Als er IETS is dat ik lekker vind is het wel zoetzuur. Zoetzuur is voor mij overigens een benaming voor zoetzure kip met andere ingrediënten niet voor iets als atjar ofzo. Toen ik net samenwoonde met Tim en nog niet zo met OMF bezig was kocht ik regelmatig bij Lidl zo’n pot zoetzure saus. Die mikte ik dan samen met kipfilet en een zak wokgroenten in de wok, wat rijst erbij en klaar. Ook in Thailand was zoetzuur mijn favoriete gerecht. Mijn favoriete ‘restaurant’ op de hoek van de straat waar ik woonde maakte heerlijke zoetzuur met lekker veel groenten. In de video van vandaag maak ik zoetzure kip met mango en ananas, helemaal from scratch met een homemade woksausje dus. Oh wat heb ik hiervan genoten en wat vond ik het jammer dat we niets meer overhadden na het avondeten. Ik had dit namelijk rustig een dag later nog als lunch kunnen eten.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zoetzure kip met mango en ananas

Zoetzure kip met mango en ananas
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 4 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1/2 rode paprika in grove stukken
  • 1/2 gele paprika in grove stukken
  • 100 gr sugarsnaps gehalveerd
  • 100 gr mango in blokjes
  • 100 gr ananas in blokjes
  • Voor de woksaus:
  • 1 el appelciderazijn
  • 3 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 el rijstazijn
Bereidingswijze:
  1. Schep de bloem, het paprikapoeder, peper en zout door elkaar. Wentel hier de kipfilet doorheen. Klop het overtollige bloem van de kip en wok de kip op hoog vuur in een beetje olie rondom goudbruin.
  2. Doe de ui, knoflook en rode peper bij de kip in de wok en bak dit mee tot de ui glazig wordt en de knoflook goed begint te geuren.
  3. Voeg dan de paprika en sugarsnaps toe. Wok het geheel tot de groenten zacht worden en doe dan de mango en ananas in de pan. Wok het fruit mee tot dit lekker zacht is.
  4. Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar. Giet de woksaus bij de kip en groenten in de pan. Verwarm het geheel en laat het gerecht zachtjes pruttelen terwijl je de rijst of noedels kookt.
  5. Serveer de zoetzure kip met gekookte rijst of noedels.

5 reacties

  1. Cindy

    Klinkt lekker. Alleen appelciderazijn en rijstazijn staan niet in mijn kast. Kan er voor deze ingrediënten ook een ander soort azijn gekozen worden of beter van niet?
    Ik denk namelijk dat ik ze daarna niet veel meer gebruik. Of dit gerecht wekelijks moet eten

    Beantwoorden
  2. A bite of cravings

    Altijd lekker! De combinatie met ananas EN mango heb ik nog niet gehad, maar dat moet wel lekker zijn met de kip. Leuk dat je alles duidelijk uitlegt in een filmpje. Liefs X

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.