Als je ons volgt op Instagram kun je het bijna niet gemist hebben. Viv en ik zijn de laatste tijd een aantal steden in Nederland aan het verkennen op foodgebied. We doen dit voor onze City Guides. Op zo’n dag beginnen we dan ergens in de ochtend en tegen de avond rijden we weer naar huis. In de uren ertussen gaan we al etend de stad door, op zoek naar leuke hotspots. Onlangs waren we in Rotterdam en hoewel we op zo’n dag veel content verzamelden voor onze City Guide, bedachten we ons ineens dat het zonde zou zijn om niet exact te laten zien wat we op zo’n dag allemaal hebben gegeten. En daarom maken we speciaal voor die ‘city guide foodtours’ ook nog even Foodies in… artikelen. Deze keer dus Foodies in Rotterdam. We laten je zien wat we van ’s ochtends 09.30 uur tot ’s avonds 19.00 uur allemaal hebben gegeten. En ja, dat is veel. HEEL VEEL. Na zo’n dag is een balansdag erg noodzakelijk.

Picknick

We begonnen de dag met een ontbijtje bij Picknick. Hier kozen we op aanraden van de bediening voor de Açaibowl met avocado, huisgemaakte crumble en vers fruit. Mijn eerste kennismaking met een açaibowl en ik ben fan! Intussen maak het thuis ook regelmatig als ontbijt.

Baker's Dough

Na het ontbijt liepen we door naar Baker’s Dough waar we uiteraard het cookiedough proefden. Baker’s Dough was eigenlijk één van de redenen om naar Rotterdam te gaan. Er werden ‘specials’ voor ons gemaakt die niet op het vaste menu staan maar we kregen in ieder geval ieder één bol cookiedough met één bol ijs en diverse toppings. IJs bij het cookiedough nemen is wel een aanrader, dat haalt het extreem zware er een beetje vanaf.

Tante Nel

Vol van alle zoetigheid hadden we zin in iets anders en op aanraden van velen van jullie liepen we naar Tante Nel voor een frietje en snacks. We kozen voor patat met truffelmayonaise en truffelkroketjes. De truffelmayo en de -kroketjes waren waanzinnig. De friet helaas een stuk minder. Slap, smakeloos, weinig bijzonders. Zonde! We hebben het bakje dan ook niet leeggegeten.

Bokaal

Even toe aan een eetpauze. We streken neer op het terras bij Bokaal voor een witbiertje en een glas wijn

Jamie's Italian

Jamie's Italian

Jamie's Italian

Om 14.00 uur was er voor de lunch gereserveerd bij Jamie’s Italian in de Markthal. Ik wilde hier altijd al eens heen maar het kwam er steeds niet van. Op zo’n fooddag in Rotterdam moesten we er dus maar eens heen. We besloten te gaan voor drie kleine gerechtjes: Italiaanse Nacho’s (krokante ravioli met Parmezaan), doperwten & munt Arancini en Krabspaghetti. We waren voornamelijk fan van de spaghetti, die was érg lekker. De Italiaanse Nacho’s waren goed bedacht maar de uitvoering was zo zo en de Arancini mocht wel iets smaakvoller; we proefden daar voornamelijk munt en verder weinig.

Frietboutique

Van de Markthal liepen we door naar de Witte de Withstraat, hier is onlangs namelijk de Frietboutique geopend! Hier aten we de Make love not War friet: ambachtelijke frieten met bietenmayonaise, uitjes en cashewsaus. Erg lekker! De special wordt regelmatig aangepast maar hun normale frieten met reguliere sauzen zijn ook wáánzinnig. Bij de friet kregen we diverse kroketjes en bitterballen. Gevuld met truffel, bietjes, Rendang en oude kaas. Zalig, dikke vette (letterlijk!) aanrader.

Hangar 85

Hangar 85

Tot slot was restaurant Hangar 85 aan de beurt waar we uiteindelijk nog verwend werden met een heerlijk diner. Ja, we ploften inderdaad bijna uit elkaar maar gelukkig was het geen enkel probleem om de portiegroottes aan te passen en om alles te delen Vooraf twee gerechten: tonijn in groene thee met kerriemayonaise en steak tartaar met truffelmayonaise en kwartelei.

Hangar 85

Hangar 85

De hoofdgerechtjes: 24u gegaard buikspek met Oosterse marinade en gebakken coquilles met bietenpuree.

Hangar 85

Omdat ze er zo trots op waren en het ons graag wilden laten proeven: Jodenhaas.

Hangar 85

En tot slot het dessert: een mandarijntaartje met mandarijnmarshmallow, macaron met bergamotvulling en bloedsinaasappelijs.

Héérlijk allemaal.

En dat was ‘m! Of we misselijk waren? Nee, dat niet. Alles delen, niet teveel eten bij iedere hotspot, veel lopen en veel water drinken hielpen. Maar zoals je wellicht vermoedt: ik heb de dag erna niet al teveel gegeten want ik kon nog makkelijk teren op de hoeveelheden van de dag ervoor.

We waren het meest onder de indruk van Baker’s Dough, de Frietboutique en Hangar 85. Stuk voor stuk totáál andere hotspots maar wel allemaal met erg lekker eten. Heerlijk, die veelzijdigheid in Rotterdam. De dingen die we het vaakst tegen elkaar hebben gezegd op deze dag:

  • “Hadden we dit soort leuke tentjes maar in Deventer of Apeldoorn!”
  • “Wat heeft Rotterdam veel te bieden he?”
  • “Het is heel erg, maar ik lust wel weer wat eigenlijk…”
  • “Pff, dit is echt te erg voor woorden…”

Inmiddels hebben we een dergelijke dag ook in Amsterdam gehad dus daar volgt binnenkort het Foodies in… artikel van.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Britt

    Wat leuk om allemaal te lezen! Ik kan me voorstellen dat jullie zowat rolden, maar het is het waard want come on, good food, good girls en good days als herinnering, daar doen we het voor! Enn, alles voor de site, want zonder dit hadden wij nu een hele hoop hotspots minder gehad hoor! Ik kijk nu al uit naar de volgende Foodies in.. artikelen :)

    Beantwoorden
  2. Jolanda

    Leuke serie! Er zijn nog genoeg steden en plekken te bedenken. Bijvoorbeeld de Efteling, de dierentuin, Eindhoven, Nijmegen, maar ook de arrangementen die overal zijn zoals happen en stappen/trappen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.