Afgelopen zaterdag was ik in Rotterdam, één van de leukste steden van Nederland als je het mij vraagt. Zo af en toe plan ik met mijn moeder een dagje om er te gaan winkelen en bijna altijd pakken we dan ook de markt en de Markthal op Blaak mee. Deze keer deden we aan het einde van de middag een rondje markt en scoorde ik voor heel weinig veel eten. Twee kilo uit de kluiten gewassen cherrytomaatjes voor een euro, twee mango’s voor een euro, vijf avocado’s voor een euro, drie paprika’s voor een euro, acht Turkse broodjes voor, jawel, een euro en twee bakken aardbeien voor twee euro. Een koelkast vol dus en aangezien het allemaal aardig aan de rijpe kant was heb ik het zo snel als mogelijk opgemaakt. Dat vraagt om creatief denken en dat vind ik altijd een leuke uitdaging. Zo maakte ik van 1 kilo tomaatjes een lasagne en mikte ik vrijwel overal wat avocado bij. Ik bedacht met alles wel iets en zo hoefde ik maar weinig boodschappen te doen. Lekker makkelijk!

Zondag

Manlief had zin om eten te bestellen. Aangezien het aanbod in Deventer niet héél uitgebreid is (het is óf pizza, óf kebab), heb ik daar meestal niet zo’n zin in. Ik besloot dat het ook gezond ‘ongezond’ kon dus ik maakte tortizza’s met cherrytomaatjes, gekruide kip, avocado en een beetje Parmezaan. Voor Tobias met jalapenõ pepers.

Maandag

Groentelasagne gemaakt van 1 kilo cherrytomaatjes (een tijdje laten pruttelen met knoflook, ui en oregano), courgette, bimi en geraspte kaas.

Dinsdag

Hier ging de mango eraan. Ik maakte noodles met kip, paprika, avocado, bosui en sesam. Ik mikte er ook nog wat chilisaus met sesamolie overheen.

Woensdag

Eens in de zoveel tijd besef ik me dat ik mijn slowcooker echt weer eens moet gebruiken. Zo fijn dat ding. Ik maakte pulled chicken met koolsalade en de bedoeling was het op een wrap te deponeren, maar toen ik ’s middags lekker brood haalde bij de molen in Olst, werden het twee boterhammen.

Donderdag

Ik had besloten courgettes op te maken en daar wilde ik wat kip bij doen, met feta en cherrytomaatjes. Het werd pasta. De oldskool variant die ik zo af en toe nog eens maak. Met bacon, tomaat frito, bruschetta kruiden en heel veel kaas. En heel veel cherrytomaatjes want dan waren die ook maar op.

Vrijdag

Afgelopen vrijdag vertrokken Sab en ik lekker op tijd richting Den Haag. ’s Middags had Sab een afspraak en tussendoor bezochten we MingleMush, de foodhal van Den Haag. Om 4 uur werden we bij Luden verwacht voor een High Wine, op uitnodiging. En dat daar dus de 4 gangen die je hierboven ziet, bij hoorden, hadden we niet helemaal verwacht. Eerder wat kleine fingerfood hapjes. Dit was gewoon een volwaardig diner, en zó lekker! Wellicht heb je het in Sab d’r eetoverzicht al gelezen maar we begonnen met een plank vol met Italiaanse ham, een carpaccio bonbon, manchego, bruschetta en een coquille. Man. Gang 1 was dat. Daarna een soepje en als hoofdgerecht vis, bavette met chimicurridressing en ravioli. Als afsluiter een dessert naar mijn hart met homemade Twix taart (óf Sabines Chocolate Fudge ;-)), cappuccino ijs en stratiatella mousse. Erbij dronken we 2 soorten wijn, eerst wit, daarna rose. We konden bij het dessert voor een dessertwijn kiezen maar aangezien we daar allebei niet gek op zijn werd het nog een glas rosé. #rollendnaarhuis

Zaterdag

Gisteren was ik op een klein festival in Deventer en daar was 1 kraam waar je wat te eten kon bestellen. Gelukkig wel een kraam met ontzettend lekker eten. Ik bestelde deze hotdog met bacon, cheddar en gekarameliseerde ui.

Vanmiddag hebben Tobias en ik met vrienden afgesproken en wat we met eten doen, dat zien we nog wel. De zondag is altijd een beetje makkelijk en daar denken we van tevoren vaak niet echt over na. Voor de rest van de week heb ik ook nog geen idee, waarschijnlijk volgt er een planning naar aanleiding van de inhoud van mijn koelkast.

Fijne zondag!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Britt

    Oh wauw, kan er geen recept van die groentelasagna komen? Die ziet er heerlijk uit, net zoals die tortizza’s trouwens, heerlijk!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.