Afgelopen dinsdag was ik namens Neff uitgenodigd voor een workshop voorjaarskoken in Inspiratiehuis 20|20 te Hoofddorp. Samen met een aantal andere foodies kookten we onder leiding van chef Patrick en topkok Ramon Beuk de ‘sterren van de hemel’ op de nieuwste inductieplaat van Neff. Eerlijk is eerlijk, ik loop nooit heel erg warm van keukenapparatuur. Althans, niet zo dat ik er direct over wil schrijven, maar de oven en de ‘FlexInductieplaat’ van Neff die we te zien kregen… die lieten mijn hart toch wel sneller kloppen. Vandaag laat ik je zien wat we gedaan helpen, welke heerlijkheden we hebben gekookt en vertel ik je iets meer over de nieuwe FlexInductieplaat.

FlexInductie
Eerlijk? Ik kan serieus een heel artikel wijden aan de FlexInductieplaat van Neff, maar dat zou te gek zijn. Daarom heb ik bovenstaand filmpje opgezocht die precies laat zien hoe de plaat werkt en wat de snufjes zijn. Kijk die magnetische knop (TwistPad), hoe handig is dat? Mocht je kleine kinderen hebben dan kun je de knop gewoon ergens anders neerleggen, zodat jouw kids nooit met de plaat in aanraking kunnen komen. De plaat heeft drie flexzones die je afhankelijk kunt gebruiken maar ook kunt koppelen waardoor je tal van kleine pannetjes op de plaat kwijt kunt maar bijvoorbeeld ook twee hele grote. Sterker nog, je kunt er zelfs een stoompan, tepanyakiplaat of grillplaat opleggen. Zoals ik al zei word ik nooit zomaar enthousiast van keukenapparatuur en eigenlijk ben ik altijd een enorm voorstander geweest van een gasfornuis, maar ik heb op deze FlexInductieplaat mogen koken en oh my…  ik wil ‘em.

De workshop
Wat voor jullie nog veel leuker is om te lezen is natuurlijk het workshopverslag. Het doel van de workshop was foodies kennis laten maken met de FlexInductieplaat en dat betekent: zelf aan de gang! Maar werken op een lege maag kan natuurlijk niet en daarom verwende chef Patrick ons met heerlijke hapjes alvorens we zelf aan de slag gingen.

macarons

groentelasagne

gamba

Allereerst werden we verwelkomt met een glaasje vers sap en een zoete macaron. Een macaron precies zoals hij hoort te zijn: knapperig maar tegelijkertijd ook lekker zacht.

Na uitleg van de diverse Neff apparatuur ging chef Patrick voor ons aan de slag. De workshop startte rond een uur of drie/vier dus we hadden ook best wel zin in iets. We werden verwend met een open lasagne van gele en groene courgette, buffelmozzarella en tomaat, afgemaakt met een beetje balsamico azijn. Echter bleef het daar niet bij: een goed vlezige gamba met kop van de grill, gepaard met een gegrilde groene asperge en lente-uitjes kregen we ook nog voorgeschoteld. Hierna moesten we toch echt zelf aan de slag.

actiefoto Neff workshop

actiefoto Neff workshop

voorraadtafel

Kijk deze voorraadtafel, het leek de pantry van Masterchef wel. Tal van (verse!) producten lagen voor het oprapen. Verse coquilles, lamsrack, zwaardvis, verse zalm, prachtige paddenstoelen, een handvol Aziatische producten… Had ik thuis maar zo’n tafel. De groep werd onderverdeeld in drie teams van vier en we kregen allemaal dezelfde taak: overtuig de chefs ervan dat jouw groep het lekkerste en meest originele gerecht kan bereiden op de Neff FlexInductieplaat. En ja, daar mocht je dus alle producten voor gebruiken die op tafel lagen.

vegetarische lasagne

dessert

Mijn groep bestond uit vier dames waarvan één vegetarische eter en een dame die vanwege gezondheidsredenen op zoutinname moest letten. Een leuke uitdaging, maar uiteindelijk hebben we de bovenstaande gerechten gemaakt. Een vegetarische open lasagne met lasagnebladen van courgette en aubergine, ingesmeerd met (zelfgemaakt) knoflookolie. De lasagne hebben we gevuld met een gehakt van diverse paddenstoelen, knoflook, tomaat, rozemarijn, basilicum, Parmezaanse kaas en peper en zout. Tot slot hebben we de lasagne afgetopt met verse rucola, Parmezaanse kaas en sherry/truffeldressing.

We maakten er daarnaast ook nog een dessert bij van Griekse yoghurt met gegrilde mango, verse basilicum en gecarameliseerde gemberquinoa. En blijkbaar vielen onze gerechten bij de jury (Ramon Beuk en chef Patrick) in de smaak, want we wonnen de contest en gingen met een prachtige oorkonde naar huis! Toch wel spannend hoor, een topkok en een chef die ineens jouw gerecht proeven.

alle gerechten

gambas

aspergetoast

gegrilde appels

Na de workshop mochten we genieten van elkaars en onze eigen gerechten maar ook chef Patrick deed nog een duit in het zakje. We werden nog verwend met gamba’s op een bedje van sla en afgetopt met zeewiersalade – salade niet op de foto-, een gegrild stukje stokbrood met Hollandse asperges en gegrilde appel met gesmolten chocorozijnen.

Al met al kun je je na het zien van de foto’s waarschijnlijk wel voorstellen dat ik een topmiddag heb gehad. Heerlijk eten, prachtige producten en gezellige mensen. Als foodie wil je eigenlijk niets anders.

Foto’s met het OMF watermerk zijn door mijzelf gemaakt, de overige foto’s door de aanwezige fotograaf.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.