Deze 48e editie van OMF’s Eetoverzicht is een beetje karig als ik eerlijk moet zijn. Zei ik afgelopen week nog dat deze week nog relatief rustig zou zijn, bleek niet veel later dat ik met die opmerking compleet de plank missloeg. Pff, wat een week! Ik ben zó druk geweest met de afrondingen voor Kerst (campagnes) en andere afspraken dat er van eten niet heel veel sprake was. Ik ben regelmatig vergeten te lunchen afgelopen week en ook het avondeten was niet zoals het kon zijn. We kozen regelmatig voor even iets makkelijks of hadden simpelweg niet zoveel trek. Nu is dat voor een weekje helemaal niet erg vind ik, zeker niet in de aanloop naar de feestdagen waarin al genoeg wordt gegeten, maar het past niet helemaal bij me. En da’s toch een beetje gek!

tosti_kalkoen

Zondag

Zondagmiddag hebben we lekker geborreld met als resultaat dat we ’s avonds niet zoveel trek meer hadden. We hadden nog (zat) leftovers van de kalkoen van zaterdagavond, dat we besloten daar een tosti mee maakten. Een tosti kalkoen met pittige geitenkaas en leftover kalkoen. Dikke prima! Uiteraard met een beetje ketchup om in te dippen.

reishongerkookboek

Maandag

Ik moest nog één gerecht koken voor het Reishonger kookboek deze week en dat deed ik op maandag. Een kleine sneak peek op deze foto. Inmiddels is het boek ingeleverd. HURRAY!

preistamppot

Dinsdag

Tijd voor een stamppotje op dinsdag! Ik had daar al eventjes zin in en plande er deze week dus een in. Het werd een preistamppot met nog een aantal andere ingrediënten. Erbij een verse grove rookworst. Het recept voor de stamppot komt in januari pas online. We moeten eerst nog even door de kerstrecepten heen. Lekker was het in ieder geval wel! We aten er veel te veel van, de gulzigheid won.

maaltijdsalade

Woensdag

Ik had onverwacht een afspraak bij de verloskundige woensdagavond dus ik at alleen. Tim at tijdens mijn afspraak want hij moest ’s avonds trainen. Gelukkig had ik overdag al een maaltijdsalade gemaakt van onder andere quinoa en pompoen. Ook hiervan komt het recept online in januari. Erbij at ik chipolataworstjes. Lekker!

chinese_tomatensoep

Donderdag

Donderdagavond hadden Tim en ik een afspraak bij een kinderdagverblijf en daarna moesten we nog boodschappen doen. Ik had die ochtend al 5 uur in de keuken staan filmen en was er (lichamelijk) goed klaar mee. Van de supermarkt namen we dus Chinese tomatensoep mee die we aten met een broodje kroket. Niet echt OMF waardig nee, net zoals de tosti van zondag haha!

pasta

Vrijdag

Vrijdag stond ik de hele dag in de keuken om te filmen maar ik nam wel direct een video op voor het avondeten. We aten pasta met leftover kalkoen. De video hiervan komt op 24 december online, het is de allerlaatste video van de OMF adventkalender! Ik beloof je dat het er bij daglicht (en versgemaakt, voor het avondeten moest ik het natuurlijk opwarmen) appetijtelijker uit ziet.

sushi

Zaterdag

SUSHI!!! Ik was dit weekend alleen thuis en keek er al dik een week naar uit om gisteren voor mezelf sushi te bestellen. Veel teveel besteld natuurlijk en ik vond het ook nog eens tegenvallen. Moest een uur wachten op mijn bestelling, ok dat is nog tot daar aan toe, maar ik vond de sushi taai en niet vers smaken. Daar kan ik zo hard van balen, bah.

Een beetje karig hè? Het is niet echt een eetweek om trots op te zijn haha. Maar die zitten er ook tussen! Vanaf nu zijn de weken tot aan onze vakantie ontzéttend druk, dus ik vraag me af hoeveel er terecht gaat komen van fatsoenlijk eten. Vanmiddag komt Tim terug van een LAN feestje, dus wat er vanavond op de planning staat? Nog geen idee. Morgen gourmetten we bij mijn schoonmoeder, vaste prik op 5 december. Dinsdag eten we buiten de deur in Haarlem ’s avonds. We hebben nog niets gereserveerd dus mocht iemand tips hebben: let me know? Woensdag heb ik een kerstdiner van fonQ ennn vrijdag- en zaterdagavond geef ik vrij laat nog workshops tijdens het Allerhande Kerstfestival. Feitelijk is er dus maar één dag over waarop ik fatsoenlijk zou kunnen koken. Da’s niet veel, haha. Ik ben benieuwd hoe het eetoverzicht er volgende week uit ziet…

Fijne zondag! x

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 1. Henrike

  Haarlem is erg leuk ;) – voor goed mexicaans Cantina023 , voor wat uitgebreider Mr&Mrs , Fortuyn op de grote markt voor gewoon een lekkere hap – burgers zijn er goed. Table 24 schijnt een aanrader te zijn maar daar ben ik nog niet geweest.

  Beantwoorden
 2. Sandy

  Welke workshop geef je tijdens het allerhande kerstfestival? Ik ben er vrijdag en zou als trouwe volger en bakker van jouw recepten graag naar je workshop komen kijken!

  Beantwoorden
  • Sabine

   Ik geef vrijdagavond met Mona een workshop: ‘pimp je pudding’. Over het tof aankleden van een (Kerst)dessert. Zou leuk zijn als je mee doet!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.