Zei ik vorige week nog dat Sab’s Eetoverzicht deze week een dagje langer zou zijn, bedenk ik me nu dat ik eigenlijk heb gelogen. Het is nu namelijk vrijdagavond dat ik dit eetoverzicht af maak. Reden? Ik ben morgen jarig (HOERA!) en Tim heeft ’s avonds een verrassing voor me! Geen idee wat we precies gaan doen, het zal ongetwijfeld iets met eten te maken hebben, maar wat ik nu al weet is dat ik er morgenavond tegenop zou zien om bij het thuiskomen nog mijn eetoverzicht af te moeten maken. Betekent echter niet dat dit eetoverzicht dan weer een dagje korter is want jullie hadden vorige week zaterdag nog van me tegoed omdat Tim en ik toen datenight hebben. We doen dus een soort van stoelendans deze weken, haha. Hopelijk vinden jullie het niet erg!

Zaterdag

Vorige week hadden Tim en ik datenight! Nu hebben we dat de laatste tijd thuis wel wat vaker, dan koken we lekker uitgebreid samen, maar nu was Vic uit logeren en ginen we er op uit. Voorafgaand aan de film (de nieuwe Avengers – zó tof) gingen we eten bij Restaurant Recht in Apeldoorn. Hier waren we nog nooit geweest en ik had zin om een nieuw restaurant te ontdekken. Vooraf nam ik zalmtartaar en mijn hoofdgerecht was de vis van de dag: zeebaars met hoisin en zoete aardappelpuree. Erg lekker vond ik het! Toetje sloeg ik over, mijn buik reageert daar snel slecht op en ik wilde niet de rest van de avond laten verpesten.

Zondag

We moesten nog boodschappen doen voor het avondeten en Tim bepaalde wat we zondagavond zouden eten. Het werd uiteindelijk soep met brood. Mosterdsoep welteverstaan en erbij hadden we stokbrood uit de oven met truffelmayonaise, knoflookgamba’s en wat oude kaas. Lekker hoor!

Maandag

Omdat ik maandag de hele dag op pad was om te filmen en de boodschappen laat werden bezorgd, flanste ik voor het avondeten iets simpels in elkaar. We aten woknoedels met kipfilet en flink wat wokgroenten. Alles op smaak gebracht met een beetje ketjap, sojasaus en sambal.

Dinsdag

Onze trainingen begonnen weer en dus aten we dinsdag apart van elkaar. Dat komt nu wat vaker voor maar ’t is helaas niet anders. Ik maakte daarom het eten ’s middags alvast klaar zodat we het beide alleen nog maar hoefden op te warmen ’s avonds. Het werd plaattaart van filodeeg met groene asperges en serranoham, súper lekker. Het recept komt gauw online.

Woensdag

Tijd voor curry! Het was alweer een tijdje geleden dat we dit hadden gegeten en ik had daar best zin in. Het recept deel ik op OMF met jullie binnenkort maar ik maakte in ieder geval groene curry met kabeljauw. Heel lekker.

Donderdag

Een super troosteloos maaltje op donderdagavond want mijn buik gedroeg zich bijzonder slecht. Het is de afgelopen weken sowieso drama met die darmen van mij, zo balen. Ik at in ieder geval een trosje druiven als diner. Ik had echt geen trek in meer. Jammer dit.

Vrijdag

Het liefst was ik met het mooie weer van vrijdag op een terras gaan zitten. Maar a. mijn buik was nog niet ok en b. met een diner gisteren en een diner vandaag vond ik het wel welletjes. Ik maakte traybake taco’s met knoflookgarnalen, het recept deel ik binnenkort op OMF. Erbij een knoflookdip van op basis van Skyr en een mixje van avocado, komkommer en cherrytomaatjes met wat limoensap. Heerlijk.

Volgende week, durf ik bijna met zekerheid nu wel te zeggen, is Sab’s Eetoverzicht wél een dagje langer. Het belooft een leuke eetweek te worden! Vanavond ben ik in Amsterdam voor een diner met Donal Skehan, Delicious en mijn uitgeverij Nieuw Amsterdam – super gezellig. Maandag t/m donderdag kook ik zelf en vrijdag gaan Tim en ik op een mini perstripje naar Antwerpen. Het is maar voor één nacht maar we maken er wel twee gezellige dagen van. Antwerpen Proeft vindt aankomend weekend plaats dus er zal ongetwijfeld lekker gegeten worden.

Fijne zondag! x

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.