Je kunt het bijna niet gemist hebben want zowel op Facebook, Instagram, Twitter EN op de site stond het vermeld: vorige week was ik drie dagen in het mooie Turijn! Genieten van de omgeving, winkelen maar vooral ook lékker eten. Al sinds jaar en dag ben ik dol op de Italiaanse keuken. Ik denk dat het mijn meest favoriete keuken is als ik echt zou moeten kiezen. Voor risotto mag je me wakker maken, pasta lust ik iedere dag wel en pizza is mijn favoriete fastfood. Lijkt me duidelijk toch? Nanda en ik hadden slechts anderhalve dag te besteden in Turijn en we hadden een aantal gerechten op ons lijstje staan die we sowieso wilden eten daar: verse pasta, risotto en pizza. In anderhalve dag (reken twee lunches en twee diners) moest dat toch wel gaan lukken. Kijk je mee naar mijn Turijn-eetdagboek in deze Foodie in Turijn? Onderaan het artikel heb ik een kaart van Google Maps toegevoegd met daarop de adressen van de onderstaande coffeeshops en restaurantjes.

caffe_vergnano

Caffe Vergnano 1882

In Italië houden ze er andere eettijden op na dan wij. Omdat we pas halverwege de middag in ons hotel waren wilden we daarna nog even ergens lunchen. Blijkt dat nérgens te kunnen tussen 16.00 uur en 20.00 uur. WAT! In Turijn werd de lunch doorgaans geserveerd tot 15.30 uur. Als je mazzel had kon je nog wel een tosti of wat zoetigheden krijgen, maar echt lunchen zat er niet meer in. De meeste restaurants gingen tussen lunch en diner ook gewoon dicht. Damn. De ergste trek probeerden we te stillen met een cappucino bij Caffe Vergnano 1882 aan Via Lagrange, onderdeel van Eataly Incontra. Doordat de coffeeshop bij Eataly hoorde was de cappuccino wel aan de dure kant, € 3,50 voor een kop. Gelukkig smaakte ‘ie heerlijk.

mood

Mood

Dat stillen van de honger was van korte duur, we hadden toch écht wel trek in iets en daarom besloten we maar te gaan voor een selectie zoetigheden bij MOOD aan Via Ceasare Battisti. Een leuk plekje om binnen te zitten maar ook het kleine terrasje was prima. We kozen voor een soort pudding-donut, triple chocolate muffin (welke echt GODDELIJK was. Gesmolten witte chocolade van binnen, omg…) en twee kleine mini sandwiches met pastrami en rauwe ham. Dat moest maar even voldoende zijn tot het avondeten.

sfashioncafe1

Sfashioncafe

Tot het avondeten struinden we door het centrum van Turijn en toen hadden we toch écht wel trek. We hadden bovendien ook geen zin meer om te lopen en dus streken we neer bij het eerste tentje dat we tegenkwamen dat er wel ok uitzag. Het werd het Sfashioncafe, iets verderop aan de Via Ceasara Battisti. Beste keus ooit! Als voorgerecht deelde Nanda en ik verschillende bruschetta’s. De traditionele met enkel tomaat, maar ook een variant met geitenkaas en spinazie en mozzarella met ansjovis. De traditionele waren het lekkerst. Waarom kunnen ze bij ons in Nederland niet zo smaken?

sfashioncafe2

Als hoofdgerecht koos ik voor verse tagliatelle met aubergine en gehaktballetjes.

sfashioncafe3

Mijn nagerecht was tiramisu, uiteraard. Dat kun je toch niet laten staan op de kaart? Lekkerste tiramisu óóit. Het Sfashioncafe is echt een aanrader wanneer je in het centrum van Turijn bent. Buiten op het terras kun je mooi zitten, maar binnen vonden wij het een stuk gezelliger.

caffe_vittorio

Caffe Vittorio

De volgende dag liepen we dankzij de mist een groot aantal kilometers voor niets (’s middags gingen we weer terug) en hadden we de behoefte aan koffie voordat we weer verder gingen. We gingen zitten bij Caffe Vittorio, een echt Italiaans koffietentje waar niemand ook maar een woord Engels sprak. We betaalden € 1,30 per cappuccino. Lol! Caffe Vittorio zit aan Piazza Vittorio Veneto.

eataly

Ristorantini di Eataly (La Verdure)

Op aanraden van jullie gingen we richting Eataly. We vonden dit ook de perfecte plek om te lunchen en hoewel het kiezen tussen alle restaurants maar lastig was, kozen we uiteindelijk voor Le Verdure. We besloten ieder een gerecht te kiezen en deze te delen, zo proef je toch altijd het meest! Ik koos voor (komt ‘ie hoor, een hele mond vol): Creme di Pomodoro con sformatino ai tres riso con bufala. Het kwam neer op een koude tomatensoep met drie-granenrijst en buffelmozzarella. Hoewel ik warme soep toch vele malen lekkerder vind, was dit gerecht verrukkelijk. Buffelmozzarella is zo ongelofelijk lekker.

eataly2

Nanda koos voor de gnocchi, gekookt in tomatensaus met pesto. Ook waanzinnig lekker, zo zacht!

eataly3

We sloten af met een lekker ijsje bij Eataly. Ik koos voor vanille (uiteraard, mijn favoriet) en praliné.

Eataly staat niet vermeld op de kaart hieronder omdat dit ver(der) uit de richting van het centrum ligt. Mocht je naar Eataly in Turijn willen gaan, houd dan Eataly Torino Lingotto aan.

augusto

Pizzeria Augusto

Aangezien we nog steeds geen pizza (en risotto!) hadden gegeten stond dit op de planning voor de laatste avond. In ons hotel vroegen we aan de receptionist of hij een tip had voor een pizzeria in de buurt en hij vertelde dat Pizzeria Augusto aan Via S. Quintino een goede optie zou zijn. Tripadvisor leerde ons dat dit inderdaad een goed restaurant moest zijn en dus liepen we vanaf ons hotel daarheen. Op de kaart stond risotto (YEEEEESS) en we besloten Risotto Funghi te delen als voorgerecht.

augusto2

In een pizzeria eet je natuurlijk ook pizza en we bestelden als hoofdgerecht beide onze pizza. Ik koos voor Prosciutto, lekker simpel. Simpel maar zó lekker. Die steenovenpizza’s in Italië zijn wel zo verrukkelijk.. Echt van genoten.

Woohooooo, het is ons gelukt om zowel verse pasta, risotto en pizza te eten. Een vrij makkelijke opgave hoor, we hebben er zelfs nog een aantal andere toppers aan toe kunnen voegen. Denk aan bruschetta’s, tiramisu (de lekkerste ooit), gelato en gnocchi. Alleen vanwege het heerlijke eten had ik al langer in Turijn willen blijven. Zo had ik graag nog Burrata willen eten en lekkere antipasti willen bestellen. Ah well, gauw maar een keertje terug voor een nieuwe ronde!

Wat is jouw favoriete Italiaanse gerecht?

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Lotte

    Wat een heerlijke food foto’s! Heerlijk, even een paar dagen er tussenuit. Ik ben wel heel erg gek op pizza moet ik zeggen. Maar ook verse pasta word ik erg blij van.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.