31 mei om 16.00 uur vond de feestelijke opening van jaarlijks terugkerend culinair evenement Taste of Amsterdam plaats. Taste of Amsterdam is dé place to be als je een foodliefhebber bent. OhMyFoodness was erbij tijdens de opening en uiteraard nemen we jullie ook nog even mee voor een rondje over het terrein. Helaas hadden we het niet getroffen met het weer, 80% van de tijd regende het wat het niet heel leuk en gezellig maakte om door het Amstelpark te zwerven maar ach, voor zo’n culinair evenement als Taste hebben we héél veel over. Kijk mee naar een fotoverslag van de officiële opening en een rondje over het terrein.

Gewapend met een persbandje zijn wij er klaar voor! Laat Taste of Amsterdam maar beginnen.

De officiële opening van Taste of Amsterdam vond plaats in de VIP tent op het terrein. Geheel in stijl van het aankomende EK was de tent oranje verlicht en werd iedereen voorzien van de nodige drankjes. Zoals je aan de tafel al kunt zien vloeide de wijn rijkelijk. Wij vonden het stiekem wel spannend hoor, als foodbloggers tussen al die mannen in pak. Maar toen wij eenmaal de eerste chefs voorbij zagen komen, denk aan Julius Jaspers, Ramon Beuk en Peter Lute, begon ons culinaire hart toch wel wat sneller te kloppen. Hoofdsponsor van Taste of Amsterdam was dit jaar AEG wie ons de ogen uit deed steken met de prachtige apparatuur die de koks tot hun beschikking hadden.

Cheers op een mooi Taste of Amsterdam namens Julius Jaspers!

Naast verschillende stands waar kookdemonstraties gegeven werden, was er ook een Foodie Market waar je als bezoeker de lekkerste dingen kon proeven en kon kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke pies? Pieman verkocht ze in verschillende smaken waaronder rundvlees met champignon. De pies zijn maar liefst een jaar houdbaar in de vriezer en vijf dagen in de koelkast. Even opwarmen in de oven en hij is weer zo goed als vers.

Dit is waarschijnlijk de mooist verpakte chocolade die ik zo voor mijn neus zag liggen. De chocolade komt van Hotel Chocolate en naast repen verkochten ze ook andere voedingsmiddelen waar cacaobonen in verwerkt waren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een olijfolie met chili en cacaobonen, hmmm. Leuk weetje: halverwege juni opent Hotel Chocolate haar allereerste Europese winkel in Nederland! De winkel gaat zich vestigen aan de Heiligeweg in Amsterdam, tussen MAC Cosmetics en Make Up Store. Later meer hierover.

Heerlijke marinades, dressings en dipsausjes die allemaal zijn gemaakt van een theelepeltje kruidenmix. Wij vonden de kruiden iets te duur om mee te nemen naar huis, maar de enthousiaste verkoper en de overheerlijke smaken hadden ons bijna te pakken.

Iemand zin in fudge?

Of worst misschien?

De koks van restaurant Fifteen waren hard aan het werk om de bezoekers te voorzien van een warme hap. Dat was ook hard nodig met het druilerige weer!

Verse ravioli in de maak. De ravioli werd gevuld met ricotta en een eidooier. Drie minuutjes gekookt zodat de eidooier nog nét niet helemaal gestold is. Het zag er verrukkelijk uit. Wel een tijdrovend klusje dus mocht je een keer ravioli from scratch willen maken, doe dat niet als je eters verwacht!

Het kooktheater van hoofdsponsor AEG was toch wel de plek waar wij de meeste tijd hebben doorgebracht. Via spiegels boven de stand konden toeschouwers meekijken met wat de chefs aan het doen waren. En ons ondertussen lekker maken met de Combi-stoomoven van AEG waarmee je in no-time een heerlijk gezonde maaltijd op tafel zet, zonder afbreuk te doen aan de smak of knapperigheid van een gerecht. Mocht je het leuk vinden, AEG biedt op het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn kookworkshops aan waarbij je leert koken met zo’n oven. Niets geen commerciële workshop want je bent absoluut niet verplicht tot kopen, maar wel lekker met eten bezig zijn en het daarna uiteraard op eten.

En uiteraard bereidden de chefs een heerlijk hapje voor ons: gestoomde zalm gekruid met onder andere vanille, met verse spinazie, knoflook en witte paprika met een tomaatje uit de oven en basilicum olie.

Wij zelf vonden Taste of Amsterdam een ontzéttend leuk evenement waar we volgend jaar zeker weer bij zullen zijn. Onze culinaire hartjes konden hun geluk niet op bij het zien van al die (andere) kookliefhebbers, gepassioneerde bekende chefkoks en het heerlijke eten. Jammer van het weer want dat deed toch écht wel afbreuk aan de ervaring, dat krijg je als een evenement buiten plaats heeft, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Mocht je weinig te doen hebben dit weekend, Taste of Amsterdam is er morgen nog van 12.00 – 17.00 & 18.00 – 23.00 uur en zondag van 14.00 – 20.00 uur. Ben je een foodliefhebber, hou je van koken of gewoon van lekker eten, neem dan echt even een kijkje in het Amstelpark in Amsterdam.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Allissa

    Ohgod die fudgefoto. Voor een fudge-verslaafde is dat echt om bij weg te kwijlen.
    Ziet er wel erg leuk en gezellig uit! Het is dat het toch echt te ver weg is, anders was ik even langs gegaan (:

    Beantwoorden
  2. Rosalie Buijel

    Beste meiden,

    Fijn om te horen dat jullie het naar jullie zin hebben gehad op de Taste of Amsterdam. Leuk dat jullie een stukje hebben geschreven over ons AEG kooktheater en de kookworkshops!

    Groeten,

    Rosalie

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.