Om maar direct met de deur in huis te vallen: dit was niet de beste eetweek voor mijn fitchallenge. Aftrappen met de verjaardag van Tim, restjes overhouden van de barbecue, meerdere malen laat thuis zijn.. niet heel bevordelijk voor het eten. Aangezien alles al in de agenda stond werkte ik deze week ook niet met een eetplanning, soms is dat gewoon makkelijker. Dat het niet zo’n beste fitweek was betekent niet dat ik niet blij wordt van dit Sab’s Eetoverzicht. Dat is namelijk wél het geval.

Zondag

Zoals gezegd trapten we af met de verjaardag van Tim. Deze vierden we met een klein clubje vrienden en ondanks dat we niet met veel waren, stonden we er wel het hele weekend voor in de keuken. Op tafel: spareribs, bavette en pulled pork van de barbecue, Caprese salade, pastasalade, meloen met ham en brood met lekkere dips.

Maandag

Uiteraard hadden we eten over van de barbecue en aangezien maandag een vrij dag was, besloten we ’s avonds gewoon de restjes op te eten. Lekker relaxt!

Dinsdag

De rest van de week was lekker vol, er stond iedere dag wel wat in de agenda. Dinsdag was dit éindelijk weer eens een date met mijn lieve Foodievriendinnetjes; die had ik al zolang niet meer gezien! We aten bij The Lobby in Hotel V. Zoals altijd bestelden we allemaal iets anders zodat we alles konden proeven. Mijn favorieten: voorgerecht – lamstartaar met een lamskroketje en ras el hanout mayonaise. Tussengerecht: gestoofde knolselderij met een jus van sjalotten. Hoofdgerecht: bavette met runderwang en aardappelsoufflé. Als nagerecht nam ik een paar hapjes van dit chocoladedessert maar ik koos zelf voor cappuccino met friandises. Leuk restaurant met wisselende gerechten. Een ietwat herfstige kaart waarvan vooral de vegetarische gerechten érg in de smaak vielen.

Woensdag

Ik moest woensdagmiddag in Rotterdam zijn, daarna Vic nog ophalen en wat boodschappen doen. Aangezien Tim ’s avonds nog wilde trainen aten we simpel: rijst met Aziatische groenten, kip en oestersaus.

Donderdag

Donderdag zat ik de hele middag in de tattooshop, als je mij op Instagram Stories volgt heb je het eindresultaat al kunnen zien – anders show ik hem morgen in Week van OMF nog even. Om half 6 was ik thuis en toen moest ik Vic nog ophalen bij de gastouder. Daarna kreeg ik pas de kans om te koken dus we aten wederom wat later. Tim had zin in een maaltijdsoep en dus maakte ik Tom Kha Kai, Thaise kippensoep. Althans, soort van. Ik gebruikte het basisrecept voor Tom Yum Goong uit mijn Reishonger kookboek maar gebruikte kippenbouillon en kip in plaats van visbouillon en garnalen. Daarbij voegde ik er ook wat rijstnoedels aan toe voor iets meer vulling, we hadden allebei ontzettend trek namelijk. Om het af te maken wat gefrituurde uitjes. Hoort ook totáál niet bij deze soep maar we hadden er zin in.

Vrijdag

Het was de week van het late eten afgelopen week. Vrijdagmiddag had ik een lunch bij het Van der Valk hotel in Zwolle waardoor ik ’s avonds nog niet zo’n trek had. Bovendien moest ik om 19.30u in de CrossFitbox zijn voor een training en had ik echt geen zin om met een volle maag te gaan trainen. Vandaar dat ik het avondeten even uitstelde. Ik zette een bord voor mezelf in de magnetron (Tim at na zijn training van 17.30u) en warmde dit ’s avonds na half negen nog een keertje op. Smaakte gelukkig nog prima! Ik at witte asperges, die had ik nog in de vriezer liggen, met Parmaham een eitje en wat krieltjes uit de oven.

Zaterdag

Gisteren dook ik de keuken in om burgers en aardappeltjes uit de oven te maken, Tim gaf namelijk ’s ochtends al aan daar zin in te hebben. Kwam goed uit, ik moest voor een Cook the Books namelijk nog een burger maken uit het hamburgerboek van Julius. Ik maakte van de gelegenheid gebruik en maakte de burger van Julius Bar & Grill, één van mijn favoriete restaurants. Ik stond er bijna een uur voor in de keuken maar het resultaat was grúwelijk lekker. Ik ga het recept binnenkort met jullie delen.

Voor nu is het wel weer even uit met de pret. Afgelopen week was niet heel bevordelijk voor mijn fitchallenge dus aankomende week gaan we daar maar eens even verandering in brengen. Er staan geen etentjes en/of late afspraken op de planning dus het moet lukken.

Fijne zondag! x

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.