Weeeeekenlang heb ik jullie (en mijzelf) in spanning gehouden met al die geheimzinnige afspraken die ik had. En eindelijk is het dan officieel en mag ik het van de daken schreeuwen: ik ga een boek maken!! Samen met uitgeverij Nieuw Amsterdam en de leukste uitgever Willemijn ga ik de komende maanden keihard aan het werk zodat ik jullie vlak voor de feestdagen hopelijk blij kan maken met mijn allereerste kookboek: Guilty Pleasures!

Hoe, wat? Een boek?!

Jaaa! Wanneer je mij volgt op Twitter heb je een aantal weken geleden de onderstaande tweet misschien wel voorbij zien komen:

Guilty Pleasures Kookboek

Dat deze tweet zóveel reacties teweeg kon brengen had ik niet verwacht. Ik werd geretweet, massaal gementioned en jullie waren het vrijwel allemaal met mij eens: waarom is er nog geen boek met alleen maar Guilty Pleasures? En dan geen boek dat zich alleen focust op zoetigheden of burgers, maar een boek waar alles in gebundeld wordt. Taarten dus, maar ook koekjes en pizza’s en mannelijke barbecue-gerechten en burgers met cheddarkaas. Ik ben op onderzoek uitgegaan en ben tot de ontdekking gekomen dat er hier in Nederland gewoon nog niet zo’n boek is. Je hebt natuurlijk wel Comfort Food van Jamie Oliver, maar zeg nou zelf.. is een Mac and Cheese met kreeft nou echt een guilty pleasure? Je wilt toch juist makkelijke recepten die zo klaar zijn en waarvoor je in één supermarkt kunt slagen? Dat vond ik dus ook en daarom bundelde ik een deel van jullie reacties en stuurde deze, samen met mijn idee voor het boek naar een lijstje uitgevers.

Guilty Pleasures Kookboek

Na veel afspraken, mailcontact en telefonische besprekingen had ik uiteindelijk de keuze uit DRIE uitgeverijen. DRIE! Je moet begrijpen dat dit idee voor een boek allemaal heel plotseling is ontstaan en dat ik nooit een echte ambitie heb gehad om een boek te maken, maar juist enthousiast wordt van het kunnen delen van lekkere dingen. Dat drie uitgeverijen mijn boek wilden uitgeven was dan ook rustig bizar te noemen, ik besef het eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal. Uiteindelijk viel mijn keus dus op Nieuw Amsterdam en met name dankzij Willemijn die vanaf mijn eerste mailtje al laaiend enthousiast was en direct droomde van titels in chocoladeletters en receptenkoppen van ketchup. Ik maakte de keus zelf vorige week al, maar wilde wachten met het nieuws totdat mijn handtekening onder het contract was gezet.

Goed, Guilty Pleasures dus.

Met Guilty Pleasures hoop ik tegen alle trends en hypes van het moment in te gaan. Kookboeken met uitsluitend gezonde recepten die zich focussen op superfoods of zo groen mogelijk zijn. Heel goed en begrijp me niet verkeerd, ik ben heel erg voor gezond eten maar ik ben ook een gróót voorstander van keihard genieten en daarom hoop ik met mijn eerste kookboek Guilty Pleasures juist dat punt aan te kunnen stippen. Vergeet niet om te genieten en af en toe mag je ook best wel eens zondigen.

Over de inhoud wil ik nog niet al teveel kwijt maar Guilty Pleasures wordt een kookboek met alleen maar echte guilty pleasures. Verdeeld over 8 hoofdstukken laat ik je recepten zien waar je je eigenlijk heel erg voor moet schamen maar die zó onwijs lekker zijn dat je er op het moment zelf heel erg van geniet. Roomboter, suiker, vet.. in dit boek is geen plek voor salades of koolhydraatarme gerechten.

Ik zal een aantal toppers van de site opnieuw gaan maken en fotograferen – YES, ik ga de fotografie voor dit boek zelf doen! – maar er komen ook tientallen nieuwe recepten voorbij. Op deze manier hoop ik dat Guilty Pleasures een boek wordt dat je graag cadeau wilt geven én krijgen en dat voor mij echt een aanvulling is op OhMyFoodness. Het boek zal geen vertaling worden van de website en het wordt dus ook geen ‘OhMyFoodness Kookboek’, maar uiteraard ga je wel heel erg mijn stijl erin terugzien.

Nog even praktisch

Laat ik vooropstellen dat het maken van een kookboek voor mij niet betekent dat OhMyFoodness hierdoor minder aandacht krijgt. Ik zie het een beetje als twee kindjes (zegt iemand die nog niet mamma is!): ieder kind krijgt evenveel aandacht. Ik blijf dus gewoon publiceren zoals ik doe en ga mijn best doen om iedere week ook nog gewoon twee video’s te maken en te uploaden. Voor mij persoonlijk wordt het alleen wat meer een uitdaging: ik moet mijn tijd anders gaan indelen en kunnen zorgen dat ik het maken van een kookboek erbij kan doen. Blijf dus vooral lekker OhMyFoodness volgen en volg mij op Instagram, Twitter of Facebook wanneer je tussentijds op de hoogte wil blijven van de kookboekenstress.

Ik zal jullie de komende maanden regelmatig meenemen in het hele proces in de vorm van updates hier op de site. Het contract is getekend, de inhoudsopgave is nagenoeg bekend en de geplande publicatiedatum ligt ergens begin/halverwege november. Dan kunnen jullie de komende maanden mooi heel gezond doen en in de decembermaand los gaan op mijn guilty pleasures ;)

Yaaaay! 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

60 reacties

 1. Noor

  Jaaa! Wat een super nieuws :D Ben ooit op je blog terecht gekomen omdat jij wel van die heerlijke guilty pleasures op je site hebt staan, vond laatste tijd wel dat er ook veel paleo/dieet/gezonde recepten op stonden, maar dit maakt natuurlijk alles goed!
  Je boek staat bij deze op mijn verlanglijstje!!! Welk recept er in ieder geval niet mag missen is de chocofudgetaart, hoogtepunt van mijn feestjes ;-)

  Beantwoorden
  • Sabine

   Haha dankjewel Noor! Het zou voor mijzelf niet goed zijn als ik alleen maar slechte dingen zou plaatsen op de blog, maar ik probeer het zoveel mogelijk af te wisselen :) De Chocolade Fudgetaart komt er sowieso in! Maar dan in verbeterde versie ;)

   Beantwoorden
 2. Petra

  Jaaaa wat gaaf!
  Nummer 1 recept dat er in MOET: je chocofudge taart.
  Kan niet wachten tot ie uit is!

  Beantwoorden
 3. Daisy

  Wow wat gaaf! Heel veel succes en plezier met het verder uitwerken van je plannen. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat xo Daisy

  Beantwoorden
 4. A.J.

  Wat een leuk idee dat je mag gaan uitvoeren.
  Allerlei leuke recepten waar een mens erg gelukkig van wordt.
  Ik kijk er al naar uit.
  Succes met het maken ervan.
  AJ

  Beantwoorden
 5. Luna

  Wat een heerlijk vooruitzicht, letterlijk en figuurlijk. En ik ga echt wel jouw boek bespreken op mijn blog :)

  Ik ben blij dat er eindelijk zo’n kookboek als dit op de markt komt. Goed dat je dit initiatief hebt genomen! Go for it!

  Beantwoorden
 6. Anneke

  Wat ontzettend gaaf! Gefeliciteerd! Het klinkt nu al als een heerlijk boek, haha. Hij staat nu alvast bovenaan mijn verlanglijstje voor sinterklaas/kerst ;-). Heel veel succes met het schrijven van je eerste boek! Geniet ervan!

  Beantwoorden
 7. Emily van Kampen

  Wat geweldig! En een heel leuk idee om een boek te maken waar je gewoon alleen maar van kunt genieten! Ik kijk er al vast naar uit in ieder geval :) Heel veel plezier en succes met het schijven, fotograferen en voorbereiden van dit boek.

  Beantwoorden
 8. Linda

  Wat gaaf! Ik ben veel bezig met gezond eten maar de chocofudgetaart en de Big Mac heb ik ook al eens gemaakt – als je het doet, doe het dan goed toch ;-) – dus ben benieuwd naar het boek!

  Beantwoorden
 9. Mandy

  Dit is de blog waarvan ik de meeste gerechten bereid en de meeste inspiratie vandaan haal. Ik was dan ook zó blij toen ik dit nieuws op Twitter las! Van harte gefeliciteerd met dit geweldige project en schrijf mij maar vast op voor een (gesigneerd) exemplaar! :)

  Beantwoorden
 10. Sofie

  Wat leuk, kan ik al pre-orderen? Nee grapje, maar echt fantastisch, gefeliciteerd! Ben nu al heel erg benieuwd.

  Beantwoorden
 11. Kim

  Echt super tof Sabine!! Ontzettend gefeliciteerd!! Je mag trots op jezelf zijn dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken en naar een rits uitgevers bent gestapt! Het zegt al heel wat over het succes van ‘Guilty Pleasures’ als je 3(!) aanbiedingen krijgt. Ik kijk er naar uit. Een plekje in mijn kast krijgt je boek sowieso :)

  Beantwoorden
 12. Jildou

  Ik vind het echt zo tof! Vooral omdat je niet nog één bent die met een idee komt over een gezond kookboek maar gewoon met heel veel lekkere dingen die niet zo best zijn voor de lijn. Lekker ‘out of the box’ en ik vind het awesome!

  Beantwoorden
 13. Lisette vv

  Gaaf! Gefeliciteerd! Zodra je boek te reserveren ga ik dat gelijk doen! Die moet ik mijn keuken erbij!

  Beantwoorden
 14. Mara

  Jaaaa deze moet ik hebben! Ik ben dol op gezond, maar ook op gewoon héél erg lekker. Deze krijgt sowieso een plekje in mijn boekenkast. Veel succes!

  Beantwoorden
 15. eefje

  Dit boek moet ik hebben! Ik ben dol op jouw recepten, Sabine. Gister nog de brownies gemaakt. Ik ben daarom heel erg benieuwd naar het boek! Gefeliciteerd met deze geweldige kans. Ik weet zeker dat het een groot succes zal worden!

  Beantwoorden
 16. Mirjam

  Wat een leuk idee Sabine, en zeg nu eerlijk na alle gezonde dingen wil je toch een guilty pleasure hahaha. Heel veel succes!

  Beantwoorden
 17. Maaike

  Wat supertof, gefeliciteerd!! Heerlijk, een boek met Guilty Pleasures, inderdaad weer eens wat anders dan slanke, gezonde recepten. Die guilty pleasures maken eten juist zo lekker ;)
  Succes en geniet ervan!

  Beantwoorden
 18. Danique

  Oooomg. Dit kookboek klinkt me als muziek in de oren. I want it. Super tof dat je het gaat doen! Deze zet ik alvast op mijn verlanglijstje voor kerst dit jaar ;-)!

  Beantwoorden
 19. Laura

  Oh wat te gek Sabine! Ik volg je al zooooo lang (als sinds je beautyblog!) en ben zooooo benieuwd naar je boek! Het is je gegund! Hihi, ben helemaal happy voor je :D

  Beantwoorden
 20. Roxanne

  Waaaaaaaaaaaaa, super gaaf! Toen ik je tweet zag een tijdje terug dacht ik ‘oh yes, lekkerrrrrrrrrr’! De mega gezonde kookboeken schieten de grond uit (en zeker, bewust eten is goed!), maar af en toe eens even lekker genieten van guilty pleasures, moet ook gewoon kunnen vind ik!

  Beantwoorden
 21. Wendy

  Wauw! Wat supergaaf Sabine!! Gefeliciteerd! En echt zo verdiend :-). Ik hoop dat je heel veel plezier gaat beleven aan het maken er van!

  Beantwoorden
 22. Kevser

  Zozozozozzoooo leuk! Ik heb die hele twitter enthousiasme gemist dus wist van niets maar dacht laatst (terwijl ik video’s van je bekeek) oprécht: wanneer komt Sabine eigenlijk met ’n eigen kookboek? Echt übervet, ik ga m direct kopen en waarschijnlijk heel vaak cadeau geven idd! Enjoy the happiness, je mag súpertrots zijn! *cheers*
  En WOW. Late reactie op je blog

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.