CITY GUIDE | NEW YORK – TO STAY

De meningen over de beste verblijfplaatsen in New York zijn nogal verdeeld, zo zegt de één dat Brooklyn het leukste/gezelligst is en de ander vindt dat je beter in New Jersey kunt verblijven gezien de prijs. Zelf geven wij toch echt de voorkeur aan een accommodatie in Manhattan en dan het liefst een beetje in de buurt van Times Square. Waarom? Omdat wij vinden dat dit de beste uitvalsplek is om naar de diverse uithoeken van New York te reizen en omdat je alles dichtbij hebt. Bovendien is er rondom Times Square altijd wat te doen, zijn de winkels en restaurants lang open en is deze plek vanuit alle vliegvelden makkelijk te bereizen.

Candlewood Suites
Candlewood Suites

Candlewood Suites, W 39th St

Als je het lekker vindt om niet per se in een grote hotelketen te zitten maar wel de faciliteiten wilt ervaren, dan is Candlewood Suites een heel fijne uitvalsbasis. Je verblijft om de hoek van Times Square, twee straten verder zit Port Authority waar je de bus kunt pakken naar Newark Airport en verschillende metrostations liggen op een steenworp afstand. Ook fijn: er is gratis coffee to go en een keuken mét grote koelkast en magnetron op je kamer. Een kamer bij Candlewood Suites boek je bij CASAMUNDO.

Night Hotel Theater District
Night Hotel Theater District

Night Hotel Theater District, W 45th St

De kamers in het Night Hotel Theater District zijn klein, niet allemaal voorzien van daglicht en dus vrij donker maar de locatie van dit hotel is fantástisch. Binnen 50 meter sta je op het midden van Times Square en wanneer je de andere kant op loopt sta je in no-time op 6th en 5th Avenue. Beneden in het hotel staan een aantal loungebanken en -stoelen waar je kunt wachten als je kamer nog niet klaar is en achter in de lobby vind je een gezellige bar.

The Gallivant
The Gallivant

The Gallivant Times Square, W 48th St

The Gallivant Times Square is ook een fijne uitvalsbasis want ook hier sta je binnen een aantal meter voor de M&M’s Store in New York. Ook hier zijn de kamers klein maar van alle gemakken voorzien en de wifi is prima. Het hotel beschikt over een gezellige lobby waar je even je benen rust kunt gunnen of kunt werken. De dichtsbijzijnde metro ligt op 3 minuten lopen en dineren kun je bij het hotel in de straat als je van Thais, Vietnamees of Japans houdt. Ook heel fijn: ‘Restaurant Row’ ligt op een steenworp afstand, de straat waar je maar liefst 16 goede restaurants naast elkaar vindt.

Citizen M Times Square
Citizen M Times Square

Citizen M Times Square, W 50th St

Als we het over goede locaties hebben dan mag het Citizen M Times Square niet ontbreken. Hoe druk het in de omgeving van het hotel ook is, binnen is het heerlijk rustig en geniet je van het supertoffe design van Citizen M. Er zijn talloze loungeplekken in de lobby, je kunt ervoor kiezen om ontbijt bij te boeken en in no-time sta je op Times Square of in een van de vele metrostations die in de buurt liggen. Het hotel bestaat nog niet zolang en is dus, in tegenstelling tot veel andere hotels in New York, super modern.

The Roosevelt
The Roosevelt

The Roosevelt Hotel, E 45th St

Tussen Midtown en East Manhattan ligt op een steenworp afstand van Grand Central Station The Roosevelt Hotel. Een enórm hotel, vrij chique ook maar de kamers zijn wat ouderwets. Echter past dit ook wel weer bij de New Yorkse principes. Het hotel beschikt over een gezellige rooftop lounge en licht op loopafstand van veel bezienswaardigheden en handige locaties. Verder heeft de lobby ontzettend veel zitjes en is het geen straf om hier een paar uur door te brengen.

Salisbury Hotel
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel, W 57th St

Wanneer je de hectiek van Times Square een klein beetje wilt vermijden is het Salisbury Hotel een goede optie. Twee blokken verder begint namelijk Central Park en voor de foodies onder ons: het hotel ligt op loopafstand van Wholefoods. In de buurt van het hotel zitten verder nog veel meer leuke restaurants, het metrostation is dichtbij en ook hier sta je in no-time op 5th Avenue. De kamers zijn hier en daar ietwat oubollig maar gemiddeld gezien wel een stuk groter dan die van andere hotels in Manhattan.

Orchard Street Hotel
Orchard Street Hotel

Orchard Street Hotel, 163 Orchard Street

update 01/03/2019
In de fantastisch leuke wijk Soho op loopafstand van Greenwich ligt Orchard Street. Middenin een wijk vol met talloze eettentjes vind je het Orchard Street Hotel, een voor New York zeer betaalbaar hotel met ruimte kamers en – als je mazzel hebt – fantastische uitzichten. Het hotel beschikt over vrij weinig faciliteiten maar de kamers zijn meer dan prima. En zeer ruim ook nog! Ik had mazzel met een hotelkamer op de tiende verdieping en keek vanaf mijn bed uit op Williamsburg en aan de andere kant op het Empire State Building. Het loont de moeite om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat de lift naar het dak te nemen, vanaf daar heb je adembenemend uitzicht en kun je ook het One World Trade Center zien.

New York stikt van de hotels, AirBnB’s en andere accommodaties. Boek ze via Booking.com om €25 korting te krijgen op je boeking.

INHOUDSOPGAVE CITY GUIDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close