Goedemiddag op deze stralende dag! Hopelijk zit je nu ergens net als ik, op een terras heerlijk van de zon te genieten. Ik geloof dat deze dag zich daar behoorlijk voor dient. Zo’n dag dat je gewoon lekker naar buiten gaat en wel ziet waar je vanavond beland met het avondeten. Ik heb er, as we speak, nog niet over nagedacht wat we vanavond gaan eten maar mijn afgelopen week was in ieder geval weer lekker gevuld met verschillende gerechten. Afgelopen maandag werden er bij mij 2 verstandskiezen getrokken waardoor ik verwachtte niet al te veel te kunnen eten die avond, maar dat viel me alles mee. Lees met met mee!

Zondag

Zondag kwam ik terug uit Brussel waar ik veel lekkers heb mogen proeven. Maar na die rit naar huis had ik stiekem best zin om zelf weer in de keuken te staan. En dan is het helemaal fijn als manlief al kip uit de vriezer heeft gehaald en ik alles in huis blijk te hebben voor een flink bord Pad Thai. In combinatie met Netflix de perfécte afsluiter van de week.

Maandag

Ik had deze dag een afspraak bij de kaakchirurg want mijn laatste 2 verstandskiezen moesten getrokken worden. Aangezien ik geen held ben met dit soort dingen (oxazepam is nodig), plande ik de hele dag vrij want werken heeft dan absoluut geen nut. Daarbij mag ik met die oxazepam niet eens autorijden en bovendien ben ik niets waard met die tabletten op. Goed, achteraf gezien viel het me alles mee en had ik lang niet zoveel zenuwen als de vorige keer, omdat ik wist wat ik kon verwachten denk ik. Eenmaal thuisgekomen heb ik het rustig aan gedaan en omdat ik er van tevoren voor had gezorgd dat ik voldoende in huis had om avondeten te kunnen koken, stond dit bordje spaghetti met kastanjechampignons zo op tafel. Het eten ging prima, de verdoving was uitgewerkt en de pijnstillers deden hun werk.

Dinsdag

Tobias at een restje van de spaghetti, ik maakte deze tortilla’s gevuld met spinazie, tonijn, gebakken courgette, sesam, sojasaus en misomayo. Ga ik weer vaker doen, iets onder de gril stoppen!

Woensdag

Onze lichte maaltijd bestond deze keer uit een salade van veldsla met garnalen en citroen/dille mayonaise met blokjes zoete aardappel. Een lekkere combi en ik realiseerde me dat ik soms vaker vis moet eten want ik vind het zo lekker. Garnalen op mijn bordje was alweer lang geleden, en zeker op deze Scandinavische manier bereid, zijn ze heerlijk.

Donderdag

Ik was donderdag weer aan het werk voor OMF en ’s ochtends maakte ik een uitgebreide planning voor de komende weken. Verschillende lekkere gerechten staan vooruit gepland maar als eerste móest ik deze pasta pesto met parmezaan, radijsjes en ui maken. Dit at ik in Brussel en dat was een ongelofelijk lekkere lunch. Gelijk namaken dus, zeker nu het nog vers in mijn geheugen zat. Recept komt binnenkort online.

Vrijdag

Een volle bakdag had ik en toen ik de artikelen aan het einde van de middag zat te schrijven realiseerde ik me dat ik snel wat moest gaan koken. We moesten die avond om kwart voor 6 de deur al uit en zouden pas laat die avond terug zijn. Ik maakte een rijstsalade met courgette, rucola en geitenkaas. Even makkelijk!

Zaterdag

We aten gisteravond heel erg laat. Simpelweg niet zo’n honger door wat lekkere nootjes te eten rond etenstijd dus rond 8 uur besloot ik toch nog even wat te maken. Ik had gehakt uit de vriezer gehaald en daar maakte ik tomatengehaktballen van. Samen met een met couscous gevulde courgette, met geroosterd amandelschaafsel en witte kaas.

En nu ga ik me klaarmaken voor de zon van vandaag. Vandaag is in Deventer de IJsselloop en om die reden komt er familie uit Brabant deze kant op. Een gezellig dagje deventer en als dit artikel online komt, hoop ik zoals ik al zei, lekker op het terras te zitten. Mijn eetplanning zal ik morgen maken denk ik.

Tot volgende week!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Annemie

    Wat een ontzettend groene week, heerlijk al die salades en groene groentes. Mijn week planning is rond hoor. Bedankt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.