Een hele goedemiddag allemaal! Het voelt bijna gek voor me om deze eetoverzichten nog te maken nu ik met zwangerschapsverlof ben. Hoewel ik verwacht had mijn werk maar moeilijk los te kunnen laten ging het me de afgelopen week bijzonder makkelijk af. Ik moest mezelf er zelfs aan herinneren om vrijdagmiddag de zwangerschapsupdate van zaterdag te filmen en om vanochtend dit eetoverzicht te maken. Een goed teken dacht ik zo. Afgelopen week was een fijne eetweek, een gezellige ook vooral. We aten een avondje bij oma, gingen uit eten op Valentijnsdag en hadden gisteren Ken en Annemie te eten. Op de andere dagen kookte ik zelf. Een gevarieerd Sab’s Eetoverzicht zo!

Zondag

Excuses voor het ontbreken van de eerste foto van dit eetoverzicht. Zondag aten we bij oma en omdat mijn telefoon ergens onderin een tas zat vroeg ik Tim een foto te maken van de lasagne die we aten. Helaas is ‘ie dat uiteindelijk vergeten dus ik kan geen foto delen. We aten dus lasagne en die maakt oma altijd heel lekker zelf. Met een goed gevulde saus, homemade bechamel en lekker veel kaas. Alles behalve gezond maar dat hoeft ook niet altijd.

Maandag

Maandag mocht de slowcooker lekker het werk doen, zalig is dat altijd. Ik merk dat ik het apparaat langzaamaan weer vaker begin te pakken, vanwege het vele koken van de afgelopen weken stond ‘ie een beetje te verstoffen. Zonde natuurlijk! Ik maakte dit recept voor Beef & Broccoli en voegde daar nog wat champignons aan toe die ik in de koelkast had staan. Heerlijk.

Dinsdag

Dinsdag, Valentijnsdag! Tim en ik doen nooit wat met deze dag en hebben ook nooit plannen maar op de dag zelf eindigen we toch al-tijd in een restaurant. Hilarisch hoe dat altijd gaat. Eén van ons appt de ander altijd halverwege de dag ‘misschien is het toch wel lekker om vanavond ergens te gaan eten?’. Dit jaar was het niet anders en was Tim degene die appte. Het zou maar zo eens de laatste keer (voorlopig dan he) kunnen zijn dat we met z’n tweeën uit eten gingen. We aten uiteindelijk bij The Rolling Chef hun site een nieuw restaurant in Apeldoorn dat haar eten in (onbeperkte) gangen serveert op een foodkar. Check even voor meer info, leuk concept en lekker eten!

Woensdag

Toen ik zondag een lunchdate had met vriendinnetje Kevser vertelde ze me over een nieuwe Turkse supermarkt/slager/bakker in de stad. Instant zin in natuurlijk dus woensdag dook ik even de stad in om lekkere dingen te halen. Ik haalde platbrood bij de Turkse bakker, köfte gehakt bij de Turkse slager en zelf maakte ik daar nog Kisir bij. Erbij wat hummus en knoflooksaus, héérlijk. Ik wil echt graag wat meer Turkse dingen leren kennen/eten dus ik ga zeker vaker naar de supermarkt.

Donderdag

We hadden zaterdag op de markt buikspek gehaald zodat ik dat deze week weer eens kon klaarmaken. Donderdag stond het op de planning maar ik ben vergeten het vlees op tijd uit te halen, oeps. Change of plans dus. Uiteindelijk aten we donderdag spaghetti met een (homemade) saus van geroosterde paprika’s, tomaten, ui, knoflook en parmaham. Ziet er súper saai uit op de foto maar is echt een smaakbommetje.

Vrijdag

Vrijdag was het wél tijd voor het buikspek. Die maakte ik op deze manier klaar in de oven. Voor erbij had ik mihoen goreng gemaakt (volgens het recept van deze bami van de Chinees) en Tjap Tjoy zonder kip. Erg lekker na een zware CrossFit training.

Zaterdag

Datenight met Ken en Annemie gisteravond, daar was het echt weer eens tijd voor! We hadden beloofd Picanha te maken en dat bleek een groot succes te zijn. ANDERHALVE KILO vlees werd er weg gegeten gisteren en dan kon ik er niet eens van mee eten! Voor mezelf had ik kippendijen in de oven gestopt met lekker veel knoflook en citroen. Als bijgerechten stonden er een salade, Turks brood + dips en aardappeltjes uit de oven met Parmezaan en truffel op tafel.

Aankomende week gaat niet veel anders zijn gok ik, al is het wel de bedoeling dat ik zelf iedere dag ga koken. Er staan in ieder geval geen etentjes meer gepland. Ik heb nog niet echt nagedacht over een eetplanning maar ik heb wel weer eens zin in boerenkoolstamppot en wil misschien ook nog even lekkere bolognesesaus maken om in te vriezen dus wellicht dat ik daar ook nog iets mee doe. We gaan het zien!

Fijne zondag! x

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Jessica

    Wat een heerlijk menu weer! The rolling chef klinkt erg goed, maar eens een bezoekje aan wagen :-)
    Wel valt het me op dat jullie vaak elke dag vlees of vis eten, ik ben wel benieuwd naar eens wat vegetarische diner opties!

    Beantwoorden
  2. Britt

    Lekkere dingen zo te zien! Leuk zo’n etentje op Valentijn. Die Beef & Broccoli ziet er trouwens ook verrukkelijk uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.