gesponsord

Ik durf bijna niet te beginnen met ‘jaaa, het is zomer!’ want hier in Nederland worden regenachtige dagen nogal gauw afgewisseld met snikhete zonnige dagen. Maar op het moment dat ik dit artikel schrijf is het in ieder geval lekker warm en heel zonnig buiten. Zomer dus! Qua zomers eten heb ik altijd inspiratie genoeg. Er zijn genoeg barbecue-recepten te bedenken en met salades kun je ook altijd wel variëren. Zomerse desserts vind ik echter een stuk lastiger. Als je het gezellig en leuk wilt maken in ieder geval, want een bol ijs kan iedereen natuurlijk wel scheppen. Van chocolademerk Côte d’Or kreeg ik niet zolang geleden een pakketje thuis met daarin hun nieuwste chocoladerepen: Côte d’Or FRUIT. En die repen brachten me op het idee voor deze Koekbakjes met vanille-ijs, vers fruit en chocolade. Net iets specialer door de koekbakjes die je zelf maakt, lekker fris en zomers door het ijs en toevoeging van vers fruit en de chocolade maakt het dessert qua smaak én looks helemaal af.

Cote d'Or fruitchocolade

Côte d’Or FRUIT

Zoals ik al zei brachten de nieuwe Côte d’Or FRUIT repen mij op het idee voor onderstaand recept. Côte d’Or FRUIT is de allereerste chocoladereep die een doorlopende laag fruitvulling heeft. Je komt wel eens chocoladerepen tegen waar fruit in verwerkt is, maar doordat de nieuwe repen van Côte d’Or een doorlopende fruitlaag hebben proef je letterlijk bij ieder hapje niet alleen de lekkere chocolade, maar ook de frisse fruitvulling. Iedere tablet bestaat uit 55% fruitvulling en bevat enkel natuurlijke kleurstoffen en aroma’s om de smaak nog intenser te maken. Het heeft twee jaar onderzoek gekost om tot het perfecte evenwicht tussen de bittere smaak van pure chocolade en de zoetzure smaak van fruit te komen maar uiteindelijk is deze innovatieve chocolade dan het resultaat.

Normaal kies ik eigenlijk nooit voor chocoladerepen waar ook fruit in zit, maar deze van Côte d’Or zijn heel lekker. Het fruit smaakt totaal niet zuur en is een goede toevoeging op de pure chocolade. De repen zijn door de fruitlaag wat zachter en dat maakt ze heel makkelijk eetbaar. Lekker!

In totaal zijn er drie varianten Côte d’Or FRUIT verkrijgbaar: rode vruchten, passievrucht/mango en sinaasappel. In het onderstaande recept heb ik gekozen voor rode vruchten.

Koekbakjes met vanille-ijs, vers fruit en chocolade

Wat heb je nodig? (6 stuks)

Voor de koekbakjes:

  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram bloem
  • snuf zout

Toppings:

  • 6 bollen vanille-ijs
  • 1 reep Côte d’Or FRUIT Rode vruchten
  • 1 kiwi
  • 12 aardbeien
  • 50 gram blauwe bessen

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de onderkant van een muffinvorm in met een beetje olie.

2. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is en klop deze met de suiker en vanille-extract tot een romig mengsel.

3. Voeg de bloem en het snufje zout toe en kneed het geheel tot een soepel koekdeeg.

4. Bekleed de onderkant van de muffinvorm met het deeg. Zorg voor voldoende afstand tussen de koekbakjes dus houd tussen ieder koekbakje één muffinvormpje vrij. Ik heb zelf een muffinvorm voor 6 muffins en heb de koekbakjes in twee keer gebakken.

5. Bak de koekbakjes in het midden van de oven in 13 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen op de vorm en haal ze er vervolgens voorzichtig vanaf.

6. Was het fruit en snijd de aardbeien in stukken. Snijd de kiwi in plakjes en breek de Côte d’Or FRUIT Rode vruchten in grove stukken.

7. Schep in ieder koekbakje een bol vanille-ijs en top het dessert af met het verse fruit en de chocolade. Serveer direct.

Je kunt eventueel de koekbakjes al van te voren bakken. Bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast, dan zijn ze zeker twee dagen houdbaar. Uiteraard kun je naar hartenlust variëren met het fruit, het ijs en de Côte d’Or FRUIT smaken.

Côte d’Or FRUIT is nu verkrijgbaar in de supermarkt!

Koekbakjes met vanille-ijs, vers fruit en chocolade

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Côte d’Or.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. MARIJKE

    Klinkt ontzettend lekker! Ik heb nog nooit chocolade met fruit gekocht, trekt mij toch niet zo. Maar in dit dessert klinkt het heerlijk.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.