We hebben weer een lekkere eetweek achter de rug met veel verschillende dingen op ons bord. Ik plande vorige week zondag al wat we zouden eten voor de hele week (ongeveer dan, het is nooit exact hoe ik het bedacht had) en daar deed ik begin van de week ook de nodige boodschappen voor. Veel was het niet geloof ik, ik had nog wel het een en ander dus ik haalde alleen wat verse ingrediënten in huis. Zondag begon in ieder geval met een kliekje, lekker makkelijk. Zoals dat op zondag ook erg lekker kan zijn. Voor de rest van de week kookte ik iedere dag wel en gisteren sloten we de week af met een heel gezellig etentje bij een Balinees restaurant op ongeveer 50 stappen van ons huis vandaan. Waren we nog nooit geweest, schande. Want het was heerlijk.

Zondag

Ik had nog een aardige hoeveelheid van een aardappelschotel in de koelkast staan dus we besloten dit op te maken. Ik wil liever niets weggooien en invriezen had ik eerder moeten doen.

Maandag

Ik had hier zin in, lang niet gegeten ook. Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn en erbij een simpele salade van rucola, eigengemaakte pesto, mozzarella en tomaat.

Dinsdag

Een aardig vol bord, met een salade van zoete aardappel, rucola melange, walnoten, gebakken spek en parmezaan.

Woensdag

Ik deed dinsdag verstandig en verdubbelde de zoete aardappel en spek portie die ik in de oven schoof. Daarmee had ik direct de basis voor mijn avondmaaltijd voor de woensdag al klaar. Hoefde ik alleen nog maar een eitje te koken (vergat ik), en er makreel en dillymayo aan toe te voegen.

Donderdag

Ik maakte een Italiaanse shakshuka met courgette, zongedroogde tomaatjes, kaas en wat kruiden. En ei uiteraard. Er kon nog rijst of brood bij maar dat vond ik teveel. Hier had ik genoeg aan. Tobias at het wel met brood.

Vrijdag

Ik at vrijdag alleen en had helemaaaaal geen zin om het huis nog uit te gaan om alles te halen voor een poké bowl, waar ik eigenlijk zin in had. Ik flanste in plaats daarvan een pasta in elkaar met een paprikasausje (zelfgemaakt), olijven en feta.

Zaterdag

We aten gisteren bij een Balinees restaurant met vrienden en we lieten de hele tafel volzetten met allerlei lekkers (vooral de satéétjes waren favoriet). Van niet pittig tot aan heel pittig. Alles was heerlijk. En het was gezellig. Nog belangrijker.

Voor de komende week ga ik nog een planning maken. Boodschappen doe ik later in de week denk ik, vandaag genoeg leuke dingen te doen.

Fijne zondag!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.