Ik vraag me af hoelang mijn weekoverzicht nog leuk blijft om te lezen aangezien mijn weken zoveel op elkaar lijken in deze tijd… Ik maak weinig spannende dingen mee en heb voor mijn gevoel daardoor ook maar weinig om te delen. Als ik door de foto’s op mijn telefoon scroll zie ik ook voornamelijk foto’s van mijn kindjes want tja, daar ben ik toch wel het gros van de dag mee bezig. Gelukkig heb ik ook nog steeds mijn kantoor waar ik iedere dag nog een halve dag kan zijn en zo dus echt nog wat werk verricht krijg. Hoewel het wat werk betreft erg rustig is, biedt dit ook wel ruimte om nieuwe plannen te maken en vooruit te werken en dat is natuurlijk ook fijn.

Maandag

Ik begon de week met een ochtendje werken vanuit huis. We kwamen vrij laat uit bed en ik vond het zonde van mijn tijd om eerst nog naar kantoor te gaan. Sowieso moest ik wat dingen doen die ook prima op mijn laptop konden en dus werkte ik thuis aan tafel. Met de nodige onderbrekingen van de kindjes natuurlijk, ondanks Tim die ook aanwezig was, maar ergens is dat ook wel gezellig.

We zijn veel buiten deze weken, iedere dag lopen we natuurlijk met Senna en we maken daar steeds grotere rondjes van. Wat een mazzel hebben we dan met het mooie weer. En Vic vindt het ook echt heerlijk, die is zo graag buiten.

Cody zijn eerste selfie, heel charming – hahaha.

Ik ging afgelopen week aan de slag met het bakken van brood. Ik maakte het No Knead Bread van Yvette van Boven. Dit deeg moet 8-18 uur rusten voordat je er verder mee gaat dus het was een meerdaagse klus.

Kijk die twee broers <3 Ik ben benieuwd hoe Vic zijn haar er over een paar weken uit ziet. Er is nu al niets meer mee te doen, hahaha.

Dinsdag

Dinsdagochtend was ik met de jongens thuis en ik maakte even van de gelegenheid gebruik om vast soep te koken voor ’s avonds zodat ik dit niet meer lastminute nog moest doen.

Ook bakte ik vast het brood af. Kijk hoe lekker dit eruit ziet!

Het is zo gek dat de natuur zich niets aantrekt van de crisis waarin we zitten, vind je niet? Vogeltjes fluiten, de temperaturen gaan omhoog, veel zon en overal prachtige bloesembomen. Zijn ok wel weer kleine geluksmomentjes.

Ik had al dagen zin in het bakken van appeltaart en dit deed ik tussen het werken door op kantoor dinsdagmiddag. Nog steeds ideaal dat ik daar ook gewoon een compleet ingerichte keuken heb.

Ik maakte er maar wat gezelligs van.

Dat jullie ook veel thuis zijn is te merken aan de bezoekersaantallen op de blog, die rijzen de pan uit iedere dag, maar ook aan de webshopbestellingen. Ik ben iedere dag wel bezig geweest met inpakken. Heel fijn!

Het gaat nog steeds goed met mijn Diamond Painting, haha. Ik ben een beetje spaarzaam aan het omgaan met het restantje want ik wacht nog op mijn nieuwe bestellingen via AliExpress.

Woensdag

De wereld bekijken door de ogen van baby, ik wou soms dat het kon want hoe wonderlijk Cody nog kan kijken naar de meest random objecten is echt heel grappig.

Mijn knutselmodus gaat steeds meer aan hoor, haha. Hoe leuk is deze paashaas.

Vic mocht die vervolgens nog versieren natuurlijk. Mijn Paint by numbers schilderij is inmiddels klaar, maar ik besloot de verf gewoon te bewaren voor Vic. Dat bleek een groot succes. Ik zie nu pas dat door dat schort Vic zijn hoofd echt MEGA groot lijkt, hahaha.

Het kwartaal is weer voorbij, tijd voor de administratie. Joeheee…

De buurvrouw van kantoor mestte me vet met een groot stuk bananabread-cheesecake. Zo lekker.

Je kunt het op de foto niet zo goed zien maar Cody kan altijd zo innig knuffelen met zijn knuffeldoekje. Heel schattig, hij wordt er helemaal rustig van.

Donderdag

Het normale leven gaat soms gewoon door en dus reed ik met Cody naar het consultatiebureau voor een prikje donderdagochtend. De bikkel huilde maar heel even en kon al vrij snel weer lachen. Helaas heeft hij er later op de dag wel echt last van gehad en sliep hij vrij onrustig de nacht. Armpie.

Vics kamertje is nog steeds zo vrolijk, hij is er zelf ook echt blij mee. Was een goed verjaardagscadeau.

En nog maar een keer brood bakken. Hetzelfde recept maar dan met normale bloem in plaats van speltmeel.

Vrijdag

Aankomend weekend heb ik met een vriendin, we kiezen ervoor om een select groepje mensen wel te zien in deze gekke tijd, een Ottolenghi kookdagje en ik moest even mijn kookboeken doorspitten op zoek naar lekkere recepten. Gevonden hoor!

’s Middags was ik na een ochtendje werken weer thuis en kroop ik met mijn grote vriend op de bank.

In het programma dat hij wilde zien (Hello Ninja) bakten ze Japanse cheesecake, haha!

“Kijk Cody, zó moet je rollen”

Ook mocht mijn brood ’s middags de oven in. Love it – zo lekker. Moet het niet te vaak bakken want binnen 2 dagen is het brood hier op.

Tussen alle bedrijven door fungeerde ik ook nog even als klimrek.

Weekend

Weekeeeeend! Wat een heerlijk lenteweekend was het hè? Ik was het hele weekend lekker bezig en besloot zaterdag de tuin in te gaan om de meubels te voorzien van een laagje beits.

Droppie! Hij zit in de fase dat hij alles in zijn mond stopt en dan met voorkeur zijn vingers.

Baklava proeverijtje en een grote mok cappuccino, heerlijk begin van de avond.

In ons oude huis hadden we een lampjesslinger hangen in de tuin maar hier wisten we gewoon niet zo goed waar we hem moesten ophangen. Afgelopen weekend krijg hij dan eindelijk een plekje. We hebben eind vorig jaar onze tuin laten doen en nu was er eindelijk plek voor de lampjes. Zó gezellig, kom maar op met de lange zomeravonden.

Gisteren deed ik echt van alles maar ik maakte lang niet overal foto’s van. Tuin weer in, wassen, veel in de keuken gestaan, even bij mijn ouders langsgewipt… ’s Ochtends maakte ik worstenbroodjes en Vic wilde wel helpen met het deeg maken. Hij vindt het altijd te gek om de standmixer aan te mogen zetten.

Vervolgens waren beide mannen toch echt toe aan een kappersbeurt. Tim deed eerst Vic en daarna deed ik Tim. Hoe het eruit ziet? Alsof we het zelf hebben gedaan… HAHA. Maar voor time being kunnen ze er echt prima mee door.

Ok, beetje uit de kluiten gewassen maar ze waren wel erg lekker! Ik gebruikte het deegrecept van Yvette van Boven en de vulling maakte ik met gekruid gehakt van de Turkse slager.

De rest van de dag vergat ik mijn telefoon een beetje en maakte ik geen foto’s meer. Maar het was echt een heerlijke dag. Op nog veel meer fijne lentedagen.

Tja, wat moet ik nou weer over aankomende week zeggen? Mijn agenda is zo goed als leeg op een enkele deadline na. Wel wil ik een of twee video’s filmen deze week en de contentplanning voor de aankomende weken helemaal rond maken. Het is zo langzaamaan tijd voor ons om na te gaan denken over recepten die gepubliceerd gaan worden in de zomer en ik hoop dat we van start kunnen gaan met de pre-orders van de Ohmyfoodness Agenda 2021!

Fijne week! x

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.