Afgelopen donderdag hebben jullie al een sfeervideo kunnen zien van de boeklancering van mijn Guilty Pleasures Kookboek. Maar er zijn ook nog talloze foto’s gemaakt en die wil ik graag nog even met je delen. Zie het als een soort ‘plog’ van een van de meest bijzondere dagen van het jaar. Voor mij althans. De foto’s voor dit verslag zijn gemaakt door Luzan Veenendaal. Zij maakte ook de coverfoto voor het boek.

foto1

De boeklancering werd gevierd bij Julius Bar & Grill in Amsterdam. Toen ik in maart van dit jaar het contract voor dit boek tekende wist ik al dat de boeklancering hier moest plaatsvinden. Vorig jaar ben ik er al eens wezen eten en sindsdien is het een van mijn favoriete restaurants. Niet alleen qua eten maar ook wat betreft de aankleding past het perféct bij mij en bij het boek. Het is een heel stoer restaurant maar het heeft ook iets hips. Na wat heen en weer mailen lukte het gelukkig om een deel van het restaurant te reserveren. Zo blij mee!

foto2

Iedereen werd ontvangen met de Dark & Stormy Cocktail, gesponsord door Brugal. In eerste instantie was het bedoelt als welkomstdrankje, maar ik begreep achteraf dat de cocktail de hele avond door werd geserveerd omdat ‘ie zo in de smaak viel. Ik zal het recept binnenkort nog even met je delen. Het is wel een leuke cocktail voor Kerst namelijk!

foto3

Yaaay, zo gezellig! Uiteindelijk zijn er zo’n 40 mensen geweest die ik er persoonlijk allemaal graag bij wilde hebben. Voornamelijk mijn favoriete (food)bloggers, maar mijn ouders, Tim uiteraard, schoonzusje, Ken en Annemie waren er uiteindelijk ook. Verder zie je mensen van de uitgeverij, mijn mediabureau, een aantal van mijn favoriete en vaste PR-contacten en de vormgeefster van mijn boek natuurlijk ook.

foto4

Foooood! Een lancering van een kookboek is niet compleet zonder hapjes. Julius Bar & Grill serveerde hun super populaire Pulled Pork Kroketjes. Die heel erg in de smaak vielen als ik het zo hoorde. Zelf niet geproefd helaas, stom!

foto5

Tijd voor het officiële deel. De redacteur cq. uitgever van het boek deed een praatje en daarna wilde ik Barbara van B’IJ Barbara (vormgeefster), Luzan (fotografe) en Willemijn (Nieuw Amsterdam) nog even in het zonnetje zetten en bedanken met een bos bloemen. Alle lof voor zo’n boek gaat altijd uit naar de auteur maar ik vind dat zo niet terecht. Zonder deze drie toppers was het boek er namelijk echt niet geweest en zeker niet zo mooi geworden.

foto6

En het eerste exemplaar van het boek werd natuurlijk uitgereikt. Aan mijn ouders de eer <3

foto18

YES, nu is ‘ie eindelijk écht gelanceerd. Ik keek maanden uit naar dit feestje.

foto7

Ondertussen werd de volgende snack bereid: inktvisringen! Ook van Julius Bar & Grill.

foto8

foto9

Wat ik nog het allerleukste vond aan de hele avond was dat iedereen waarvan ik het graag wilde eindelijk het boek te zien kreeg. Spannend maar heel leuk.

foto10

Ik vind de blow-up van het boek zo cool. Nu sleep ik hem nog steeds mee tijdens de boektour maar als dat allemaal achter de rug is krijgt ‘ie een mooi plekje in huis. Toch wel bijzonder allemaal.

foto11

Als voorproefje maakte ik de avond van te voren zelf nog een grote versie van de Chocoladefudgetaart. Deze werd tijdens de boeklancering uitgeserveerd. Volgens mij viel ‘ie in de smaak.

foto12

Er bleven in ieder geval weinig stukken over dus dat is een goed teken.

foto13

Tijd voor een toetje! Ben & Jerry’s was zo lief om bakjes ijs te sponsoren. Heel leuk, het is namelijk oprecht mijn favoriete foodmerk (qua product maar ook qua werkwijze) dus ik was enorm blij dat ze mee wilden werken aan de boeklancering. Ik geloof dat iedereen een bakje ijs heeft gegeten, niemand sloeg het over. En terecht ook!

foto14

Richting het einde van de avond (in totaal duurde de boeklancering maar twee uur, bizar he!) werden de goodiebags uitgedeeld. Zo wisten we zeker dat iedereen er een kreeg…

foto15

… en kon ik nog wat in de boeken schrijven. Ook daar ben ik nog steeds niet aan gewend, haha!

foto16

Fotoooooooo’s!

foto17

En nog even de inhoud van de goodiebag die iedereen mee naar huis kreeg. Er zat in:

 • Een exemplaar van het Guilty Pleasures Kookboek
 • Pot Hellmann’s mayonaise
 • Fles AriZona Iced Tea
 • Twee repen Verkade: Dubbel Dik en Extra dun
 • Donny Craves koekjes
 • Flesje Amarula
 • Twee Limburgse worsten, gesponsord door Vleeschwaar
 • Een zakje chocolade-karamel amandelen van Bites We Love
 • Een OhMyFoodness kaart
 • OhMyFoodness notitieboekje
 • OhMyFoodness sticker

Wat een tópavond, ik heb het zo naar mijn zin gehad. Het was gezellig, het eten was lekker en ik ben zo blij dat iedereen nu eindelijk het boek heeft. Een halfjaar naar dit moment toegeleefd en mooier had het niet kunnen zijn.

Hopelijk vond je het leuk om te zien!

Mocht je het boek nog niet in je bezit hebben maar dit wel heel graag willen: hij is hier te bestellen voor € 21,99.

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 1. Marlotte

  Oh heerlijk die goodiebag, wat een verwennerij! Zo’n gave locatie waar je je boeklancering had. Volgens mij was er aan lekker eten niet te kort! :)

  Beantwoorden
 2. Olga

  Wat n heerlijke foto’s, je staat er zo blij op!
  Nu je “tour” nog maken langs de boekenwinkels en maar hopen dat Sinterklaas en de Kerstman heel veel van je boeken kado mogen geven!
  BE PROUD <3

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.