Ik gaf laatst in een artikel al aan dat ik tegenwoordig wat vaker op vegetarische/veganistische blogs aan het neuzen ben. Eén van die blogs die ontzettend vaak wordt getipt is Deliciously Ella. Ik denk dat iedere foodie haar wel kent, al is het alleen al van haar blog, kookboeken of deli’s in Engeland. Op haar blog kwam ik in ieder geval recentelijk een curry tegen met citroengras en die klonk zo lekker, dat ik ermee aan de slag ging. Uiteindelijk maakte ik er een heel ander recept van en lijkt mijn bereidingswijze totaal niet meer op die van haar, maar het eindresultaat werd gelukkig wel onwijs lekker. Deze zoete aardappelcurry met citroengras is lekker fris maar tegelijkertijd ook licht pittig door toevoeging van chilivlokken. De geroosterde kikkererwten bovenop zorgen voor een hele fijne textuur en gecombineerd met wat basmatirijst is dit een onwijs lekker maaltje voor een doordeweekse dag.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zoete aardappelcurry met citroengras

Zoete aardappelcurry met citroengras

Zoete aardappelcurry met citroengras (vegan)
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 400 gr kikkererwten uit blik, afgegoten en schoongespoeld
  • 400 gr pompoen in blokjes
  • 3 teentjes knoflook gepeld
  • 2 uien gepeld en doormidden gesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 el neutrale olie
  • 2 stengels citroengras gekneusd
  • 2 zoete aardappels in blokjes
  • 800 ml kokosmelk
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kommetje en voeg hier wat specerijen naar wens aan toe. Ik gebruike komijn, peper, zout en chilivlokken. Schep alles even goed om en verdeel de kikkererwten vervolgens over de bakplaat.
  3. Rooster de kikkererwten in 40 - 45 minuten in het midden van de oven krokant.
  4. Doe de pompoen samen met de knoflook, uien, specerijen en olie in de kom van een foodprocessor. Meng het geheel tot een egale pasta.
  5. Fruit de currypasta een paar minuten in een diepe pan aan tot je de knoflook en ui begint te ruiken. Voeg de gekneusde stengels citroengras toe en bak deze een paar minuten mee.
  6. Doe de zoete aardappels en kokosmelk bij de currypasta in de pan en roer alles goed door. Breng de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de curry tot de zoete aardappel gaar is.
  7. Serveer de zoete aardappelcurry met Basmatirijst, gefrituurde uitjes, de geroosterde kikkererwten en verse peterselie of koriander naar wens.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Elseline

    Deze klinkt erg lekker!
    Denk je dat ik hem van te voren kan maken, en de curry in kan vriezen?
    Moet kunnen toch?
    Als ik de kikkererwten rooster, en deze apart houdt, kan ik die denk ik ook wel een aantal dagen bewaren…?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik heb zelf ook een restje ingevroren en laatst weer gegeten, kan prima! De zoete aardappel wordt door het opwarmen wel weer wat zachter van structuur waardoor de curry er wel minder mooi uit ziet, maar qua smaak is het heel erg ok. Geroosterde kikkererwten worden helaas gauw minder knapperig dus ik raad je wel aan die vers te maken.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.