Daar ben ik weer! Ruim twee weken zat ik in Indonesië dus er hebben even geen eetoverzichten van mij online gestaan, maar afgelopen maandagochtend zijn we weer thuis gekomen en waar ik al een week zin in had, dat heb ik die dag direct gedaan: boodschappen doen. Veel mensen die ik ken vinden dit helemaal niet leuk om te doen, maar ik heb er echt nooit problemen mee. Lekker een beetje door de supermarkt struinen en onbewust altijd op zoek naar producten die ik uit wil proberen of waar ik gewoon zin in heb, om dat ene gerecht weer eens mee te maken. Lekker kneuterig. Sterker nog, ik heb mijn eetoverzicht van de afgelopen week op het vliegveld van Denpasar zitten maken. Onze eerste vlucht had vertraging dus ik had alle tijd om op zoek te gaan naar inspiratie. Al is het er niet helemaal van gekomen om die planning na te komen. Ik had woensdag na een productieve dag voor OMF namelijk wel erg veel eten in huis en ik at 2 keer buiten de deur. Ach ja, vandaag maar die koelkast weer even leegruimen denk ik, en dan vanaf morgen weer een nieuwe week. Lees mee!

Zondag

Maandagochtend kwamen we thuis dus ons avondeten van zondagavond aten we nog op het vliegveld van Denpasar. Er zaten niet heel veel restaurants maar er zat wél een, jawel, La Place. Ik spotte de hamburgers van de grill dus Tobi koos daarvoor en ik nam een lekker vers broodje met kruidenkaas en gerookte zalm. Een flinke vuller voor dat we het vliegtuig instapten.

Maandag

Binnenkort komt mijn ‘Foodie in Bali’ artikel online en daarin zul je zien dat we vooral veel vis en kip hebben gegeten, met nasi of gewoon rijst. Heel lekker maar we hebben weinig groen gehad. Dus ik nam in mijn eetoverzicht behoorlijk wat groenten mee en maandag aten we een soort van Nicoise salade van spinazie, tonijn, haricots verts, kappertjes, tomaatjes, komkommer en ei.

Dinsdag

Het was dinsdag heerlijk weer en ik sprak met een paar vriendinnen af om ’s avonds het terras nog even op te gaan. Na ons werk en in mijn geval ook na een training. Ik had dus weinig tijd om te koken en maakte even snel een noodles gerechtje met broccoli en sugar snaps.

Woensdag

Ik haalde woensdag vis bij de visboer om ’s avonds een poké bowl met zalm te maken. Ook haalde ik er tonijn voor een gerecht uit ‘Easy Nordic’, een nieuw kookboek wat ik voor OMF uitprobeerde. Dat gerecht was behoorlijk groot dus ik liet de zalm in de koelkast liggen voor de volgende dag en at deze salade met tonijn en o.a. mango. Heel lekker en binnenkort komt het recept online.

Donderdag

Zoals gezegd, de poké bowl maakt ik dus donderdag. Simpel om te maken en zo lekker dit, ik hou echt van zalm.

Vrijdag

Vrijdag en zaterdag moest ik werken op de Sample Sale van Penn&Ink N.Y, mijn andere werk. We hielden deze voor de tweede keer bij Fooddock in Deventer. Niet in Fooddock zelf natuurlijk maar in een ruimte ernaast. Perfecte combi want zo konden alle bezoekers na het shoppen nog een hapje eten. En wij ook. Dus na de drukte aten we met z’n allen verschillende dingen. We bestelden dim sum, friet met mangochutney, friet met stoofvlees, bitterballen, sushi, teriyaki en rendang. Heer-lijk. De friet kwam van Hieper de Pieper (heeft prijzen gewonnen) en is een echte aanrader. De sushi van Meneer Temaki was bij mij ook favoriet.

Zaterdag

Gisteravond was ik redelijk gesloopt van twee dagen sale draaien, maar we hadden een etentje gepland met vrienden en daar keek ik de hele dag al naar uit. Even lekker bijkletsen en genieten van lekker eten. We aten bij El Popo, een van mijn favoriete restaurants in Deventer. De mannen gingen uiteraard voor de (onbeperkte) spareribs en ik koos voor een Argentijnse biefstuk, met een barbecue marinade en ernaast gefrituurde uienringen.

Vanavond ga ik zoals gezegd mijn koelkast even uitzoeken. Ik heb nog verschillende dingen in huis waar ik wat lekkers mee kan maken en dan begin ik de week morgen weer met een opnieuw gevulde koelkast.

Fijne avond!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.