Ik geloof dat we alles wat ik op de planning had staan voor afgelopen week, ook daadwerkelijk hebben gegeten. Wel met een twist hier en daar hoor, en het is ook echt niet zo dat wat ik voor woensdag plan, dat we dat ook op woensdag eten. Het is meer dat ik gewoon voor een x-aantal dagen vooruit plan, boodschappen doe en de hele zooi dus al in huis heb en niet iedere dag naar de supermarkt hoef. Ideaal en als ik toch iets anders bedenk en daar nog iets voor nodig heb, dan loop ik naar de toko bij ons op de hoek, of de supermarkt net iets verder (al ben ik niet zo’n fan van die supermarkt want het aanbod niet fantastisch zullen we maar zeggen). In ieder geval; lekker gegeten de afgelopen week met een herhaling van een fijn recept van vorige week, een lekkere zomerse salade (want hállo zon) en gisteravond een spaghetti die binnen vijf minuten gemaakt was.

Zondag

Ik vond dat de aubergine’s de koelkast uit moesten en dat ik daar wat mee moest maken. Ik sneed er twee door de helft, sneed er lijnen in, deed er wat olijfolie over en schoof ze in de oven om te grillen. Ondertussen bereidde ik couscous en maakte ik een tomatensausje op basis van tomatenblokjes en met veel kruiden. Vervolgens gestapeld; aubergine’s, couscous, tomatensaus, feta en basilicum.

Maandag

Ik maakte vorige week een ovenschotel met o.a. champignons en ricotta en die besloot ik weer te maken. Het is even een lekker klusje in de keuken maar het resultaat mag er zijn. Hele ovenschaal(tje) ging leeg.

Dinsdag

Dit was een winner hoor! Een probeersel, maar met succes dus. Ik sneed een lading zoete aardappel in frietjes en deed daar veel verschillende kruiden overheen. Samen met wat olijfolie in de oven geschoven. Ondertussen de broccoli kort gekookt, lente-ui in ringetjes gesneden en een miso-dressing gemaakt. Alles bij elkaar op een bord, met nog wat gebakken ui erover.

Woensdag & Donderdag

Een gouwe ouwe deze pasta met gegrilde paprika, zwarte olijven en feta. Staat ook redelijk snel op tafel en is een favoriet van ons. Ik maakte echter weer zoveel dat we hier twee dagen van aten. En eigenlijk is deze pasta de volgende dag nóg lekkerder.

Vrijdag

Van deze salade ga je binnenkort het recept terugzien op OMF want hij was erg lekker. Tijdens het bereiden ging er al een deel van de ingrediënten mijn mond in, dus dan weet je het wel. Tipje van de sluier; knoflookcroutons, macadamia’s en citroenricotta.

Zaterdag

Tobias is niet gek op ansjovis dus deze spaghetti maak ik niet vaak, maar ik vind ‘m zó lekker. En hartstikke simpel om te maken; precies wat ik wilde gisteravond en aangezien Tobias al wat gegeten had zag ik mijn kans. Spaghetti dus, met ansjovis, knoflook, olijfolie, basilicum en Pecorino. Meer niet. Heerlijk.

Voor vandaag heb ik geloof ik al een plan, voor de rest van de (nog) week niet.

Fijne zondag!

 

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

    • Vivian

      Ik meng meestal 1 tl misopasta met 2 el mayonaise (of yogonaise) en dan leng ik het aan met water. Maar altijd even proeven en evt. misopasta of mayo toevoegen ;-)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.