Hoi! Ben ook ik weer met mijn eetoverzicht, voor jullie de tweede van vandaag en hopelijk zijn we een bak aan inspiratie voor jullie. Ik at een paar dingen waarvan ik tijdens het maken van mijn eetplanning nog dacht; wat is het lang geleden dat we dít hebben gegeten. Sommige favorietjes vergeet je na een tijdje omdat ze plaats maken voor nieuwe, maar zo af en toe oude herhalen is een goed idee. Zo at ik sinds tijden weer een flinke moot zalm en begonnen we de week met een salade die we een hele tijd geleden heel regelmatig aten. Mijn slowcooker curry kip viel een beetje tegen en vrijdag liep ik even naar de toko om wat ingrediënten in te slaan voor ons maaltje van gisteravond. Lekker gegeten! Komt ‘ie.


Zondag

Zoals ik vorige week vertelde, was ik van plan mijn koelkast even uit te zoeken. Dat plan resulteerde in het leegruimen van koelkast én vriezer, het ontdooien van de vriezer en het opruimen en organiseren van mijn keukenkastjes. Je kunt er maar druk mee zijn op de zondagavond.

Manlief zat ondertussen lekker naast me te Netflixen en tussendoor sneed ik een paar aardappels in dunne frietjes en gooide die in de oven. Daarbij een salade die we dus al heel lang niet hadden gegeten; rucola en veldsla met courgette, kastanjechampignons, honing/mosterd dressing en parmezaan. Lege bordjes.

Maandag

Tijdens het opruimen zondagavond zag ik dat ik nog een kilo kippendijen in de vriezer had liggen van twee weken terug. Die heb ik laten ontdooien en maandochtend in de slowcooker gedaan met wat curry en kokosmelk. ’s Avonds bakte ik er paprika en champignons bij en kookte ik wat zilvervliesrijst. Normaal gesproken vind ik een curry heel snel lekker maar deze was saai. Misschien had ik er meer aan toe moeten voegen.

Dinsdag

Sommige dingen zijn in hun eenvoud al lekker, en dit bordje is daar het bewijs van. Een moot zalm die ik na het bakken heb afgeblust met een beetje sojasaus, samen met notenrijst, broccoli en in gember gewokte paksoi en sugarsnaps.

Woensdag

Vandaag was het eigenlijk de bedoeling dat we tartaartjes bij deze lichte salade (want trainen die avond) zouden eten, maar ik was even vergeten dat Tobias niet zo dol is op een moot zalm als dat ik dat ben. Voor hem dus twee keer een tartaar, voor mij twee keer zalm, geen probleem. De salade was er eentje van linzen, tonijn, ijsbergsla, tomaten, eieren en mayo met citroensap.

Donderdag

Oké, hier had ik dus de hele week al zin in en nadat ik die avond had getraind, kreeg ik nóg meer trek. Ik maakte sinds een tijdje weer deze risotto met paddestoelen en parmezaan. Heerlijk.

Vrijdag

Ik mikte deze avond het een en ander bij elkaar en dat was onverwachts eigenlijk heel erg lekker. Een bordje zoete aardappel, spinazie, katenspek, geitenkaas, noten en tomaatjes uit de oven.

Zaterdag

Ik was vrijdag even bij de toko om de hoek en ik vind het dus altijd leuk om daar naartoe te gaan. Je kunt er zóveel lekkers kopen, moet me altijd een beetje inhouden. De knoflookpeper was op en Tobias kan inmiddels niet meer zonder dus die moest gehaald worden en daarbij nam ik het een en ander mee voor het avondeten zaterdagavond. Noodles met babymais, sugarsnaps en taugé, en kippenvleugels met hoisinsaus uit de oven.

Vandaag heb ik een klusdagje bij vrienden in Woerden dus ik heb geen idee of ik al thuis ben op het moment dat dit artikel online komt. En aangezien dat rond etenstijd is, dus ook geen idee wat en waar ik vandaag eet. Verder heb ik helemaal nog niet nagedacht over een eetplanning voor de komende week maar ik heb zo’n vermoeden dat het daar vandaag ook niet meer van gaat komen. Ik kom vast op ideeën, die knal ik dan in Wunderlist en dan zien we het wel!

Fijne avond!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Esmee

    Ik wilde eigenlijk zeggen dat de risotto er hemels uit ziet, maar toen ik de rest van je post las besloot ik dat eigenlijk alles er echt heerlijk uit ziet. Ziet er in ieder geval uit alsof je heerlijk hebt gegeten afgelopen week!

    Beantwoorden
  2. Lise

    Het klinkt heel goed, maar ik vind de foto’s een beetje tegenvallen. Ik denk dat je gerechten er echt beter uit zouden komen als je de foto’s van net iets verder weg neemt. Desondanks heb je nu wel gezorgd dat ik zin heb in risotto!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.