gesponsord

Aankomende zondag 8 mei is het alweer Moederdag! En dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Moederdag is dé dag waarop mamma wat langer in bed mag blijven liggen. Waarop ze niet voor het ontbijt hoeft te zorgen maar waarop ze zelf in de watten gelegd wordt. En die dag begin je natuurlijk goed met een ontbijtje op bed. In de onderstaande video laat ik je een leuk recept zien voor American pancakes met chocoladepasta en banaan. Wedden dat haar dag al niet meer stuk kan als je hiermee aan komt zetten?


Klik hier als je de video niet kunt zien

American pancakes met chocoladepasta en banaan

Wat heb je nodig? (6 pannenkoeken van 10cm ∅)

Voor de pannenkoeken:

 • 3 eieren
 • 120 gram bloem
 • 1 flinke theelepel bakpoeder
 • 150 milliliter melk
 • snuf zout

En verder:

 • 1 banaan
 • chocoladepasta
 • verse aardbeien en frambozen
 • poedersuiker
 • maple syrup

1. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met een snuf zout tot stijve pieken.

2. Klop de eidooiers ondertussen met de bloem, bakpoeder en de melk tot een glad mengsel. Vouw dit met behulp van een spatel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.

3. Schep met behulp van een soeplepel het pannenkoekbeslag in een pan. Maak de pannenkoeken zo groot als je wilt. Die van mij zijn ongeveer 10 centimeter in doorsnede.

4. Bak de pannenkoek aan één kant bruin en draai hem om zodra op de bovenkant luchtbelletjes verschijnen. Bak de pannenkoek vervolgens ook aan de andere kant bruin.

5. Smeer iedere pannenkoek aan één kant in met een laagje chocoladepasta en verdeel plakjes banaan hier overheen. Stapel vervolgens de pannenkoeken op.

6. Verdeel verse aardbeien en frambozen over de stapel pannenkoeken en maak het moederdagontbijtje af met poedersuiker en maple syrup.

American pancakes met Nutella en banaan

SENSEO Viva Café

Het mintgroene koffiezetapparaat waarmee ik in de video koffie zet is de geweldige SENSEO Viva Café, het nieuwste koffiezetapparaat van SENSEO. Hoewel mijn absolute favoriet de mintgroene is, is het apparaat in nog veel meer kleuren beschikbaar. Zo past ‘ie in ieder interieur.

Wat de Viva Café bijzonder maakt is de nieuwe koffieboost technologie. Voordat het water door de koffiepad stroomt wordt de pad in de machine eerst lichtjes nat gemaakt met heet water zodat de koffiesmaak zich al kan ontwikkelen. Vervolgens komt het hete water op 45 (voorheen was dit op slechts 5!) punten door de koffiepad gestroomd. Hierdoor is de koffie beter en intenser van smaak.

senseo_viva_cafe1

senseo_viva_cafe2

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door SENSEO

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Anniek

  Oeh, ik moet nog ontbijten en krijg spontaan honger van dit receptje! Het ziet er ZO lekker uit! Mijn moeder zal ik er niet veel plezier mee doen denk ik (ze lust geen chocolade) (weird, I know :D), maar mezelf wel :) Tof koffiezetapparaat ook trouwens!

  Beantwoorden
 2. Marjan

  Het ziet er niet alleen prachtig uit…ze waren heerlijk!!! Ook al moest ik ze zelf klaarmaken ;-)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.