Haaaallo daar! Hebben jullie afgelopen weekend ook intens kunnen genieten van het mooie weer? Ik hoop het! Wij hebben dat in ieder geval wel gedaan, net als op alle andere dagen waarop de zon zich lekker liet zien. Ik vind het heerlijk om deze Week van OMF te kunnen starten met de wetenschap dat aankomende week óók weer zo fijn wordt. Afgelopen week was in ieder geval lekker druk. Ik had een boel deadlines die gehaald moesten worden, ik filmde voor de OMF Cheesecaketour waar ik zeer binnenkort meer over ga vertellen, Vivian fotografeerde mij voor het boek en als klap op de vuurpijl was ik ook nog eens jarig. Feest!

Maandag

De dag begon maandag al lekker vroeg. Om 07.15u zat ik in de auto naar Den Haag waar ik langs ging bij de Cheesecake Company! Hier mocht ik kijken (en filmen) hoe zij hun cheesecakes maken. Zo onwijs leuk om te zien, ik vond het heel inspirerend.

Ik mocht ook een verse taart proeven, jumm…

Na mijn ochtend in Den Haag reed ik door naar Rotterdam voor de volgende stop, nu ging ik naar Urban Bakery – zó’n waanzinnig leuke tent.

Ook hier nam ik een kijkje in de keuken. Wat een toffe dag zo. Aan het einde van de middag dook ik zelf thuis de keuken nog in om taarten te bakken.

Dinsdag

Dinsdag stond ik in de keuken voor CHEESECAKE. Ik fotografeerde flink wat taarten en ging aan de slag met een suikerthermometer die ik vrijwel direct erna al kapot maakte door er een plens water overheen te gooien. Zo dom.

Vic was wel erg aanhankelijk, ik mocht op de momenten dat hij beneden was alleen met hem spelen – haha. Dan doen we dat toch.

Er kwam weer gezellig veel foodpost binnen afgelopen week. Om te beginnen deze producten van Bonduelle. Hoe handig zijn de blikjes quinoa, zó fijn! Ik heb er al eentje gebruikt.

Van Primus kreeg ik dit grappige gevaarte binnen. De beker draai je op de gasfles en hierin kun je dan vloeistof warm maken. Ideaal voor op de camping!

Verder heeft Euroma ook haar samenwerking met Jonnie Boer uitgebreid en deze fantastische 100% puur melanges aan het assortiment toegevoegd. Die potjes! <3

Chaos na het shooten… De keuken is op zo’n moment altijd ontploft.

Intense HAAT aan filodeeg.

’s Avonds was het tijd om sinds lange tijd mijn sportlegging weer aan te trekken… The Barbell Club opende haar deuren op 1 mei en natuurlijk moesten Tim en ik deelnemen aan de eerste workouts. Tim ging om 18.00u trainen, ik gaf Vic te eten, deed hem naar bed en ging zelf om 20.00u trainen.

Hallooooo daar! Het is weer zo heerlijk om bezig te zijn. Wel kon ik drie dagen amper lopen van de spierpijn, mijn hemel.

Woensdag

Net een omaatje met een koekpot, heerlijk.

Van Tobias kreeg ik een appje hoe het ging na de workout van dinsdag. Ik appte deze foto terug. Vooral veel aan het wandelen om mijn spieren niet té stijf te laten worden maar och och, dat ging niet vanzelf hoor.

Scharrelmaaltje: ik mikte vanalles uit de koelkast bij elkaar. Het werd uiteindelijk quinoa met groene asperges, kikkererwten, Serranoham, taugé, champignons en chilisaus. Verrassend lekker gelukkig.

Mijn schoonzusje haalde Vic woensdagmiddag onverwacht op. Dat kwam mega goed uit want ik moest zó veel werk doen. Gauw de keuken in voor wat samenwerkingen.

Ondertussen maakte ik ook vast het avondeten klaar.

En daarna moest ik me maar eens verdiepen in de nieuwe privacywet. Ook wij (professionele) bloggers hebben hier mee te maken. Ingewikkelde materie af en toe.

Vic heeft de glijbaan in de achtertuin helemaal ontdekt en wil daar nu steeds vanaf, zo schattig.

Ik besloot mezelf te trakteren op een lang, heet bad in de hoop dat de spierpijn zou verdwijnen. Werkte niet helaas, haha.

Donderdag

Het leven van een foodblogger: om half 10 ’s ochtends al frituren. Je moet er wat voor over hebben, haha. Gelukkig was het resultaat heel erg lekker – het recept komt volgende week online.

Aan de slag met bladgoud als decoratie, zo tof!

Het was de bedoeling dat ik donderdag weer lekker zou trainen maar mijn buik gooide roet in het eten – zóveel pijn. Toevallig moest ik weer naar de arts voor de uitslag van een aantal onderzoeken. We hebben besloten om nu een MRI te gaan maken van de dunne darm om te kijken hoe het er daar uit ziet.

Foodpost van Lakrids, deze zomerse dropballetjes met chocolade en bessen. Ik vind ze súper lekker! Lekker fris.

Ik maakte voor de collega van Tim een cheesecake voor zijn verjaardag in ruil voor een grote bos bloemen. Top deal toch?

Vrijdag

Vrijdagochtend stonden mijn schoonzusje en Viv al op tijd op de stoep. Tijd voor de covershoot van CHEESECAKE en het schieten van auteursbeelden.

Eén van de auteursfoto’s. Ik ben er ZO, zó blij mee! En voordat ik de vraag weer krijg: ik draag geen lenzen.

Mijn buik was nog steeds niet ok vrijdag dus ik deed nog even rustig aan en werkte vooral veel op de laptop.

Zaterdag

YAAAAY, it’s my birthday! Ik werd door mijn mannen verrast door ontbijt op bed, al vond Vic de cadeaus interessanter, haha.

Genieten dit hoor, wat een geweldige start van de dag.

Nadat mijn schoonfamilie en mijn ouders waren langsgeweest doken we het terras op met Ken en Annemie. Even genieten van het mooie weer.

Om half 6 moest ik echter weer thuis staan. Vic werd ineens opgehaald om een nachtje uit logeren te gaan, ik wist van niets en moest echt even schakelen haha, en niet veel later werden Tim en ik op gehaald door de taxi van Huisje James. Waaaah, zó tof! Huisje James stond al even op mijn lijstje en ik vind hun taxiservice zo leuk. Voor €25 halen ze je op en brengen ze je weer naar huis waardoor je beide lekker kunt drinken.

Het aperitief deden we in de waanzinnig mooie tuin, dineren deden we binnen. Uiteindelijk hebben we bijna 4,5 uur getafeld, wat een waanzinnige avond en wat een geweldig restaurant. Echt top!

Zondag

Omdat Vic niet thuis was sliepen wij uit (lees: tot 07.30u). Daarna gingen we samen trainen bij The Barbell Club. Fris gedoucht haalden we Vic op en gingen we even langs de opa en oma van Tim.

Op de terugweg besloten we een ijsje te halen, dat mag in het weekend. Vic vindt de koekhoorntjes altijd het lekkerst zoals je ziet. Zo grappig hoe hij direct begint te lachen als ‘ie doorheeft dat ik een foto maak.

’s Middags ging ik nog even aan het werk en draaide ik wasjes. Om 19.00u moest ik in Amsterdam zijn voor een diner met Donal Skehan ter ere van zijn nieuwe boek. Hiervan laat ik je volgende week nog wel wat zien in Week van OMF. Op Instagram(Stories) heb je gisteravond al het een en ander kunnen volgen.

Wat was het een perfect verjaardagsweekend <3

Aankomende week wordt het een stuk rustiger. Ik heb wel de nodige deadlines en uiteraard moeten er weer cheesecakes gebakken worden, maar verder staat er weinig geks in de agenda. De week duurt natuurlijk ook maar drie dagen, dat maakt het allemaal een beetje gek. Vrijdag en zaterdag zijn Tim en ik in ieder geval uitgenodigd om naar Antwerpen te komen en daar hebben we heel veel zin in! we weten nog niet exact wat het programma gaat zijn, maar het zal in ieder geval veel met eten te maken hebben en dat is altijd goed.

Fijne week! x

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Lise

  Gebruik je diepvries of verse filodeeg? Vers filodeeg (bij de turkse supermarkt te koop) werk veel fijnen dan diepvries! Het breekt namelijk niet zo snel.

  Beantwoorden
  • Sabine

   Diepvries ja. Ik neem me iedere keer voor om dat niet meer te doen maar helaas zit de Turkse supermarkt hier niet zo in de buurt :(

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.