Zo, jongens… het was me het weekje wel weer! Omdat het koelkast aan het begin van de week nog knettertje vol lag met ingrediënten van de shootdag van de week ervoor, heb ik deze week zonder eetplanning en boodschappenlijst gewerkt. Daarnaast deed Tim een veganchallenge (later deze week meer hierover) en mocht hij die dagen kiezen wat we aten en sloot ik de werkweek wederom af met twee shootdagen. Voor de verandering bekeken we deze week dus per dag wat we gingen eten en werden daar ook lastminute nog boodschappen voor gedaan. Niet helemaal mijn stijl moet ik zeggen, maar soms loopt het nou eenmaal zo. Ik ben bang dat ik niet zoveel inspiratie met jullie te delen heb maar goed, Sab’s Eetoverzicht overslaan is ook geen optie dus komt ‘ie!

Zondag

Tim kwam laat thuis van een toernooitje pokeren maar moest nog wel eten. Aangezien ik ook nog niet had gegeten belden we tijdens zijn terugrit even om te bepalen wat er dan gehaald/bezorgd ging worden. Uiteindelijk reed Tim langs de KFC, dit hebben we echt in EEUWEN niet meer gegeten. Was best lekker!

Maandag

De start van Tim zijn vegan challenge dus het is maar goed dat we gisteren KFC hebben gegeten, haha. Ik maakte curry met vrijwel alle restjes groenten die ik nog had liggen. Zoete aardappel, spinazie, paprika, kikkererwten, mango… van alles mikte ik erin. En het was nog lekker ook!

Dinsdag

Tim had enorm veel zin in een Caesar Salad maar aangezien deze vegan moest zijn, was dat nog best een uitdaging. Uiteindelijk maakte ik een hele lekkere salade met de schnitzel van VegaFit. Uiteraard ontbraken mijn favoriete croutons ook niet: gemaakt van een Italiaanse bol met olijfolie, grof zout en Italiaanse kruiden. Even kort opbakken in de pan is het lekkerst, dan worden ze van de buitenkant krokant maar blijven ze van binnen nog lekker zacht.

Woensdag

Woensdag soepdag! Ik maakte een hele simpele broccolisoep en daarbij aten we bruschetta’s. Altijd goed.

Donderdag

Zoals ik al zei sloot ik de werkweek af met twee shootdagen. ’s Avonds eten we dan altijd wat over is van zo’n dag en kijk ik naar wat ik nog heb liggen. Donderdag aten we nog een restje broccolisoep. Erbij een grote salade en de Surinaamse kipkluifjes werden op het moment dat ik de foto maakte nog opgewarmd in de pan. Die kwamen er dus later bij.

Vrijdag

Weer kip op vrijdag. Als er dan vlees werd gegeten afgelopen week, was het iedere keer kip haha. Heb de vis wel gemist hoor deze week dus hopelijk kan dat aankomende week weer op tafel komen. In ieder geval aten we vrijdag aardappelpuree met krokante kip en erwtjes. Een bij elkaar geraapt zooitje maar ja, restjes he… Dit mega bord ging trouwens niet helemaal leeg. Geen idee waarom ik zo enthousiast was met opscheppen. Gevalletje opscheppen en tegelijkertijd op Vic letten ofzo.

Zaterdag

Tim en ik hadden gisteren datenight maar dan gewoon thuis! Ik kookte een drie-gangendiner waarvan Tim alle gangen mocht kiezen. Vooraf aten we Caesar bruschetta’s, net een Caesar salade maar dan op stokbroodjes (heel lekker!) als hoofdgerecht maakte ik ‘de kip van Mama Kelly’ (zij serveren echt de lekkerste kip ever en die probeerde ik na te bootsen) en ons toetje was een chocolade-amarene shake. Na het eten (dat we pas om 20.30u afrondden) doken we op de bank met een film.

Aankomende week wordt hoogstwaarschijnlijk een iets normalere eetweek. Ik heb alsnog drukke dagen maar in de avonden ben ik vooral thuis, met uitzondering van morgen, dus als het goed is kan ik met een eetplanning gaan werken. Ik moet maar eens boodschappen gaan bestellen…

Fijne zondag! x

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.