Gesponsord – Het kan je niet ontgaan zijn dat het alweer bijna Pasen is. De supermarkten liggen al weken vol paaseitjes en feestelijke artikelen. Ook supermarktketen ALDI heeft heel erg haar best gedaan dit jaar. Het standaard assortiment is uitgebreid met een groot aantal luxe PRESTIGE producten, speciaal voor de Paasdagen. Ik kreeg van ALDI een doos vol ingrediënten toegestuurd voor een vrolijke paasproof salade: Kruidige Oosterse salade met struisvogelbiefstuk. Laat je niet afschrikken door de struisvogelbiefstuk, alle ingrediënten die in deze salade worden gebruikt zijn gewoon te koop bij ALDI. Ook voor het vlees hoef je niet naar een (speciaal)slager. Veel mensen doen hun wekelijkse boodschappen al bij ALDI maar ook voor de Paasdagen kun je er dus prima terecht. De prijs/kwaliteitverhouding is echt dik in orde. En, ook heel fijn, ALDI heeft een uitgebreide keuze in biologische producten.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 struisvogelbiefstukjes
  • 200 gram mie-nestjes
  • 1 Nasi/-bamigroentepakket (450 gram)
  • 50 milliliter sojasaus
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 bakje gezouten notenmix
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de mie-nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de mie af, voeg een scheutje zonnebloemolie toe en laat afkoelen.

2. Snijd de struisvogelbiefstukjes in dunne reepjes. Snijd de rode peper uit het groentepakket  fijn.

3. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak hierin de biefstukreepjes 1 minuut aan. Breng op smaak met peper en zout. Schep het vlees uit de pan en houd apart.

4. Verhit opnieuw een beetje olie in de wokpan en bak hierin de groenten aan tot ze gaar zijn. Voeg een hoeveelheid fijngesneden rode peper naar smaak toe.

5. Zet het vuur uit en voeg de sojasaus, mie en het vlees toe.

6. Garneer de salade met de notenmix en fijngesneden lente-ui. Je kunt ervoor kiezen om deze salade lauwwarm te serveren, maar koud is hij ook erg lekker!

Mocht je nou meer inspiratie nodig hebben, ALDI heeft op haar website ook veel leuke recepten staan. Voor Pasen maar ook voor alle andere dagen.

Ps. Struisvogelbiefstuk is écht heel erg lekker, probeer het eens als je het nog nooit hebt gegeten. Het heeft een sterkere smaak dan normale biefstuk en is iets steviger van textuur.

Kruidige Oosterse salade met struisvogelbiefstuk

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door ALDI.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.