Soms ben ik op zoek naar makkelijke bijgerechtjes. Dingen die je lekker snel gemaakt hebt maar die je avondmaaltijd net wat extra’s geven omdat je wat meer op je bord hebt liggen dan alleen een superlekkere salade (yes, ik maak ze iedere week wel). En vaak zit het hem in de eenvoud die al goed is, zoals lekkere aardappeltjes uit de oven, geroosterde groenten of een stukje vlees of vis. Het is maar hoe je het combineert en wat je een bijgerecht laat zijn, maar deze zoete aardappel omelet kun je ook zeker in het rijtje meenemen. Simpel om te maken en zo’n oranje puntje staat best gezellig op je bord. Ik at het met een groene salade (rucola, avocado, komkommer..) en krokant uitgebakken spek, maar het past ook prima bij tal van andere gerechten!


Zoete Aardappel Omelet
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1flinke omelet flinke omelet
Ingrediënten:
  • 2 kleine zoete aardappelen
  • 6 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel scherp paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teen knoflook
  • snufje zout
Bereidingswijze:
  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van een paar millimeter dik.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelschijfjes gaar.
  3. Doe een klein beetje olijfolie in een hapjespan en als de schijfjes gaar zijn verdeel je deze over de bodem van de pan.
  4. Klop de 6 eieren los met alle kruiden en giet het mengsel over de aardappelschijfjes. Zet het vuur middelhoog en laat zo'n 20 tot 25 minuten garen met de deksel op de pan.
  5. Als de omelet gaar is laat je hem nog even een beetje afkoelen in de pan.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Britt

    Klinkt lekker, en ziet er ook heerlijk uit! Ik vind het altijd maar lastig om goeie en lekkere bijgerechten te verzinnen en maken die niet zo standaard zijn, maar deze komt zeker op het lijstje om eens te maken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.