gesponsord

Ik kan me nog goed herinneren dat Tim een paar jaar geleden ontdekte dat Twister Fries gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Hij was er al tijden dol op en ineens zagen we de zakken van Lamb Weston liggen in de supermarkten. Sindsdien wil Tim het liefst iedere keer Twister Fries eten in plaats van patat. De Twister Fries zijn inmiddels verkrijgbaar in twee varianten: Natural en Seasoned. Hoewel ze zo los heerlijk zijn, vond ik het leuk om jullie te laten zien dat je er meer mee kunt. Daarom maakte ik een gratin van Twister Fries. Omdat ik de gratin als bijgerecht bij het kerstdiner wil serveren heb ik voor de Twister Fries Seasoned gekozen. Dat geeft het gerecht net een beetje meer kick.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Gratin van Twister Fries

Omdat ik van de Twister Fries deze keer een gratin maak, bak ik ze even snel voor op de bakplaat. Mocht je de Twister Fries nou los willen serveren bij het kerstdiner, ook heel lekker!, dan raad ik je aan ze op een met bakpapier bekleed bakrooster in het midden van de oven te bakken. Als je ze halverwege de baktijd dan een keertje omdraait worden de Twister Fries super knapperig. Uiteraard kun je de Twister Fries ook bereiden in de frituur of Airfryer als je deze hebt.

Gratin van Twister Fries

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lamb Weston

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gratin van Twister Fries

Gratin van Twister Fries

Recept afdrukken Pin recept
4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak Lamb Weston Twister Fries 600 gram
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • snuf nootmuskaat
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Spreid de Twister Fries uit over de bakplaat en bak ze in 10 - 12 minuten voor tot ze niet meer bevroren zijn.
  • Rasp ondertussen het teentje knoflook en voeg deze samen met de nootmuskaat toe aan de slagroom. Roer goed door.
  • Schep de Twister Fries zodra deze niet meer bevroren zijn in de ingevette bakvorm. Schenk hier het slagroommengsel overheen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de Twister Fries en schuif de ovenschaal in het midden van de oven.
  • Bak de gratin van Twister Fries in 20 - 30 minuten gaar tot de kaas gesmolten is het grootste deel van de slagroom is opgenomen door de Twister Fries. Serveer de gratin direct.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

    • Sabine

      Normaal zou ik zeggen JAAAAA want ik ben fan van truffelolie. Maar Twister Fries zijn al zo flink gekruid dat ik bang ben dat het niet helemaal lekker gaat matchen deze keer.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.