En toen was het alweer zondagmiddag, stop.de.tijd, man wat gaat het allemaal hard! We zijn alweer aanbeland bij het zeventiende Sab’s Eetoverzicht van dit jaar en vandaag moeten jullie het even alleen met die van mij doen, Vivian is momenteel keihard aan het genieten van een welverdiende vakantie op Bali. De komende weken dus even geen eetoverzicht van haar maar na afloop zal ze jullie meenemen in een Foodie op Bali. Ik heb al wat jaloersmakende foto’s gezien. Mijn eetoverzicht ziet er in ieder geval heel anders uit. Afgelopen week was een rommelig weekje. Ik vind de weken vanaf Pasen tot halverwege juni altijd rommelig. Al die feestdagen en extra vrije dag, ik ben jarig, Tim is jarig.. Het is altijd een beetje aanmodderen maar dat is ok. Afgelopen week at ik twee keer alleen, vierden we Koningsdag lekker thuis en aten we flink gevarieerd.

Zondag

Zondag pastadag en de dag om restjes op te maken. Tim flanste een fijne pasta in elkaar terwijl ik me om Vic bekommerde. Er lag nog een halve gegrilde kip in de koelkast en daarbij ging tortellini (gevuld met kaas), champignons en zongedroogde tomaat. Oja, en een flinke berg geraspte kaas want de kaasvulling van de tortellini was natuurlijk niet genoeg.

Maandag

Tim had maandag een lange werkdag en was pas rond 20.30u. Ik at dus alleen en had geen zin om al teveel moeite doen. In de voorraadkast vond ik een granenmix met paddenstoelen van IKEA, smaakte best ok. Erbij bakte ik een kipfiletje en champignons.

Dinsdag

Guilty pleasure alert! Soort van. Dinsdag maakte ik kapsalon maar in plaats van patat gebruikte ik groentefriet (ook echt heel erg lekker, Tim zei al dat we hiervan standaard een zak in huis moeten halen haha), in plaats van kebab gebruikte ik gekruide kip en de knoflooksaus maakte ik zelf op basis van yoghurt. Minder guilty dus maar wel gruwelijk lekker.

Woensdag

Tim besloot op woensdag en donderdag wat we aten. Niet bewust, dat is gewoon zo gelopen – ik werkte deze week namelijk zonder eetplanning. Op woensdag had hij zin in maaltijdsoep en dus maakte ik deze soep. In plaats van vermicelli voegde ik een restje tortellini toe en ik deed er wat gehaktballetjes bij. Heerlijk!

Donderdag

Donderdagochtend 07.00 uur, Koningsdag. We waren wakker voor de ochtendvoeding van Vic en Tim zei terwijl we in bed lagen: “Weet je waar ik zin in heb vanavond? Kipsaté met brood.” Wij kunnen het dus prima tussen het slapen door over eten hebben. Maar goed, zo gezegd zo gedaan. Koningsdag vierden we dit jaar niet (want: baby en slecht weer) dus we aten lekker thuis. Kipsaté dus, van kippendijen en ketjapmarinade met brood (Liefde & Passie Rogge van de Albert Heijn) en salade. Prima!

Vrijdag

Afgelopen vrijdag stond het gerecht dat vanochtend online kwam bij ons op tafel. Dat is grappig want de panzanella maakte ik een paar maanden geleden al voor het eerst. Ik had er niet bij stil gestaan dat wanneer we hem vrijdag weer zouden eten, hij vandaag in het eetoverzicht zou komen. Toeval dus! Erbij aten we entrecote, jum jum.

Zaterdag

Tim had gisteravond een feestje en ik was alleen. Alleen met Vic weliswaar maar die heeft niet veel in te brengen wat het eten betreft. Ik besloot lekker eten te bestellen, niet moeilijk doen. Het duurde even voor ik had gekozen want stiekem had ik overal wel zin in, maar uiteindelijk werd het Thais. Ik bestelde Pad Thai, sateetjes en loempia’s. Het grootste deel ging de koelkast in, wat een grote porties – poef. Qua smaak wel ok maar iets teveel aangepast aan de Hollandse smaak helaas.

De boodschappen voor aankomende week zijn al besteld en komen morgen binnen, dit betekent dat ik ook weer met een eetplanning werk! Min of meer dan. Vanavond is het afhankelijk van Tim wat we eten, hij komt terug van een avond/nacht/ochtend met alleen maar mannen dus ik verwacht hem tamelijk brak. Het wordt vast fastfood dus. Maandag t/m donderdag eten we gewoon en kook ik maar vrijdag ben ik jarig! Geen idee waar ik dan zin in ga hebben dus ook dat is even afwachten. De zaterdag staat zoals altijd nog open maar zover zijn we nog láng niet. Eerst maar eens genieten van deze dag.

Fijne zondag! x

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Friedrich

    Weer een lekker overzicht,maar ben nu toch wel nieuwsgierig wat voor groentefriet Je hebt gebruikt en waar Je het gehaald hebt.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.