Het was de afgelopen week maximaal zomer – heel fijn! – en dat zorgde bij ons voor veel lichte maaltijden. Iets wat ik sowieso al graag op tafel zet, en van salades ben ik een groot fan, maar op de een of andere manier zat ik de laatste tijd vooral in een ovenschotel-flow. Die is voorbij zullen we maar zeggen, want ook al was het op mijn werk prima te doen tijdens de warme dagen, eenmaal thuis vond ik het vooral een goed idee om weinig tijd aan het eten te besteden en een lichte maaltijd klaar te maken (gelukkig gaan die twee vaak hand in hand). Ik ben bijna iedere avond gaan sporten dus ook dan zijn lichte maaltijden ideaal. Ons avondeten bestond de afgelopen week dus voornamelijk uit een combinatie van salades of een variant daarop, en een barbecue en borrelplank in het weekend. Prima hitteplan vond ik.

Zondag

Ik ben zondagochtend al vroeg in de trein gestapt naar mijn ouders vanwege vaderdag. Mijn vader wist van niets en ook niet dat zijn vaderdagcadeau een barbecue zou zijn. Tot nu vond hij het namelijk maar niets, barbecuen. Maar toen we het laatst bij mijn broer in de tuin deden, werd hij toch wel enthousiast. Tadaa; 59 jaar en nu pas zo’n ding in je tuin. Mooi hè? Mijn ouders kunnen er in ieder geval op rekenen dat we regelmatig langskomen voor een barbecue-avond :-)

Maandag

Eigenlijk is dit een salade van restjes die ik nog in de koelkast had liggen. Maar wel restjes die bijzonder goed bij elkaar pasten; rucola, tomaat, buffelmozzarella, Parmezaan, geroosterde pijnboompitjes, een geraspte courgette om de salade wat meer vulling te geven en erover wat olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.

Dinsdag & Woensdag

Ik kookte deze week weer volgens een (wekelijkse) eetplanning en voor dinsdagavond had ik een gerecht van Ottolenghi op de planning staan. Tomatenbulgur met geroosterde zachte aubergine en citroenyoghurt. Héél lekker (en lekker zomers) en genoeg voor minstens vijf personen. Er at een vriendin mee en de volgende avond aten Tobias en ik het nog een keer. Was eigenlijk wel ideaal.

Donderdag

Sabine tipte op Instagram al wat gerechten voor tijdens warme dagen en ik weet niet meer of deze er ook tussen stond, maar ik vond het lekker fris. Een goed gevulde Ceasar Salad. Ik maakte ‘m met ijsbergsla, citroenmayo, cherrytomaatjes, ansjovis, Parmezaan, zelfgemaakte croutons, Parmezaan en een gekookt eitje.

Vrijdag

M’n bakkie ziet er een beetje ontploft uit dus je ziet niet helemaal wat er allemaal in zit. Misschien zie je überhaupt niet eens wat het is. Anyhow; ik maakte een buddhabowl op basis van zilvervliesrijst. Met erop gebakken courgette met zoete paprikakruiden, kort gebakken cherrytomaatjes, radijsjes, amandelen, een misodressing, sesam en gebakken ui.

Zaterdag

Eigenlijk hadden we voor gisteravond een etentje op de planning staan, bij ons thuis. Maar dat ging helaas niet door dus uiteindelijk hebben we lekker makkelijk gedaan met wat kleine hapjes. Ook een prima plan voor de zaterdagavond.

Voor vandaag heb ik nog geen idee wat we gaan eten, en voor de rest van de week eigenlijk ook nog niet. Ik denk dat ik onze voorraadkast maar weer even wat leger probeer te maken, en daar dus een planning omheen bouw.

We zien het.

Fijne zondag!

 

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.