gesponsord

Zoals jullie inmiddels weten heeft Calvé besloten om Calvé Broodje Unox Saus uit te brengen in grote fles. Een paar weken geleden verrasten Leonie en ik de allergrootste fan met de eerste fles en ik kan je vertellen dat mijn eerste fles inmiddels leeg is. Dit is deels aan mezelf te wijten maar ook zeker aan mijn meneer, want eigenlijk eten we die saus overal bij. De afgelopen weken heeft hij dienstgedaan als smaakmaker bij quiche, plaattaart, gebakken aardappeltjes, op broodjes en bij nog veel meer gerechten. Ik had jullie beloofd om nog een recept te maken met Calvé Broodje Unox Saus en het leek mij toch het leukst om een variatie te maken op Broodje Unox. Resultaat? Mijn ultieme Broodje Unox: alle ingrediënten die ik écht lekker vind op één broodje.

Wat heb je nodig? (2 broodjes)

 • 2 witte pistolets
 • 2 Unox rookworsten (magnetron) of 2 Unox knakworstjes
 • 4 champignons
 • ½ ui
 • 2 plakjes ontbijtspek
 • 2 eetlepels geraspte kaas
 • Calvé Broodje Unox Saus

1. Verwarm de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snipper de ui en hak de champignons fijn. Bak ze in een koekenpan gaar.

3. Bak ondertussen de ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenrol. Breek het spek vervolgens in kleinere stukken.

4. Snijd de pistoletjes aan de bovenkant in en strooi de geraspte kaas in de broodjes. Leg de warme Unox worsten in de broodjes.

5. Schep het ui-champignonmengsel over de hotdogs en verdeel het ontbijtspek over de broodjes.

6. Drizzle de Calvé Broodje Unox Saus over de broodjes en serveer de ultieme hotdogs direct.

Calvé Broodje Unox Saus ligt nu in de supermarkt!

Mijn ultieme Broodje Unox

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Calvé.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Luna

  Ik heb de saus ook en zo blij mee. Doe het ook bij de slavinken en vandaag op de rookworst natuurlijk :) En als dip bij de chips is ‘ie ook heerlijk.

  Beantwoorden
 2. maartje

  Ik ben nog op zoek naar een fles, maar als ik hem heb ga ik direct een vegetarisch broodje rookworst maken!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.