gesponsord

De weken in en rondom de maand mei zijn voor ons echt weken vol feestjes en evenementen. Sowieso zijn er veel vrije feestdagen (denk aan Moederdag, Bevrijdingsdag, Pinksteren…) maar ook hebben we in deze weken veel verjaardagen. Ik ben zelf jarig, vrienden zijn jarig en Tim is op 4 juni jarig. Mei is met recht een borrelmaand te noemen. De borrels vliegen ons om de oren en dat vind ik helemaal niet erg. Dol ben ik er op! Lekkere drankjes en vooral: lekkere hapjes. Zoals jullie weten ben ik vooral dol op warme hapjes. Van een bittergarnituur word ik altijd gelukkig maar nog gelukkiger word ik van warme snacks met warme dips. Vandaag deel ik zo’n fijne partysnack met jullie: Bacon-Kaasdip met Potato Dipperz. Eigenlijk zou ik dit het liefst als avondeten serveren want het is zo lekker. Ik durf te wedden dat deze snack als eerste op is bij de borrel.

Potato Dipperz

De Potato Dipperz die ik gebruik zijn van Lamb Weston. Het fijne aan deze dipperz vind ik dat je het gevoel hebt alsof je frietjes aan het eten bent en hoe fijn is dat bij de borrel. Snackdiners zijn sowieso favoriet bij ons in huis en ik zal ze daar ongetwijfeld ook eens voor gaan gebruiken, maar jongens… bij een glaasje wijn of bij een biertje zijn deze Potato Dipperz ook wel erg fijn hoor. De Potato Dipperz zijn gemaakt van aardappel (doh): krokant van buiten en zacht van binnen. Dankzij de scoop-vorm zijn ze ideaal om mee te dippen en hierdoor lekker veelzijdig. Serveer ze bij de maaltijd als vervanger van gekookte aardappels of friet of juist bij de borrel geserveerd met verse guacamole, tomatensalsa of juist met onderstaande warme Bacon-Kaasdip. Ik maakte mijn Potato Dipperz klaar in de Airfryer wat ik echt ideaal vond, maar ze kunnen ook in de oven of in de frituurpan.

Warme Bacon-Kaasdip met Potato Dipperz

  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 20 gram bloem
  • 250 milliliter volle melk
  • 100 gram Cheddar
  • ½ bol mozzarella
  • 100 gram ontbijtspek
  • Lamb Weston Potato Dipperz

1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 180°C. Leg het ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en grill de spek in 10 minuten knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenrol.

2. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem hieraan toe en bak dit al roerend 2 – 3 minuten mee.

3. Voeg terwijl je blijft roeren de melk aan de roux toe. Verwarm het geheel al roerend op middelhoog vuur tot de saus dikker wordt.

4. Rasp de Cheddar en mozzarella en voeg deze aan de saus toe. Roer door tot de kaas is gesmolten.

5. Breek de krokante spek in kleinere stukjes en roer deze door de kaassaus.

6. Bereid de Potato Dipperz volgens de aanwijzingen op de verpakking in de Airfryer.

7. Serveer de warme Bacon-Kaasdip met de Potato Dipperz.

Bacon-Kaasdip

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Lamb Weston

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Tanja

    Gesmolten kaas, spek mmmmmm en dat samen met aardappel-dippers, dit lijkt me idd heerlijk! :-) Alleen een roux maken vind ik altijd spannend ;-)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.