Het was een verantwoord weekje wel, zie ik aan mijn foto’s. Overigens wel vooral aan het begin van de week hoor, want ik zie inmiddels een aardige lijn in al mijn eetoverzichten; hoe dichter bij het weekend, hoe minder verantwoord. Helemaal oké wat mij betreft, laten we wel wezen. In ieder geval, gezonde happen die al begonnen op zondag. Met veel broccoli en bloemkool. Twee favorieten die we vaak op de planning hebben staan, in verschillende vormen. Verder maakte ik sinds tijden weer eens een goed bord nasi, en gisteren sloot ik de week af met pizza en bitterballen tijdens een picknick-feestje. Prima week! Kijk maar mee :-)

Zondag

Ik had eigenlijk bedacht om van de broccoli couscous te maken volgens dit recept, maar besloot dat uiteindelijk gewoon niet te doen. De panchetta liet ik ook weg want we eten hier steeds minder vlees, maar de rest van het recept stond nog aardig overeind. En ook op deze manier was het heel lekker.

Maandag

Deze kennen we (inmiddels) wel hè? De gegrilde bloemkoolsalade van Ottolenghi. Met mosterd-dille dressing, spinazie en cherrytomaatjes. Een prima bijgerecht, maar wat ons betreft zeker goed voor een maaltijd.

Dinsdag

Ik wilde van wat restjes af. Als in; groenten die op moesten. En er zijn verschillende gerechten die zich daar goed voor lenen, maar ik koos deze keer voor een frittata. Er zit onder andere paprika in, tomaat en feta. Erbij maakte ik zoete aardappelfriet met paprikakruiden uit de oven.

Woensdag

Ik vond dat we nog genoeg van de vorige dagen in de koelkast hadden staan dus dat moest eerst op. Ik at nog een keer de bloemkoolsalade, en Tobias at de frittata.

Donderdag

Ik maakte nasi – zonder vlees. Met een flinke lading rode peper en verse gember als basis. Om even makkelijk te doen gebruikte ik een nasi-groentepakket van de Appie, maar soms maak ik dit ook wel met bijvoorbeeld witte kool klaar. Verder wat kruiden, een omelet, gebakken ui en uiteraard satésaus.

 

Vrijdag

Ik dook vrijdag de keuken weer in voor OMF en maakte deze krieltjessalade met Spaanse smaken; o.a. manchego en chorizo. Recept komt nog online!

Zaterdag

Gisteren was ik met een aantal vriendinnen op een picknick waar ook pizza’s, burgers en bitterballen geserveerd werden. Ik ben geen enorme fan van burgers dus ik koos voor deze twee. Lekker!

En vandaag? GEEN idee. We gaan het zien. En voor de rest van de week moet ik het ook nog bedenken :-)

Fijne zondag!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.