Zo! Zondag alweer. We hebben een druk weekje achter de rug dus ik was weer blij met mijn eetplanning. Gewoon alles uit de koelkast trekken en lekker koken. Ik begon zondag met een lekkere lasagne, die nóg lekkerder bleek dan ik vooraf had verwacht en die goed in de smaak viel bij Tobias. Een heerlijk gerecht ook voor op de zondag omdat ik dan altijd de tijd neem voor het koken. Verder was het eigenlijk een week met gerechten die allemaal makkelijk te maken zijn (en ook erg lekker waren). Heeft toch vaak mijn voorkeur als ik rond 18u thuis kom van mijn werk, trek heb en nog een planning voor de avond heb (ik zou ook minder kunnen plannen voor in de avond, maar dit zit nu eenmaal in de aard van het beestje, herkenbaar Sab?). Lees mee!

Zondag

Goed, lasagne dus. Het werd een chorizo lasagne en de vulling vond ik onwijs goed gelukt. Ga ik vaker op deze manier maken.

Maandag

Pastinaak patat uit de oven, met rozemarijn en zeezout. Erbij een snelle salade van spinazie, komkommer, rucola, pecorino en beetje olijfolie.

Dinsdag

Ik had een late en flinke lunch op mijn werk en had eigenlijk geen honger meer toen ik thuis kwam. Toch schoof ik wat groenten en aardappelpartjes in de oven want ik wist dat ik een uur later wel trek zou krijgen.

Woensdag

Ik heb eigenlijk altijd tortilla’s in huis. En soms vergeet ik dat je daar zoveel lekkere dingen mee kunt maken. Deze keer maakte ik er quesadilla’s van met rode pesto, gebakken champignons, rucola en parmezaan. Stiekem heel lekker en makkelijk deze Mexicaanse tosti.

Donderdag

De oven was mijn grote vriend deze week. Ik knalde er weer wat aardappeltjes in (dunne partjes, worden ze lekker van op hoge temperatuur), bakte wat kipshoarma op en sneed wat komkommer en tomaatjes klein.

Vrijdag

Oef. Ik heb een zwak voor risotto. En ik maakte deze citroenrisotto voor het eerst nadat ik hem al een paar keer voorbij zag komen bij Sab. Zo weinig nodig en een heerlijk resultaat. Ik deed er een beetje verse basilicum bij.

Zaterdag

Eh ja. Gisteren ging het even allemaal anders. Omdat we gisteren online live zijn gegaan met de nieuwe sportclub van Tobias (en vriend Rody), had ik tot op het laatste moment aardig wat werk te verrichten. Website, foto’s, social media.. Op het moment van live gaan ontplofte onze telefoons zo ongeveer dus het eten? Tja, helemaal vergeten. En we moesten om half 8 door naar de verjaardag van vriendin Marthe in Woerden dus ik smeerde maar snel even een boterham. Marthe had gelukkig een overvloed aan hapjes en taart!

Vandaag moet ik nodig boodschappen doen. Maar vanwege een feestje vanmiddag en een bioscoopbezoek later op de dag gaat dat er vrees ik niet van komen. Dus we zien vanavond wel even wat het wordt.

Fijne zondag!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.