Zo af en toe heb je zo’n dag dat je hunkert naar comfort food. Van dat gelukzalige eten dat snel klaar is en makkelijk is om te maken. En waardoor je je tijdens het eten iets beter voelt. Ik hunker dan al gauw naar pasta of Mexicaanse gerechten. Deze Enchilada’s met gamba’s zijn wat mij betreft op en top comfort food. Niet heel veel groenten maar dit is eenvoudig op te lossen door er verse avocado en/of een salade bij te serveren. Uiteraard kun je met de vulling naar hartenlust variëren, eigenlijk zijn er geen regels.

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

  • 4 tortillawraps
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel jalapeños (uit pot)
  • 200 gram gamba’s
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 gram creme fraîche
  • zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.

2. Snipper de ui en hak de knoflook en jalapeños fijn. Verhit deze in een koekenpan tot de knoflook goed begint te geuren en de ui glazig wordt.

3. Voeg de gamba’s samen met de cajunkruiden, tomatenblokjes en paprikapoeder toe. Roer goed door en voeg een beetje zout aan de saus toe.

4. Draai het vuur laag en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen.

5. Verdeel de gamba’s (zonder al teveel saus) over de vier tortillawraps en rol deze op. Leg ze strak naast elkaar in de ingevette ovenschaal.

6. Schep de rest van de tomatensaus over de opgerolde wraps en verdeel de creme fraîche en geraspte kaas over de ovenschaal.

7. Schuif de enchilada’s 15 minuten in het midden van de oven en bak tot de kaas gesmolten is.

enchiladas_met_gambas1

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Maris

    Dit klinkt echt als een heerlijk simpel gerecht :) Ik ga bijna automatisch voor gehakt als ik enchiladas maak, dit lijkt me een goede variatie.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.