gesponsord

We gaan langzaamaan weer richting de zomer, tijd om alvast wat fijne barbecue-recepten met jullie te gaan delen want voor je het weet is het weer zover! Op OMF heb ik al vaker recepten gedeeld waarin ik kip en cola combineer. Ik denk dat we allemaal ondertussen wel weten dat deze twee ingrediënten hand in hand gaan. Speciaal voor aankomende zomerseizoen bedacht ik deze BBQ Coca-Cola kipsaté. Voor dit recept gebruikte ik echter niet Coca-Cola regular maar Coca-Cola life. Deze variant is gezoet met onder andere stevia-extract waardoor dit gerecht verantwoorder wordt.

Coca-Cola life

Wellicht heb je ze al wel eens gespot: de flessen Coca-Cola met het groene label. Coca-Cola heeft deze vorig jaar geïntroduceerd onder de naam Coca-Cola life: een nieuwe Coca-Cola die 45% minder suiker bevat dan Coca-Cola regular. Coca-Cola life is gezoet met een mix van suiker en stevia-extract, zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. Hierdoor bevat een glas van 250 ml Coca-Cola life voortaan 58kcal en 15 gram suiker.

cclifeposter

Stevia

De afgelopen jaren hebben we al veel over stevia kunnen horen maar ik wil graag je geheugen nog even opfrissen. Stevia-extract wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia Rebaudiana plant, ook wel honingkruid genoemd. Het is een kleine struik afkomstig uit Paraguay die inmiddels wereldwijd in verschillende landen wordt verbouwd. In 2011 keurde de Europese Unie het gebruik van stevia-extract goed en sinds vorig jaar past Coca-Cola dit toe als zoetstof in Coca-Cola life.

Zoetstoffen uit stevia zijn 200 tot 300 keer(!) zoeter dan suiker en bevatten geen calorieën. Dit maakt Coca-Cola life een verantwoorder alternatief.

Cola en kip gaan altijd bijzonder goed samen en aangezien we langzaam weer naar de zomer toegaan, bedacht ik een recept voor de barbecue: BBQ Cola Kipsaté met Coca-Cola life.

BBQ Cola Kipsaté

Wat heb je nodig? (± 10 stokjes)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel worcestersauce
  • 150 milliliter Coca-Cola life
  • 800 gram kipfilet
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • 10 satéstokjes

1. Rasp de ui en de knoflook en doe deze samen met de tomatenpuree, de worcestersauce en Coca-Cola life in een kom. Klop het geheel met een garde tot een marinade. Breng de marinade op smaak met cayennepeper, peper en zout.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade. Laat de kip minimaal twee uur in de koelkast marineren.

3. Week ondertussen de satéstokjes in koud water. Zo voorkom je dat ze straks verbranden op de barbecue.

4. Rijg de kipfilet aan de satéstokjes en grill ze direct boven de kolen op de barbecue tot de kip gaar is.

BBQ Coca-Cola Kipsaté

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Coca-Cola

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Felicia

    Deze gaat nu meteen op mijn Pinterest bord. De eerstvolgende BBQ gaan deze kipspiesjes erop hoor!

    Beantwoorden
  2. Manon

    hoi hoi,
    dit klinkt erg lekker, maar heb je niet juist de suiker van normale cola nodig om zo een sticky kip te krijgen ???

    Beantwoorden
    • Sabine

      Als je hele plakkerige kip wil (dat is deze inderdaad niet) dan kun je de normale Cola gebruiken. Qua zoetheid zit je met deze wel goed.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.