Zo jongens, het laatste eetoverzicht voordat alle feestgekte losbarst. Vanavond is het natuurlijk al kerstavond en Tim en ik zijn heerlijk met zijn tweeën (Vic ligt op bed natuurlijk!). Omdat we morgen al voor een uitgebreid kerstdiner zorgen en we dinsdag bij mijn ouders mogen aanschuiven, kiezen we vandaag voor een snackdiner. We hebben talloze lekkere hapjes in huis gehaald waar we eens goed van gaan genieten vanavond. Afgelopen week was nog een redelijk normale week. We aten vrijwel iedere dag gewoon thuis en ik stond nagenoeg elke dag in de keuken. Ik ben weer hopeloos gefaald in het leegeten van mijn vriezer want die is momenteel voller dan ooit, maar hopelijk gaan we daar aankomende week verandering in brengen. Goed, tijd voor het op een na laatste Sab’s Eetoverzicht!

Zondag

Ik had al een poosje zin in pizza maar wilde dat eigenlijk bewaren voor vrijdag als ik alleen zou eten. Echter moesten we zondag boodschappen doen maar Vic was zó ziek dat we na ons tripje naar Kwantum direct doorreden naar huis en de boodschappen lieten voor wat het was. Aangezien de koelkast leeg was bestelden we dan toch zondag maar pizza. Geen straf!

Maandag

We hadden al een hele poos geen risotto meer gegeten en ik had daar echt weer eens zin in. Die ging dus op de planning voor deze week en ik maakte hem maandag al. Het werd citroenrisotto met knoflookgarnalen. Super lekker.

Dinsdag

Het avondeten van dinsdagavond was zo’n hit! Ik maakte gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus. Heb er echt van gesmuld! Ik ga het recept in januari met jullie delen.

Woensdag

Clubsandwich op de planning maar Tim heeft ‘m gemaakt. Ik was zo gesloopt woensdagmiddag dat ik vroeg of hij, meester broodjesbouwer – haha, het eten wilde maken, dan liet ik de hond wel uit enzo. Gelukkig wilde hij dat en het resultaat was weer heerlijk.

Donderdag

Van de campagne met Aldi had ik nog wat hertenbiefstukjes in de vriezer liggen en omdat we die met kerst niet zouden gebruiken, besloot ik die donderdag op te bakken. Kon ik direct de zak aardappelkroketjes opmaken die nog in de vriezer lag. Erbij bakte ik paddenstoelen in roomboter en die bluste ik af met sherry. Lekker! Luxe ook voor de donderdagavond, haha.

Vrijdag

Vriendinnetje Nanda kwam gezellig langs vrijdagavond en als avondeten aten we linzensoep en Marokkaanse Batbots die ik ’s middags samen met Fatima heb staan maken. De video voor die Batbots komt in januari online, ze waren zoooohoooo lekker!

Zaterdag

Gisteren was ik de hele dag in Amsterdam voor een lifestyleshoot voor het boek dat ik maak. Tim had nog wat leftovers van de gourmet op het werk een dag eerder en dit aten we met restjes friet die nog in de vriezer lagen en ik at er tuinerwtjes bij want die vind ik heerlijk.

Vanavond snackdiner, morgen eerste kerstdag, dinsdag tweede kerstdag en de rest van de week zullen we wel leven op restjes. Niet veel spannends te vertellen dus.

Hele fijne kerstdagen! x

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.