En toen was het alweer zondagochtend! Vind je het niet een bizar idee dat bijna alle scholen weer beginnen en dat de zomervakantie er dus al bijna op zit? Soms heb ik het idee of we pas net 2 weken in juni zitten ofzo en dat we alle mooie, zomerse dagen en vakanties nog moeten krijgen. Maar niets is minder waar, het wordt weer drukker op de mail en in ons huis wordt er ook weer wat meer gekookt omdat OMF gevuld moet worden dit najaar. En dit betekent dat we automatisch ook weer wat gevarieerder eten. Afgelopen week was een enorm kleurrijke eetweek, we aten gerechten uit alle hoeken van de wereld en ik word eigenlijk gewoon heel blij bij het zien van alle bordjes. Hopelijk haal jij op jouw beurt dan weer voldoende inspiratie voor aankomende week uit dit eetoverzicht.

Zondag

We trapten de week af met een heel makkelijk gerecht: shakshuka. Er staan al meerdere recepten voor de eieren in tomatensaus op OMF en ook deze wordt binnenkort aan het lijstje toegevoegd. Vond het namelijk erg lekker, zo met spinazie, kikkererwten en sucuk!

Maandag

Bij de Turkse supermarkt haalde ik ’s ochtends Libanees flatbread en bij de boodschappen werd de falafel bezorgd. Tim en ik aten met zijn tweeën omdat de boodschappen wel erg laat kwamen maar voor de verandering is het ook wel eens prettig om rustig te kunnen eten, haha. Bij het flatbread en falafel bakte ik leftover haloumi en maakte ik een simpele salade en een Skyr-knoflooksausje.

Dinsdag

De keuken en rest van het huis rook waanzinnig nadat ik dinsdag in de keuken had gestaan om Indiase Kip Biryani te maken. Maar liefst 10 kruiden en specerijen gingen er in dit gerecht! Erbij maakte ik Raita, lijkt op Tzatztiki maar dan zonder knoflook en snelle ingelegde rode uitjes. Ook Vic smulde van de Biryani, die at zijn vingers er bijna bij op, haha. Het recept komt binnenkort op OMF.

Woensdag

Nog een keer zo’n heerlijk geurend huis, en wijk trouwens – de pakketbezorger merkte het ook op haha, toen ik woensdag in de keuken stond om Marokkaanse gehaktballetjes te maken. Ook hiervan komt het recept binnenkort online. Bij de gehaktballetjes aten we tomatencouscous en ik maakte restjes ijsbergla en komkommer op door die fijn te schaven en op te fleuren met dun geschaafde rode ui, wat pitten en zaden en extra vergine olijfolie. Simpel dus, maar wel lekker fris bij de rest van het eten.

Donderdag

Een ietwat makkelijker maaltje op tafel donderdagavond, geïnspireerd op een recept uit de Allerhande. Ik draaide gehaktballetjes van gehakt dat ik nog had liggen, kookte pasta en mikte alles samen met een saus van geroosterde puntpaprika en ricotta in een pan. Beetje Parmezaan erover en klaar!

Vrijdag

Het was alweer een hele poos geleden dat er zoete aardappelsalade bij ons op tafel stond en dus vond ik het wel weer eens tijd worden. Een vega versie deze keer. Ik roosterde de zoete aardappel samen met ui in de oven en deed dit met verschillende groenten, sla, een lekkere dressing en verse geitenkaas in een kom.

Mooi is dat, dat plannen altijd alsnog lastminute kunnen wijzigen. Wat hierboven doorgestreept staat is eigenlijk wel hetgeen op tafel had moeten staan: zoete aardappelsalade. Maar toen kwam Tim pas thuis nadat Vic op bed lag en hadden we beide geen zin meer om nog moeite te doen voor het eten. Een patatje werd het uiteindelijk, met mayonaise, ui en pindasaus.

Zaterdag

Eens in de zoveel tijd wordt er ergens op een geheime plek in Apeldoorn een Secret Pizzeria georganiseerd. Ik ben er ooit een keer met Viv geweest, toen aten we in een leegstaande kerk; gisteren ging ik met mijn gezinnetje en Nanda! De pizzeria werd deze keer opgezet op het terrein van zorginstelling Pluryn. Houten tafels en banken op een gigantisch grasveld tussen de coniferen. Leuk hoor! En lekker want tegen pizza zeggen wij nooit nee.

Was ‘m weer voor deze week, fijn eetweekje toch? Aankomende week gaat het er iets anders aan toe. Zo ga ik dinsdag gezellig met vriendinnetje Kevser uit eten, staat er een date met Nanda op de planning en willen we zaterdag graag naar de Big Roast van Lindenhoff. Hoe en wat we met het eten gaan doen aankomende week moet ik nog even bedenken.

Fijne zondag!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Anna

    Je weekoverzichten blijven superleuk en verrassend! Ik spot er altijd iets voor mij :) ik haal hier ook heel veel inspiratie uit. Dankje! Groetjes, Anna

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.