Een mosselrecept in januari?! Jazeker! Wat veel mensen niet weten is dat het Zeeuws mosselseizoen van juli tot april loopt. Dit betekent dus dat je maar liefst 9 maanden in het jaar kunt genieten van de meest verse mosselen. Fijn toch? Ik ben gék op mosselen, in alle vormen, maten en varianten. Of ik de mosselen nou op klassieke wijze bereid of in de oven gratineer, ik schuif zo een heel bord naar binnen. Gelukkig voor mij is vriendlief Tim er ook dol op en dat betekent dat er regelmatig een pan mosselen op tafel staat in het seizoen. Wel vind ik het leuk om er af en toe mee te variëren. Ik maak ze het liefst op de Franse manier met spekjes, room en ui maar deze Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze zijn ook ontzettend lekker. Tijd voor een recept!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Mossel Maaltijdbox

Alle ingrediënten voor deze Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze ontving ik in een Mossel Maaltijdbox. Een hartstikke leuke en eenvoudige manier om zelf een beetje te experimenteren met het bereiden van mosselen. In de box vind je niet alleen de meest verse Zeeuwse mosselen (het verschil met supermarktmosselen is echt merkbaar!), ook alle ingrediënten voor deze mosselen op Spaanse wijze zitten in de box. Het bespaart je een tripje naar de supermarkt en je leert mosselen eens op een andere manier te bereiden. Win win!

Het fijne is: je maakt 5 weken lang iedere week 10x kans op een Mossel Maaltijdbox. Hoe dan? Check deze link om te kijken hoe je kans maakt op een van de boxen. Via de link zul je zien dat het ook mogelijk is om kans te maken op een Mossel Maaltijdbox met ingrediënten voor Zeeuwse mosselen op Thaise wijze. Daar deel ik volgende week het recept voor dus stay tuned!

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Het Nederlands Mosselbureau

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze

Recept afdrukken Pin recept
2 personen

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 150 gr mix van ui en bleekselderij grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 50 gr chorizo grof gesneden
  • 1 kg Zeeuwse mosselen gewassen en schoongemaakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 rode paprika grof gesneden
  • 2 tomaten grof gesneden

Instructies

  • Smelt de boter in een mossel- of hapjespan.
  • Voeg de grof gesneden ui, bleekselderij, de knoflook, laurierblaadjes, tijm en chorizo aan de gesmolten boter toe. Doe ook de cayennepeper vast in de pan. Bak het geheel tot de ui glazig wordt.
  • Doe vervolgens de Zeeuwse mosselen in de pan. Schenk de witte wijn over de mosselen en voeg de paprika en tomaten toe.
  • Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en stoof de mosselen nu in zo'n 5 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen tussentijds een keer door om ervoor te zorgen dat alle mosselen openen.

Notities

*Mocht je het lekker vinden dan kun je deze Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze serveren met bijvoorbeeld pasta of brood. Liever niet zoveel koolhydraten in januari en februari? Eet ze dan gewoon zo. 1kg voor 2 personen is voldoende om vol van te zitten. 
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.