Fastfood Friday: KFC krokante drumsticks

We lusten allemaal fastfood, niemand kan dat ontkennen. Ook de mensen die normaal übergezond eten hebben ook wel eens zin in een Whopper, BigMac of iets in die trend. Echter weten we allemaal dat fastfood uit de ketens niet het meest gezonde voedsel is dat je tot je kunt nemen. Chemisch is het, beter gezegd. Jullie hebben laatst vast wel gehoord dat een hamburger van de McDonald’s er na 25 jaar nog nagenoeg hetzelfde uit ziet? I rest my case. In ieder geval, fastfood zélf maken is nog veel leuker en daarom heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen: Fastfood Friday, waarin ik bekend fastfood na ga maken. Ik ben hiervoor op het idee gebracht door Youtube kanaal Nicko’s Kitchen waar ik binnenkort iets meer over zal vertellen. Vandaag is het in ieder geval de beurt aan KFC krokante drumsticks!

KFC krokante drumsticks

Wat heb je nodig? (8 stuks)

  • 6 kippendrumsticks met vel
  • 1 ei
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels peper
  • 3 theelepels zout
  • 4 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels uienpoeder

1. Zet de frituurpan vast aan zodat deze straks op goede temperatuur is. Ik heb de drumsticks gefrituurd op 190°C. Heb je geen frituurpan dan kun je ook olie in een wok verhitten en daarin de kip frituren.

KFC krokante drumsticks

2. Dep de kipfilets droog met een stukje keukenpapier. Meng de ei met de melk en in een andere schaal alle droge ingrediënten goed met elkaar.

3. Wentel de kip door de melk en vervolgens direct door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met een laagje bloem en klop het overtollige er af.

KFC krokante drumsticks

KFC krokante drumsticks

4. Herhaal de bovenste stap dan nogmaals. Het is belangrijk dat je de kip twee keer door de melk en twee keer door de bloem wentelt, hierdoor wordt het korstje namelijk lekker knapperig en dát moet je hebben.

5. Zorg ervoor dat al het overtollige bloem van de kip is geklopt maar dat de gehele kip bedekt is met een mooi paneerlaagje.

6. Frituur de drumsticks vervolgens minimaal 6-8 minuten in de hete olie. De drumsticks zijn klaar als de kip van binnen gaar is en de korst knapperig en bruingekleurd is.

Fastfood is letterlijk fastfood want dit stelt toch niets voor? En je hebt echt een goed resultaat te pakken met dit recept. De drumsticks lijken inderdaad op de krokante drumsticks van KFC alleen heb je ze helemaal zelf gemaakt!

Omdat je de kip twee keer gepaneerd hebt is de korst ontzettend knapperig maar het vlees van binnen lekker sappig. Heerlijk als slecht avondeten maar ook lekker om als snack op tafel te zetten. Gebruik dan kleine kipkluifjes bijvoorbeeld, als je maar zorgt dat het vel er nog aan zit.

KFC krokante drumsticks

KFC krokante drumsticks

Join the Conversation

  1. Marije says:

    Het is nu 7.51u, ik heb net mijn ontbijt op en ik heb zin in druksticks. Dankjewel ;-) Heerlijk recept!

  2. Joyce says:

    Lijkt me erg lekker!

  3. Super!Fijn voor mij aangezien ik sinds kort geen plofkip meer eet, zo zielig!

  4. Ashleey says:

    Zalig!! :D

  5. Judith says:

    Ziet er ontzettend lekker uit! En moet ook even zeggen dat ik deze rubriek helemaal te gek vind! Al het goede van Fastfood min al het slechte!

    1. Sabine Author says:

      Leuk, dankjewel!

  6. Claudia says:

    Ik dacht juist dat ze geconcludeerd hadden dat Mcdonalds dingen niet rotten omdat ze zo’n lage wateractiviteit hebben (dat m.o.’s er niet op kunnen groeien)? Als het puur en alleen door de conserveringsmiddelen komt moet er wel onmogelijk veel inzitten voor 25 jaar.

    1. Sabine Author says:

      Dat zou kunnen. Feit blijft gewoon bizar dat een McDonald’s hamburger zo lang intact blijft. Zou niet moeten mogen.

      1. Check je feiten says:

        Feit blijft gewoon dat je niet echt kunt oordelen als je niet de echte feiten kent.

        https://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html?ref=carousel

        Hierboven staat een artikel van iemand die eindelijk een echt onderzoek heeft uitgevoerd naar het al dan niet bestaande rotproces van de McDonalds hamburger.

        Ga het eens lezen, en dan mag je van mij blijven zeggen dat het bizar is dat het zo lang intact blijft, en dat ben ik best met je eens, maar het “zou niet moeten mogen” deel is waar je fout zit.

        Sorry maar hier moet ik mensen gewoon op wijzen. Verder een fijne website en een goed recept, ga het eens uitproberen! :)

      2. Kimberly says:

        Wel wil ik er even op reageren, dat McDonalds producten genetisch gemodificeerd organismes zijn en dat hun rundvlees uit wel 10 verschillende koeien bestaan, wat deze meneer ook niet weet. Hij zegt zelf; “Mc zegt dat het 100% grounded beef is” wat dan niets moet verschillen als het beef wat hier in de supermarkten ligt, wel fout dus, dus ook deze meneer kent zijn feiten niet. Dus wat zijn de echte feiten? Ik denk dat wij normale mensen daar niet achter komen omdat de maatschappij waar wij in leven liever niet wil dat wij dat weten, wij denken wat we eten, maar dat weten we lange na niet, eigenlijk zou je groente bij de groente boer moeten halen en vlees bij de slager en kip bij de kippen poelier net zoals de eieren, vis bij de visboer, altijd vragen hoe het gevangen is, wat het beestje te eten heeft gehad etc. want dat is wat wij ook eten en naar binnen krijgen en dat is waar het allemaal om gaat, we krijgen niet alleen de vitamines en mineralen van het product binnen ( als die het overleefd hebben), maar ook wat het product voor voeding heeft gehad en extra’s wat wij dus allemaal binnen krijgen. No offense hoor, maar het zal fijn zijn als ieder zijn research doet en open staat voor ieders zijn mening van research zodat we allemaal wijs worden en weten wat we kunnen kopen en niet in de supermarkt en wat gezond is en niet, ik ben zeker geen hater, maar ik weet wel erg veel over voedsel, en er zijn er heel veel die veel weten over voedsel, niet alles is juist, wat ons ook weer in de war brengt van wat is waar, en dat is erg vervelend, maar de wereld waar we in leven.

        Ik ga zo naar de kippen poelier, om kip te kopen, waar ik vanavond lekker deze kip drumsticks van ga maken, ziet er lekker uit het recept =D

        Liefs

  7. Claudia says:

    Oh verder, super recept! KFC kip <3 haha

  8. Audrey says:

    Even een vreugdedansje! Eindelijk een goed recept om KFC kip na te maken <3

  9. Leonie says:

    Nog lekkerder crunchy als je er wat gebroken cornflakes door doet!

  10. Petra says:

    Mijn oma, die in het buitenland woont, heeft ooit in de KFC daar het recept gevraagd wat haar DEELS is gegeven.
    Er gaan in de korst van de Kentucky drumsticks inderdaad naturel cornflakes (wat hierboven ook wordt gezegd). Ook wordt er in de spicy wings geloof ik wat chili/sambal toegevoegd. Verder kan ik mij herinneren dat er een hoop meer kruiden in de paneerlaag gaan, maar ik weet jammer genoeg niet welke, ook omdat ik zelf nooit kip paneer/frituur.
    Wel kan ik zeggen dat mijn oma’s KFC recept niet te versmaden is haha

    1. Sabine Author says:

      Het recept zal vast niet identiek zijn, maar dat is dan ook niet de bedoeling. Ik wil graag de smaak nabootsen en dat is goed gelukt :)

    2. iesje says:

      zou ik het recept van je oma mogen?

  11. Kan je dit ook maken met kipfilet of iets zonder bot, dat is makkelijker eten voor kinderen?

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, dat kan! Al zijn het dan natuurlijk niet de KFC drumsticks meer. Maar in principe kun je elk stuk van de kip hiervoor gebruiken.

  12. Kaylani says:

    Aaaaah lijkt me zooooo lekker! En aangezien mijn vriend en ik verslaafd zijn aan KFC.. Ik weet wat ik binnenkort ga maken! :)

  13. Laura says:

    Oh dit ziet er zo lekker uit!

  14. Debbie says:

    Ohhh dit is niet goed voor mij, maar hier heb ik lang op gewacht een recept na de kfc kip want die zijn zoooo lekker.

  15. Rinse says:

    We zijn ze nu aan het maken ziet er erg lekker uit vooral als je verse kip (dus zeker geen AH) bij de turkse winkel haalt. Bedankt!

  16. Desteney says:

    Hmmmmm ziet er heerllijk uit ik en mijn moeder gaan dit vanavond ook maken bedankt voor de tips en dat je dit verukkelijk recept met ons deelt gr Desteney :D

  17. manisha says:

    heb het uitprobeert ,en ja het was heerlijk.

  18. manisha says:

    dankjewel

  19. Dick Amenaat says:

    foto’s bij t recept kloppen niet. Er zit door de bloem op de foto’s iets meer dan alleen bloem!

    1. Sabine Author says:

      Zie ingrediëntenlijst en stap 2 + 3 van het recept. Klopt zeker wel :)

    2. kim Kardashian says:

      ik heb er gelijk een gerecht van gemaakt! smaakt goed.

  20. welke olie kun je er het beste voor gebruiken?

    1. Sabine Author says:

      Neutrale olie. Zonnebloemolie bij voorkeur of anders arachideolie.

  21. hermanjoop says:

    een beetje paneer meel er bij nog knapperiger

  22. peter says:

    Zojuist gemaakt, super lekker!

    Ik heb van het resterende ei/melk en bloem mengsel een beslag gemaakt en daar een in halve ringen gesneden ui in gegooid en die gefrituurd. LOL, gewoon nóg lekkerder dan de kip.

    Thx voor het recept! Jammer wel dat ik het alleen kan maken als mijn vriendin niet thuis is. Zij houdt niet zo van gefrituurd.

    1. Sabine Author says:

      Wat een goed idee om van het restantbeslag uienringen te maken! Fijn dat het zo goed gelukt is!

  23. Gert v.d. Berg says:

    Lijkt makkelijk, maar ze waren van buiten te donker en van binnen nog niet gaar!!

    1. Sabine Author says:

      Dat is niet de bedoeling! De volgende keer de temperatuur van de olie lager zodat de drumsticks langer kunnen frituren zonder dat ze te donker worden.

  24. Johan says:

    Hoe komt het toch dat bij mij altijd de aangegeven tijd te weinig is om het product naar behoren te maken c.q. gaar te krijgen. De aangegeven tijd van 6-8 minuten was bij mij veel te weinig. Zoals al eerder in een antwoord gegeven; de volgende keer de olie temperatuur minder en de tijd langer (12 minuten op 180 graden). Verder een prima gerecht!!

  25. Jacqueline says:

    Lijkt me heerlijk! Wel lastig om met 8 personen 6 drumsticks te delen

  26. Ray Junier says:

    Broodkruimels toevoegen, maar voor de rest, erg lekker…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close