test

Ik had een makkie met het maken van de eetplanning vorige week. Ik maak mijn weekplanning voor OMF altijd op vrijdag en aangezien ik behoorlijk wat recepten had die ik voor de blog wilde maken, kon ik vrijwel iedere dag iets doorschuiven naar het avondeten. Daar kwam ook nog eens bij dat ik weer een dagje mocht shooten met Fatima (lees: er ging eten mee naar huis!), mijn moeder was jarig en daar bleven we ’s avonds eten én er kwam de nodige foodpost binnen dat ik ook voor het avondeten kon gebruiken. Echt een no brainer dus afgelopen week. Zo handig!

Zondag

Onze eetweek begon na een enerverende, ongeplande zondag met pizza. We waren er allemaal aan toe en bestelden dus lekker ons eten. Stond niet helemaal op de planning, maar ach… soms moet je het jezelf gewoon makkelijk maken.

Maandag

Ik maakte maandag overdag al lekkere wraplasagne. Dit aten we enkele weken geleden ook al een keer, maar ik wilde het recept nog eens maken en fotograferen voor OMF. Je kunt het resultaat dus binnenkort verwachten op de blog. Als frisse tegenhanger sneed ik wat tomaatjes, komkommer en ui in stukken. Lekker met goede olijfolie.

Dinsdag

Ik ben afgelopen week begonnen met het koken en fotograferen voor het vervolg op het Guilty Pleasures Kookboek. Het boek verschijnt pas in september 2021, maar ik neem er graag mijn tijd voor. Ik maakte een gerecht met pulled pork; schuifde het grootste gedeelte door naar de buren maar nam zelf wat vlees mee voor ons avondeten. Ik maakte Tagliatelle met pulled pork en kastanjechampignons die Viv ooit al eens heeft gedeeld. P.s: dit bord kocht ik in de sale bij HEMA (online), leuk is ‘ie he!

Woensdag

Koken uit een pakje, dat gebeurt niet vaak! Ik wil mijn ‘zonder zakjes’ rubriek uitbreiden en vroeg om jullie input. Véél mensen gaven aan fan te zijn van Beef Shanghai en tja, om de smaak van het pakje na te kunnen maken moet ik natuurlijk wel eerst weten hoe het smaakt. Dus dat ging op de planning. Met een frisse salade erbij want daar heb ik met zulk zomerweer echt behoefte aan.

Donderdag

Na een shootdag met Fatima ging er weer meer dan genoeg eten mee naar huis. Ook kreeg ik van Stegeman foodpost toegestuurd met een aantal plantaardige producten. Hierbij zaten ook de spinazieburgers dus die besloot ik voor het avondeten op te bakken. Ik moet zeggen: súper lekker. We waren echt onder de indruk. De burgers waren lekker krokant en de spinaziesmaak was eigenlijk niet aanwezig. Vic heeft meer dan de helft van mijn burger opgegeten maar ik had voldoende aan de soep en salade.

Vrijdag

Vrijdag was mijn moeder jarig dus na mijn werk gingen we die kant op. Ze hadden lekker Chinees besteld dat we uiteraard buiten opaten.

Zaterdag

Van IKEA kreeg ik donderdag een pakket met daarin hun nieuwe plantaardige Zweedse balletjes. Die gingen de pan in gisteren, samen met nog een berg groenten voor mij zoals je ziet haha – de koelkast moest leeg. Ik moet heel eerlijk bekennen: ik vond de balletjes totaal niet lekker. Lag echt aan mij want de mannen in huis, Cody incluis vonden ze wel lekker. Dus ik deelde het portie op mijn bord uit.

Aankomende week staat er geen shootdag met Fatima op de planning, maar wel ga ik donderdag uit eten met een vriendinnetje en hebben Tim en ik vrijdag eindelijk weer eens datenight. Sterker nog, we gaan heerlijk een nachtje weg en hebben een arrangement geboekt inclusief diner. Vrijdagavond wordt het aanschuiven in een restaurant dus. Drie dagen om een planning voor te bedenken dus en dat is ook al gedaan. Mogen er meer van dit soort makkelijke weken volgen alsjeblieft?

Fijne zondag! x

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Stella

    Hoi Sabine, je schrijft dat je de burgers een succes vond. “De burgers waren lekker krokant en de spinaziesmaak was eigenlijk niet aanwezig. ” Ik zou dan juist denken dat ze niet zo geslaagd zijn, een spinazieburger zou toch naar spinazie moeten smaken?? Ik geloof meteen dat ze lekker waren, maar dit was vast niet de opzet van de makers ;-)! Groet Stella

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.