Knoflooksaus maken

Honderden keren heb ik mijn eigen kruidenboter al gemaakt maar knoflooksaus maken, dat doe ik eigenlijk nooit. En ergens snap ik wel waarom, knoflooksaus wordt hier namelijk véél gegeten.

Dat zou een reden kunnen zijn om dan gewoon heel vaak een nieuwe portie saus te maken, maar daar ben ik dan toch net iets te lui voor denk ik.

Hoe dan ook, deze zelfgemaakte knoflooksaus is natuurlijk wel veel lekkerder dan de variant uit fles. De smaak van de knoflook is véél intenser, hoe langer je de saus laat staan, hoe intenser de smaak wordt.

Ook fijn: in de meeste voorverpakte knoflooksauzen zit suiker, dat heb ik hier lekker weggelaten.

Een heerlijk eenvoudig recept waar je, note to self, eigenlijk altijd een potje van in de koelkast moet hebben staan.

knoflooksaus
knoflooksaus

Knoflooksaus maken simpel

Het maken van knoflooksaus is heel simpel. Je hebt er slechts een handvol ingrediënten voor nodig en het is letterlijk niet meer dan een kwestie van alle ingrediënten door elkaar roeren.

Langer dan 5, maximaal 10 minuten zul je er niet mee bezig zijn. Dit zorgt er ook voor dat je de knoflooksaus op het laatste moment ook nog zou kunnen maken. Als je straks in de zomer bedenkt dat je geen lekkere saus voor bij de barbecue hebt bijvoorbeeld, of als je een lekkere dipsaus mist voor bij een krokant brood.

Zorg ervoor dat je de zelfgemaakte knoflooksaus in een luchtdichte en gesteriliseerde pot in de koelkast bewaard, dan blijft ‘ie zeker een week goed. Al denk ik niet dat ‘ie het zolang redt…

knoflooksaus maken mayo
knoflooksaus maken

Knoflooksaus maken met mayo

Knoflooksaus maken met mayo is mijn favoriet. Ik heb altijd een grote pot mayonaise in de koelkast staan. Niet alleen is het mijn favoriete saus bij zo’n beetje alles, ik gebruik het ook altijd als basis voor mijn sladressings.

En dus ook voor deze zelfgemaakte knoflooksaus!

Om de smaak van de knoflooksaus wat frisser te maken gebruik ik een combinatie van mayonaise en yoghurt. De yoghurt maakt de saus ook direct een stukje vloeibaarder.

Welke mayonaise en welke yoghurt je gebruikt maakt niet zoveel uit. Ik gebruikte plantaardige yoghurt in mijn recept en dat werkte perfect!

knoflooksaus maken mayo
knoflooksaus maken

Op zoek naar andere lekkere sausrecepten? Ik heb ook al een recept gedeeld voor whiskey-cocktailsaus en shaslicksaus.

Deze kruidige knoflooksaus is ook lekker als variatie op het recept hier beneden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

knoflooksaus
3 van 1 stem

Knoflooksaus maken

Knoflooksaus is hier in huis niet aan te slepen en deze zelfgemaakte variant is mijn favoriet. Heb je in een handomdraai gemaakt en blijft zeker een week goed in de koelkast.
Porties250 ml
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Waar te bewaren luchtdicht in de koelkast
Hoelang te bewaren 1 week

Benodigdheden

  • fijne rasp
  • luchtdichte pot of bakje

Ingrediënten

  • 4 el mayonaise
  • 200 ml (volle) yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el verse bieslook – fijngehakt
  • 2 el verse peterselie – fijngehakt
  • snuf zout

Instructies

  • Roer de mayonaise en de yoghurt door elkaar.
  • Pel de teentjes knoflook en rasp ze met een fijne rasp. Voeg de knoflookpulp toe aan de mayonaise en yoghurt.
  • Doe het citroensap, de verse kruiden en een snuf zout erbij en roer goed door.
  • Bewaar de knoflooksaus in de koelkast.
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecuesaus, bijgerecht, knoflooksaus, saus recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close