 1 el neutrale olie
  • 1tl grof zeezout
Instructies
  1. Was de aardappelen en schil ze als het schilletje niet zo mooi is. Heb je aardappelen gekocht met een gladde schil dan kun je het er prima aan laten zitten – lekker juist!
  2. Snijd de aardappelen in plakken van ong. 1/2 – 1 cm dik en snijd deze plakken vervolgens weer in reepjes van 1/2 – 1 cm dik. Allemaal afhankelijk van hoe groot jij de friet wilt hebben natuurlijk.
  3. Spoel de friet onder de koude kraan af en doe ze vervolgens in een kom. Schenk hier koud water bij en laat de friet een half uur in het koude water weken.
  4. Giet na een half uur de friet af en dep deze goed droog met behulp van een theedoek. Doe vervolgens de friet weer in een droge kom.
  5. Doe de olie en het zout in de kom en schep het gehele even goed om.
  6. Verwarm de Airfryer naar 180┬░C.
  7. Schep de friet in het mandje van de Airfryer en bak ze vervolgens in 20 – 25 minuten (afhankelijk van hoe bruin en krokant jij ze wil) goudbruin en krokant. Schud de friet halverwege de baktijd een keertje om.