Inmiddels ben ik -Sabine- weer terug uit Amerika en na het eerste deel van foodies uit New York, hebben jullie natuurlijk nog een deel tegoed. We hebben veel en vooral veel slecht gegeten in Amerika, helaas is gezond voedsel daar namelijk erg duur en dus is het heerlijk om weer thuis te zijn en te denken aan de lijn. Donderdagochtend kwam ik thuis en ik ben direct weer hard begonnen met Weight Watchers. Verwacht dus veel gezonde recepten op OMF de komende tijd van mijn hand, maar voordat het zover is deel ik nog even de laatste ‘slechte’ foto’s met jullie. We hebben op onze laatste avond in Las Vegas overigens nog gegeten bij het Bellagio buffet, hier hebben we het een en ander van op film gezet dus dit filmpje komt ook nog online.

Tijd om eens wat andere smaken Ben & Jerry’s te proberen in Amerika. Waar je hier rustig € 5,99 neerlegt voor 500 ml, kost dit in Amerika ‘slechts’ $5. We kozen voor Half Baked, chocolade en vanille ijs met chocolat chip cookie dough en brownie stukjes. Verrukkelijk!

Zo af en toe moet er wel gewerkt worden, ook tijdens de vakantie. Dit doen we dan natuurlijk wel in stijl met Hershey’s Kisses. Lekkere chocolade, maar heel bijzonder vond ik het niet. Doe mij dan maar een blok Rittersport.

Eenmaal in New York moet er natuurlijk wel een bezoekje worden gebracht aan Magnolia Bakery, de bakkerij bekend van onder andere Sex and the City. We namen er twee cupcakes mee…

… die mooi verpakt werden in een doosje zodat ze in ieder geval ongedeerd onze hotelkamer konden bereiken…

… en die enorm lekker smaakten. Ik nam zelf de Red Velvet cupcake, Tim ging voor een frisse citroen variant. De cupcakes (en de rest) worden vers met de hand gemaakt en je kunt ze uit de oven zien komen wanneer je jouw bestelling doorgeeft. Overheerlijke cupcakes met lekkere botercrème voor $3,50 per cupcake. Zeker een aanrader! Er zijn drie vestigingen in New York, wij zijn naar degene op de hoek van 49th en 6th geweest.

Echte foodliefhebbers moeten zeker een bezoekje aan Chelsea Market brengen wanneer ze in New York zijn. De Chelsea Market is een soort markt, verdeeld in allerlei kleine restaurantjes, bakkerijen en winkels. De markt bevindt zich in een oud gebouw en doet bijna ondergronds aan. Overal zie je dit soort glazen ‘vitrines’ waardoor je zo de keuken van een restaurant in kunt kijken. Super leuk en je kunt er werkelijk voor ieder soort eten terecht.

Van te voren heb ik veel goede dingen gelezen over The Lobster Place, een visrestaurant in de Chelsea Market en natuurlijk moesten we daar even langs. We kochten voor $16 een kreeft die we deelden met zijn tweeën. Het was de eerste keer kreeft voor ons allebei en het smaakte ok. Ik denk dat ik hem toch liever warm eet.

In de Chelsea Market bevond zich ook een Thais restaurant en ik zag dat ze Pad Thai op de kaart hadden staan. Een typisch Thais gerecht met noodles en garnalen. Ik wilde Tim dit graag laten proeven omdat ik dit veel heb gegeten toen ik voor drie maanden in Thailand woonde. Heerlijk was! Bracht echt herinneringen naar boven.

Moeie voetjes van het vele lopen, dus op de laatste avond in New York maar even wat halen bij het kiprestaurant. Porties is Amerika zijn veel voor weinig en dat zie je dan ook terug. Ik had kip taco en burrito, Tim had een burger, drumsticks en frietjes. Bij elkaar zo’n $13.

In Las Vegas was het erg warm, dus de nodige verkoeling zochten we dan maar bij de Frozen Yoghurt winkels. Mango en Aardbeismaak hierboven, getopt met blueberry’s, aardbeien, yoghurt cranberry’s, chocolade gummibeertjes en stukjes chocolat chip cookie. Dit deelden we overigens met zijn tweeën.

Een bucket Fish en Chips. Ja, letterlijk een emmer vol patat met een gebakken visje erboven. We aten dit voor zo’n $8-9 in Las Vegas. Mocht je ooit in Las Vegas bij de Fremont Experience komen (op de oude strip aan Fremont Street), ga dan eens eten bij Mickie Finzz. Heerlijk eten, leuke mensen en zeer goed geprijsd.

Geen USA zonder de Pizzahut natuurlijk dus op de avond nadat we van Las Vegas naar Los Angeles waren gereden, bestelden we de Diner Box bij de Pizzahut. Twee pizza’s, vijf breadsticks en buffelo wings in een doos van 1 meter voor $20.

Happy hour bij ons favoriete tentje in Los Angeles: Cabo Cantina. Dit Mexicaanse cafe/restaurant zit op vijf-zes plekken in Los Angeles en vooral die aan Washington Boulevard bij Venice Beach is geweldig. Super goedkoop maar heerlijk eten én dagelijks van 16.00 – 20.00 happy hour. Vooral de Margarita’s waren bij mij erg geliefd.

Bij Cabo Catina hadden ze ook de lekkerste nacho’s ooit. Voor $6,50 krijg je een GIGANTISCH bord nacho’s met steak, kip of chorizo, guacamole, zure room, pepers, vier soorten kaas, Mexicaanse bonen en heerlijke salsa. In de vijf dagen dat we in Los Angeles waren, hebben we deze nacho’s drie keer gegeten. Verslavend lekker.

Maar ook de nacho chips waren erg lekker wanneer we even snel wat wilden snacken. Een bord nacho’s met heerlijk pittige salsa en queso dip. Dit laatste is een soort van kaassaus getopt met tomaat en ui en naar wens met chorizo.

Maar ook de patat was er heeeeerlijk. Wederom met quesodip. Ik ga van deze dip maar eens een recept opzoeken.

Op één van de laatste ochtenden in LA maar even ontbijt in de hotelkamer besteld. Een ‘panini’ met ei, bacon en tomaat. Je krijgt er standaard gebakken aardappeltjes bij. Lekker, maar ontiegelijk veel natuurlijk. Je slaat in ieder geval de lunch over na zo’n ontbijt.

Dat was hem weer! De lang naar uitgekeken Amerika reis zit er op en na al dat vette eten ben ik blij dat ik weer zelf kan koken en vooral gezond kan doen. Het buffetfilmpje van het Bellagio buffet hebben jullie dus nog te goed. Daar zijn we ons ook even flink te buiten gedaan. Maarja, wat wil je… onbeperkt overheerlijk eten..

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Hester

    Ah, wat een heerlijke dingen allemaal! (Ik zou er bijna honger van krijgen, maar ik heb net uitgebreid gewokt dusseh, die honger zit er voorlopig even niet in.) Wel een beetje ‘slecht’, maar daar is het natuurlijk vakantie voor. Wow, en die doos van één meter, veeel! Ik ben nog wel benieuwd naar dat filmpje. Veel ‘plezier’ met weer gezond eten, dat lijkt mij dan ook wel weer lekker, haha.

    Beantwoorden
  2. Kevser

    Ooohh! Ik lig al met trek in bed en mag niets eren van mijzelf, nu is t alleen maar moeilijker!:D wat een heerlijke foodfoto’s!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.