Weer een nieuw eetoverzicht, geschreven vanaf mijn heerlijke zonnige dakterras want wat is dat onverwachte zonnetje lekker zeg. Die had ik even niet zien aankomen na al die regen de laatste tijd. Mijn eetoverzicht; ik heb weer een makkelijke, maar ook gezonde eetweek achter de rug. Gezond staat even wat hoger op het prioriteitenlijstje en tegelijkertijd probeer ik zo nu en dan wat meer uit om zo lekker mogelijk te eten. Veel verschillende groenten dus weer de afgelopen week en weinig pasta’s of ander fijn comfortfood. Al sloot ik daar gisteren wel heel fijn de week mee af.

Zondag

Zondag zaten Tobias en ik nog lekker in de Ardennen en ik had van tevoren een tas boodschappen meegenomen. Uiteraard neem je met zo’n weekendje weg een pak couscous mee want dat is een van de makkelijkste maaltijden die je (op locatie) in elkaar kunt draaien. Couscous met citroenrasp en sap, olijfolie, komkommer, paprika en sardientjes.

Maandag

Ik had mijn blender ook meegenomen naar de Ardennen zodat ik daar naast de falafel eventueel ook nog soep kon maken. Had ik geen tijd meer voor dus dat maakte ik maandagavond, courgette-broccolisoep met een kipburgertje erbij.

Dinsdag

Dinsdag deed ik boodschappen en omdat ik die avond ook een beetje op tijd wilde trainen had ik niet veel tijd om te koken. Ik bedacht dus een snelle maar lekkere maaltijd; zoete aardappel, champignons en courgette uit de oven met een kipburger erbij. Overigens is de voorbereiding snel te doen maar moet het nog wel even garen in de oven natuurlijk. Dus ik at pas na de training.

Woensdag

Eigenlijk een soort pasta maar dan zonder de pasta. Ik maakte tomatensaus van tomatenblokjes en verschillende lekkere smaakmakers en liet dit even pruttelen. Ondertussen grilde ik plakken aubergine en bakte ik stukjes kip. Alles door elkaar en met wat geroosterde kikkererwten erover.

Donderdag

Een maaltje voor op OMF deze; geroosterde aubergine met bulgursalade, geroosterde tomaatjes en tzatziki. Heel lekker en binnenkort online!

Vrijdag

Ik maakte vrijdag bovenstaand bordje ook voor OMF en at het daarna gelijk op. Gegrilde kip met chimichurri en mais (momenteel volop in de aanbieding trouwens).

Zaterdag

Gisteren belandden Tobias en ik aan het einde van de middag op het terras. Want, zon. En dan lopen we graag de stad even in. Zoals van tevoren voorspeld zou het een lekkere en makkelijke maaltijd worden die avond en ik had verwacht dat we een patatje zouden halen. Maar toen we op de terugweg langs een supermarkt liepen die nog open was besloot ik toch nog even naar binnen te gaan voor parmezaanse kaas en maakte ik pasta aglio olio met parmezaan. Of zoals Sab en ik bovenstaand bordje eerder noemen; parmezaan met spaghetti ;-)

En vandaag een lekker rustig, zonnig dagje. Alle tijd om te bedenken wat we deze week weer gaan eten en dat begint al met vanavond want ik heb nog geen idee. Op de planning voor de komende week staat in ieder geval weer de slowcooker dus daar mag ik ook nog wat voor verzinnen en vrijdag vlieg ik voor OMF naar Krakau dus vanaf dan hoef ik 3 dagen niet na te denken over het avondeten. Wat een luxe.

Fijne zondag!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.