Wij beginnen langzaamaan weer een beetje in ons oude ritme te komen met voorzichtige afspraken buiten de deur, een werkdag mét collega ín de studio en de Barbell Club is sinds afgelopen week ook weer geopend (enkel buiten zoals alle andere sportscholen). Lekker om alles weer een beetje te doen zoals het was, maar ik merkte vooral door het ‘buiten de deur sporten’ weer hoe handig het is om al over het avondeten nagedacht te hebben. Want op sommige dagen had ik dat niet echt gedaan en al had ik dat wel, dan kwam ik in de knoei met de tijd. Iets met een planning wat weer opgepakt moet worden ;-)

Hoe dan ook, het was een prima eetweekje. Ik probeerde een Indiase Korma uit, at een heerlijk slowcookergerecht bij een vriendin en maakte sinds tijden weer eens risotto.

Zondag

Ik maakte zaterdag een flinke pan pasta met rode saus op basis van tomato frito. Ik doe eigenlijk altijd maar wat als ik zo’n saus maak maar heb wel mijn vaste ingrediënten die ik erin gooi. Dat deed ik ook deze keer, goed gelukt vonden we. Er zit courgette doorheen, zongedroogde tomaatjes en aan de saus voegde ik o.a. nog ui, knoflook, paprikakruiden, bruchettakruiden en kaas toe.

Maandag & Woensdag

Ik deed vorige week boodschappen en wilde een pasta voor groene curry meenemen. Maar nu waren alle natte kruidenpasta’s van de Fairtrade in de aanbieding en dan zit het dus in mijn aard om alles wat me lekker lijkt uit dat assortiment, in mijn karretje te gooien. Maar dan vooral in de trant van; dit kennen we nog niet, gaan we proberen. Zo ook de pasta voor Indiase Korma. Had ik nog niet eerder gemaakt (of misschien wel maar dan ben ik het gewoon weer vergeten) dus maandag was het zover. Ik maakte het niet met kip maar met zoete aardappel en erbij rijst en kort gekookte groenten. Het geurde heerlijk maar heel eerlijk; we werden er niet wild van. Het was smaakvol, maar niet onze smaak.

En omdat de hele portie voor minstens drie personen was, hadden we nog een volledige maaltijd hiervan over. Woensdag kwam ik onverwachts een beetje in tijdnood dus ik at dit snel nog een keer.

Dinsdag

Zelf pizza maken? Zijn we inmiddels groot fan van. Ik maakte er eentje met tomatensaus, geraspte kaas, dunne plakjes courgette, en wat stukjes gorgonzola.

Donderdag

Het is een bleek bordje met eten, maar o zo lekker. Het was lang geleden dat ik risotto had gemaakt en ik besloot deze keer weer eens de variant met citroen en verse basilicum te maken. Simpel qua ingrediënten en heerlijk van smaak.

Vrijdag

Vrijdag kookte ik niet, maar at ik bij een vriendin. En aangezien ze sinds kort ook bij de slowcookerclub hoort, maakte ze heerlijke pindakip uit de slowcooker – al maakte manlief die eigenlijk dus ik moet hem die credits wel even geven ;-). Erbij boontjes, een rijstmix, hele lekkere zoetzure komkommer, stokbrood en kroepoek. Feestje hoor!

Zaterdag

We sloten onze eetweek gisteren af met een lekkere koude en romige pastasalade. Met o.a. komkommer, witte kool en pijnboompitjes.

Voor vandaag staat er een ovengerecht op de planning, en hoe dat precies uitpakt zien we vanavond wel. Voor de rest van de week heb ik al wat dingen bedacht, nu de boodschappen nog.

Fijne zondag!

Over de auteur

33 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.